سوختهای فسیلی سرانجام روزی تمام خواهند شد و هر کشوری بتواند از انرژیهای جایگزین استفاده کند قطعاً در آینده موفقتر و با چالشهای کمتری روبرو خواهد شد.
ناترازی انرژی، مشکلات زیستمحیطی و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و معضلات نیروگاههای تولید برق بر کسی پوشیده نیست که استفاده از انرژیهای پاک را به همه گوشزد میکند.
ازجمله انرژیهای پاک و ارزانقیمت استفاده از انرژی خورشیدی است که تجدید پذیر و نامحدود است و هر منطقهای با توجه به ظرفیتها میتواند از آن بهره ببرد و با توجه به ناترازیهای اخیر انرژی میتواند بخشی از مشکلات این حوزه را هم حل کند.
استفاده از صفحههای خورشیدی در منازل و ادارات تا حدی وابستگی به انرژی فسیلی را کاهش میدهد و هم میتوان با فروش برق تولیدی آن برای خانوارها منبع درامد باشد.
در برخی مناطق کشور استفاده از این نیرو اتفاق افتاده است ولی تحقق همهجانبه این کار نیازمند همت مسئولان و ارائه مشوقها و تسهیلات برای خرید تجهیزات و استفاده از دانش فنی موجود است.
همچنین خرید تضمینی برق تولیدی توسط دولت و فرهنگسازی در این زمینه میتواند باعث توسعه این انرژی پاک و دوستدار محیطزیست باشد.
شروع رایگان امکانسنجی نصب نیروگاه خورشیدی در نهاوند
احسان زمانیان کارشناس و دبیر کارگروه انرژی شهرستان در این خصوص به خبرنگار پایگاه خبری گرو گفت: ضرورت استفاده از انرژی خورشیدی بر کسی پوشیده نیست که نیازمند تلاش و حمایت از این بخش است و کار را در نهاوند شروع کردهایم.
وی ادامه داد: با همکاری اساتید دانشکده فنی نهاوند و اعضای کارگروه انرژی و متخصصان حوزه انرژیهای نو، جلساتی جهت تهیه طرح توجیهی و امکانسنجی نصب نیروگاههای خورشیدی در ادارات و مراکز خصوصی نهاوند برگزارشده است.
زمانیان افزود: این جلسات و امکانسنجی در ادارات آب و فاضلاب، شبکه بهداشت، هلالاحمر، بیمارستان آیتالله علیمرادیان، درمانگاه امام خمینی (ره) و دانشکده پیراپزشکی انجامشده است.
وی بیان کرد: طرح توجیهی احداث نیروگاهها بهصورت رایگان در اختیار ادارات قرار میگیرد تا بعد از تأمین اعتبار در ماههای آینده، عملیات اجرایی احداث نیروگاههای خورشیدی این ادارات شروع شود.
این کارشناس انرژی گفت: طبق دستورالعمل شورای عالی انرژی کشور و مصوبه هیأت وزیران ادارات دولتی موظفاند ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تأمین نمایند.
وی ادامه داد: برای کمک به شهرستان این طرح شروعشده است و کارگروه انرژی و مجمع خیرین اشتغال نهاوند آمادگی لازم را جهت نوشتن و تهیه طرح توجیهی برای ادارات مختلف دارد.
راهاندازی نیروگاه خورشیدی دانشکده فنی نهاوند
حمیدرضا حیدری رئیس دانشکده فنی نهاوند در گفتگو با خبرنگار «پایگاه خبری گرو» گفت: با توجه به ضرورت استفاده از انرژیهای پاک و با همکاری و مشاوره با اساتید این دانشگاه که در زمینه انرژیهای نو تحقیق و آگاهی دارند اقدام به ایجاد نیروگاه خورشیدی کردهایم.
وی بیان کرد: راهاندازی و نصب صفحات خورشیدی بهمنظور تأمین برق پایدار موردنیاز دانشکدهٔ ملی مهارت حاج حشمت شهبازی نهاوند بهعنوان اولین مرکز آموزش عالی در شهرستان انجام شد.
حیدری ادامه داد: این نیروگاه خورشیدی ۱۰ کیلوواتی بهمنظور آموزشهای تخصصی آزمایشگاه خورشیدی و تأمین برق پایدار دانشکده ایجادشده است چون استفاده از اینگونه انرژیها ضرورت دارد.
رئیس دانشکده فنی نهاوند افزود: درگذشته هر دوره حدود هشت میلیون تومان مبلغ قبض این دانشکده میشد که الان علاوه بر تأمین برق دانشکده برق اضافه نیز به منطقه شهری اطراف دانشکده تزریق و کمک میشود که و موجب پایداری شبکه شده است.
وی در پایان از برگزاری دورههای آموزشی خبر داد و گفت: نحوه نصب صفحههای خورشیدی در این دانشکده آموزش داده میشود و دورههای یکماهه برای علاقهمندان برگزار میشود تا طریقه نصب و آشنایی با این انرژی پاک آموزش داده شود.
تأمین برق شهرداری نهاوند با انرژی خورشیدی
مجید یوسفینوید شهردار نهاوند در خصوص طرح نیروگاه خورشیدی شهرداری نهاوند در گفتگو با خبرنگار «پایگاه خبری گرو» گفت: یکی از موضوعات مهم و مدنظر مجموعه شهرداری استفاده از انرژیهای پاک و رعایت مسائل زیستمحیطی است.
