به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، علی کمالینژاد اظهار کرد: در شهرستان نهاوند حدود ۱۵ هکتار از اراضی باغبانی به صورت پراکنده به کشت محصول گل محمدی اختصاص دارد که همه ساله برداشت آنها از اواسط اردیبهشت آغاز و تا اواسط خردادماه ادامه مییابد.
وی افزود: نهاوند به واسطه وجود باغات گسترده و تنوع زیستی و گیاهی از مناطق مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی بوده و از ظرفیت بالایی برای توسعه کشت برخوردار است.
رئیس اداره امور باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند افزود: گل محمدی به عنوان گیاه بومی ایران یکی از پنج پایه اصلی رز در جهان به شمار میرود و گیاهی است که علاوه بر کشت آبی به صورت دیم و آبیاری سبز نیز قابل توسعه بوده و نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد.
وی افزود: ظرفیت مغفول مانده تولید گل محمدی و فرآوردههای آن در این شهرستان قابل احیاست و میتواند در ایجاد فرصتهای شغلی و افزایش صادرات اثربخش باشد که البته در زمینه فرآوری، بستهبندی و بازاریابی نیازمند سرمایهگذاری است.
کمالینژاد با اشاره به اینکه شرایط مناسب آب و خاک شهرستان باعث شده گلاب نهاوند یکی از مرغوبترین انواع گلابها باشد، افزود: در حال حاضر پنج واحد گلابگیری سنتی در شهرستان نهاوند و به ویژه روستاها فعال هستند که سال گذشته بیش از ۴۰ هزار لیتر گلاب به روش سنتی در آنجا تولید شده است.
وی اظهار کرد: باغداران نهاوندی پس از برداشت گلمحمدی آن را برای تهیه گلاب به کارگاههای گلابگیری ارسال میکنند و از هر کیلوگرم گل مقدار دو لیتر گلاب ناب و از هر ۶ هزار کیلوگرم گل یک لیتر عطر گلمحمدی به دست میآید.
رئیس اداره امور باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند با اشاره به اینکه پیشبینی شده از هر هکتار ۱٫۵ تن گل محمدی برداشت شود، ادامه داد: این محصول علاوه بر گلابگیری برای مصرف خوراکی به عنوان مربا، تهیه اسانس و عصاره و مصارف دارویی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای جدی در جهاد کشاورزی نهاوند توسعه کشت محصول گل محمدی است افزود: با توجه به اینکه کشت گل محمدی یکی از محصولات کمآببر و همچنین پرسود است و میتواند سهم خوبی در اشتغالزایی منطقه داشته باشد بنابراین با در نظر گرفتن میزان استقبال باغداران برنامه ما توسعه کشت آن در سطح شهرستان است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما