به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، رضا صالحیامیری در بازدید از مراکز تاریخی و گردشگری شهرستان نهاوند در گفتگو با خبرنگاران گفت: نهاوند تکهای از بهشت است و در مقاطع مختلف تاریخ از نهاوند یادشده است در همه ادوار این شهر سرآمد فرهنگ و تمدن ایرانی است و نیازی به تعریف ندارد و این شهر تاریخی قدمتی به بلندای تاریخ دارد و منطقهای بسیار ارزشمند و تاریخی و متمدن است.
وی اظهار داشت: نهاوند اعتبار ایران است و شناسنامه ایران بدون نهاوند ابتر است و فرهنگ، تاریخ و تمدن این دیار در ادوار تاریخی باعث افتخار و غرور ایرانیان است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در بازدید از شهر تاریخی گیان افزود: تپه گیان جز 10 تپه اول میراثی ایران شناختهشده و هم باید حفاظت و هم اکتشاف شود و هم در حریم آن اقداماتی انجام شود تا گردشگر جذب کند.
وی ادامه داد: ما موظف هستیم برای صیانت بیشتر اقداماتی انجام دهیم و نهاوند هم به موزه هم به صیانت و ثبت آثار خودش و هم به مرمت آثار تاریخی نیاز دارد و ما متعهد هستیم این اقدامات را انجام دهیم.
صالحی امیری گفت: همکاران من متعهد هستند یک طرح جامع در مورد موزه تاریخ، فرهنگ، تمدن، صنایعدستی و گردشگری نهاوند تهیه کنند و این طرح در استانداری و با حضور استاندار، نماینده و فرماندار جمعبندی و مصوب میشود.
وی ادامه داد: امروز رسماً طراحی و تدوین طرح جامع توسعه گردشگری و صنایعدستی را اعلام میکنیم و اولین جلسه هفته آینده در تهران برگزار میشود و بهزودی درصحنه عمل هم مردم شاهد انجام اتفاقات خوبی خواهند بود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار داشت: تا امروز در تپه گیان صیانت محدود بوده و قرار است بحث معارضین با همکاری شهرداری و فرمانداری حلوفصل شود و قرار شد اتفاقاتی در این تپه انجام شود تا این سایت پذیرای گردشگرانی از سراسر کشور و حتی کشورهای خارجی باشد.
وی ادامه داد: در بازدید از تپه و سراب گیان همکاران بنا دارند این مجموعه زیبا و طبیعی را ثبت جهانی بکنند البته این اقدام یکروزه یا یکماهه اتفاق نمیافتد باید پرونده تشکیل و مراحل انجام و اقدامات فنی زیادی باید انجام شود.
صالحی امیری گفت: وقتی اینجا ثبت جهانی شد به یکی از قطبهای گردشگری کشوری و حتی جهانی تبدیل میشود.
وی افزود: ما متعهد شدیم در مورد تپه تاریخی گیان اقداماتی انجام دهیم چون این تپه نیاز به صیانت بیشتر دارد باید کاوش جدید انجام شود و با معارضین به توافق برسیم و بعد ایجاد برمگردی، رستوران و صنایعدستی و بازارچه در دستور کار باشد تا گردشگر از این مکان استقبال کند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار داشت: ما نتوانستیم به فرزندانمان در دانشگاه و مدارس این ظرفیتهای تاریخی و تمدنی را معرفی کنیم که فرزندان ایرانزمین احساس غرور کنند و این ضعف ما است.
دیدگاه شما