به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، سرپرست واحد تحقیق و توسعه شرکت سیمان نهاوند گفت: خاصیت نفوذپذیری و تخلخل بتن بهترین نمونه برای توصیف یک ماده نفوذپذیر و متخلخل است. این خاصیت اجازه تشکیل مسیری برای انتقال آب و یونهای مختلف به درون بتن که همراه با ایجاد شکافی که هنگام انقباض به وجود می آید را می دهد.
مهدی پارسا افزود: طبق بررسیهای به عمل آمده در با کیفیتترین نوع بتن، اندازه حداکثر منافذ ۵ نانو متر است که حدود ۲۵ برابر یک مولکول آب (١٨/ ۰ نانو) میباشد؛ بنابراین نفوذپذیری هر بتن در برابر آب اجتناب ناپذیر است.
سرپرست واحد تحقیق و توسعه شرکت سیمان نهاوند بیان کرد: در حال حاضر فناوری حفاظت و ضد آب کردن بتن به شکل پودر و مایع وجود دارد که از مهمترین مزایای آن افزایش دوام و عمر سازههای بتنی، جلوگیری از نفوذ یون کلر و سایر مواد خورنده شیمیایی به درون بتن، اجرای بتن نفوذ ناپذیر در مناطق ساحلی و شورهزارها، انتقال قابلیت آب گریزی بتن که در واقع سطح بتن از آب دوست بودن به آب گریز با قابلیت تنفس برای سازه تغییر یافته، میباشد.
پارسا افزود: با یاری خداوند در مرکز تحقیقات کارخانه سیمان نهاوند، پروژه آزمایشگاهی بتن ضد آب با معرفی مکانیسم ZYCOSIL (زایکوسیل) به عنوان پدیدهای از نانو تکنولوژی به انجام رسید.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد این پروژه آزمایشگاهی به زودی در برخی سازههای کارخانه عملیاتی شود.
دیدگاه شما