تازه های سایت

کد مطلب: 38690
23. شهريور 1398 - 8:09
سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند گفت: با توجه به اینکه آغاز کشت کلزا از شهریورماه است تا کنون از سوی کشاورزان نهاوند استقبال لازم برای کشت این محصول صورت نگرفته است.

به گزارش پایگاه خبری گرو، علی کمالی‌نژاد با اشاره به استقبال کم کشاورزان از کشت کلزا اظهار کرد: یکی از علل این اتفاق استقبال پایین بودن قیمت تضمینی خرید کلزاست که قرار است برای سال زراعی آینده 4 هزار و 600 تومان تعیین شود.

وی با بیان اینکه وظیفه ما متقاعد کردن کشاورزان برای توسعه کشت کلزاست افزود: یکی از نکات مهم که لازم است مورد توجه کشاورزان قرار گیرد صرفه اقتصادی و فواید تناوب کلزا پس از کشت گندم است که باعث می‌شود سود زیادی نصیب آنها شود .

سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند کم‌آب‌بر بودن کلزا در مقایسه با سایر محصولات را از مزایای آن دانست و افزود: کلزا یکی از دانه‌های روغنی است که دارای 25 تا 55 درصد روغن، 18 تا 24 درصد پروتئین و 12 تا 20 در صد پوست است که این عوامل صرفه اقتصادی را برای کشاورزان فراهم می‌کند.

وی افزود: کشت این محصول می‌تواند علف‌های هرز مزرعه را کنترل و آفات را کاهش دهد و باعث افزایش راندمان محصول در سال آینده شود.

کمالی‌نژاد در این رابطه اضافه کرد: بسیاری از کشاورزان با تصور اینکه کشت دانه‌های روغنی برای آنها صرفه اقتصادی ندارد مبادرت به کشت آن نمی‌کنند در حالی که این تصور موجب بیماری زمین و افت کیفیت گندم تولیدی آنها می‌شود.

سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد 90 درصد نیاز روغن‌ خوراکی کشور با واردات این محصول تامین می‌شود افزود: سالانه حدود 2 میلیارد دلار ارز کشور برای تهیه این میزان روغن هزینه می‌شود.

وی افزود: توسعه کشت گیاهان روغنی، به ویژه کلزا که دانه‌های آن حاوی روغن و کنجاله است می‌تواند علاوه بر رونق صنعت روغن‌کشی و تامین نهاده‌های دامی از خروج ارز به خارج جلوگیری کرده و ما را به سمت خودکفایی پیش ببرد.

کمالی‌نژاد گفت: شهرستان نهاوند یکی از قطب‌های اصلی تولید کلزا در استان است به گونه‌ای که 60 درصد محصول برداشتی استان در نهاوند تولید می‌شود.

کمالی‌نژاد به میزان برداشت کلزا از مزارع نهاوند اشاره کرد و یاد آور شد: در سال زراعی گذشته از مجموع 5 هزار و 900 تن کلزای برداشتی در استان 3 هزار و 100 تن آن در نهاوند تولید شده که تمام آن تحویل کارخانه روغن نهاوند شده است.

دیدگاه‌ها

حقتونه.وقتی جهادنهاوندجشن برداشت وجشنواره ای برای دیده شدن این محصولات که نهاوند در آنها برند هستند نمی گیرد و ملایر و..روزبه روز به کشاورزان اهمیت می دهد.باید نا امیدی مردم نهاوند رامشاهده کنیم.

دیدگاه شما