تازه های سایت

کد مطلب: 7828
8. اسفند 1391 - 14:33
درفضاي تبليغي رسانه هاي بيگانه سوژه هاي متعددي مورد توجه قرار گرفته است .دراين ميان برنامه هسته اي ايران و دورجديد گفتگوهاي تهران و گروه پنج بعلاوه يک در آلماتي پايتخت قزاقستان بيش از ديگر موضوعات سياسي و اقتصادي مورد توجه قرار گرفت .

از منظر بيگانه چشم انداز مثبتي براي دور جديد مذاکرات هسته اي ايران و اعضاي گروه 5+1 درقزاقستان وجود ندارد .

 برمبناي فضاسازي سومندانه رسانه هاي فارسي زبان وابسته به بيگانه ، اظهارات مقامات مسئول در ايران و غرب بيانگر اين مطلب است که افق روشني براي اين دور از مذاکرات ديده نمي شود . دراين راستا رسانه ها با برجسته سازي خبر نصب صد و هشتاد سانتريفوژ جديد در نطنز و درنظرگرفته شدن شانزده محل جديد براي ساخت نيروگاه هاي جديد هسته اي در ايران ، تلاش مي کنند تا فضاي حاکم برمذاکرات را تحت الشعاع فضاسازي سومندانه خود به التهاب و تنش کشانده و به زعم خويش بر نگراني هاي بين المللي درباره روند غني سازي اورانيوم در کشور بيافزايند .

 دراين زمينه تلويزيون دولتي صداي آمريکا درفضاسازي مغرضانه خود و در آستانه گفتگوهاي هسته اي سه شنبه در قزاقستان با اشاره به اين که "خبر شانزده محل جديد براي ساخت نيروگاه هاي هسته اي يا نصب يکصد و هشتاد سانتريفوژ معروف به آي آر تو ام در نطنز مي تواند نگراني هاي غرب را بيشتر کند " عنوان کرد " ايران در حال حاضر بهترين و پيشرفته ترين سانتريفوژ دنيا را دارد که هيچ کجا ندارند سرعتش بسيار زياد است بازده اش بسيار خوب است که صد در صد نگران کننده هست و اين سرعت در مراکز توليد اورانيوم غني در ايران مقداري باعث تعجب هست ايران نياز به اين سرعت ندارد ايران نياز به اين اندازه درجه غني کردن اورانيوم ندارد ". تلويزيون دولتي بي بي سي فارسي نيز با ارائه روايتي هدفمند درباره سياست هسته اي قزاقستان و با اشاره به اين که تصميم دولت آلماتي به کنارگذاشتن برنامه هاي اتمي خود توانست ضمن جلب اعتماد بين المللي ، دروازه پيشرفت کشورهاي منطقه آسياي ميانه شود سعي در معرفي اين کشور به عنوان الگويي مناسب براي دستيابي به انرژي هسته اي درمنطقه مي باشد .

 از اين رو بنگاه خبرپراکني بي بي سي به طور تلويحي القاء کرد ديگر کشورهاي منطقه و جمهوري اسلامي ايران  نيز مي توانند با تاسي از سياست هاي هسته اي قزاقستان و همسويي با منافع غرب و به ويژه آمريکا درتامين منافع ملي خود بکوشند . نکته قابل توجه اين که بيگانه با معرفي دستاوردهاي هسته‌اي آلماتي ، برنامه و عملکرد جمهوري اسلامي ايران را در زمينه دستيابي به تکنولوژي غني سازي اورانيوم زير سوال برده و افکار عمومي داخلي را بر ضد نظام بشوراند .

دیدگاه شما