وی ادامه داد: با توجه به نا ترازیهای انرژی در بودجه امسال شهرداری مصوب شد و شورای شهر هم تأیید کرد که برق مصرفی شهرداری از انرژی خورشیدی تأمین شود.
یوسفینوید افزود: در همین راستا در فاز اول نیروگاه ظرف یک ماه آماده و افتتاح شد و برق تولیدی ۱۰ کیلو واتی برای ساختمان شهرداری نهاوند مصرف میشود و تا پایان سال نیروگاه ۲۰ کیلو وات هم اجرا میشود.
وی بیان کرد: در بودجه سال بعد هم تا تولید ۴۰ کیلو وات برق هدفگذاری شده که علاوه بر مصرف شهرداری در ساعاتی که نیاز نداریم به شبکه توزیع برق انتقال میدهیم که تفاهمنامهها با شرکت توزیع برق منعقدشده است.
شهردار نهاوند گفت: حدود ۳۵۰ میلیون تومان در فاز اول برای تولید ۱۰ کیلو وات هزینه شده است و برق به شبکه شهرداری متصل شده است.
وی بیان کرد: سالانه حدود ۱۵۰ میلیون تومان هزینه برق شهرداری میشود که با این کار امیدواریم هزینههای برق کاهش یابد.
یوسفینوید بیان کرد: امیدواریم بتوانیم پروژههای اجرایی مدیریت سبز و استفاده از صفحات خورشیدی جهت تأمین برق را توسعه دهیم.
گفتنی است این ظرفیت تولیدی در فاز اول، برق موردنیاز ساختمان اداری شهرداری را تأمین و در فاز دوم جهت تجهیزات و تأسیسات ساختمان راهاندازی و به بهرهبرداری میرسد.
لازم به ذکر است؛ شهرداری نهاوند اولین شهرداری در استان همدان است که مجهز به نیروگاه خورشیدی میشود.
افتتاح دومین نیروگاه خورشیدی در نهاوند
دبیر کارگروه انرژی شهرستان گفت: جهت تأمین اعتبار و همچنین اتصال به شبکه طبق مفاد ابلاغیهها نیاز به ارائه طرح توجیهی توسط ادارات است که ما در مجمع خیرین اشتغال و کارگروه انرژی شهرستان نهاوند با کمک اساتید دانشگاه فنی این خدمت را در جهت کمک به اجرای مصوبه دولت چهاردهم بهصورت رایگان در اختیار ادارات قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: مجمع خیرین اشتغال نهاوند و کارگروه انرژی شهرستان بهعنوان الگویی نمونه ظرف سالهای گذشته با کمک خیرین کمکهای شایانی به توسعه زیرساختهای برق شهرستان نهاوند انجام داده است.
زمانیان افزود: تخصیص سه قطعه زمین به پروژههای زیرساختی برق فشارقوی شهرستان نهاوند جهت احداث پستهای برق فشارقوی نهاوند سه و نهاوند چهار و پست ۲۳۰ کیلوولت نهاوند و همچنین احداث نیروگاه خورشیدی بر بام دانشکده فنی حاج حشمت شهبازی این شهرستان ازجمله اقدامات بوده است.
وی از افتتاح دومین نیروگاه خورشیدی در نهاوند خبر داد و بیان داشت: پس از نیروگاه دانشگاه فنی شهرستان، شهرداری با الگوبرداری صحیح از این پروژه احداث نیروگاه خورشیدی بام شهرداری نهاوند بهعنوان دومین نیروگاه خورشیدی ادارات نهاوند را در دستور کار قرارداد و فاز نخست آن را افتتاح کرد.
این کارشناس انرژی در پایان با ذکر آماری اهمیت تولید برق در نیروگاههای خورشیدی را بیان کرد و گفت: پیک بار شهرستان نهاوند ۸۳ مگاوات است که در سطح استان حدود ۴۹ مگاوات برق از نیروگاههای انرژی خورشیدی نصبشده تولید میشود و به شبکه برق استان کمک میکند که مشاهده میکنید توسعه این انرژی پاک چه میزان زیادی از مشکلات ناترازی را حل میکند.
به گزارش «پایگاه خبری گرو» در شهرستان نهاوند ۱۵۰ کیلووات برق خورشیدی تولید میشود که تا رسیدن به هدف موردنظر فاصله زیادی دارد ولی شروع کار در ادارات و منازل مسکونی میتواند نویدبخش روزهای بهتری در این حوزه در نهاوند باشد.
این شهرستان ۸۳ هزار مشترک برق دارد که امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده و تسهیلاتی که توسط دستگاههای متولی در این حوزه پرداخت میشود سهم قابلتوجهی از تأمین برق این مشترکان به انرژی خورشیدی تعلق بگیرد.
میتوان با ارائه تسهیلات و مشوقها و یارانهها به خانوادهها و همچنین حمایت از کشاورزانی که از انرژی خورشیدی برای چاههای کشاورزی استفاده میکنند؛ چشمانداز بهتری برای رونق استفاده از انرژی خورشیدی در این منطقه متصور بود.
انتهای خبر/
دیدگاه شما