به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، عملیات ساماندهی و چهارخطه شدن محور حادثهخیز نهاوند به کرمانشاه چندین سال است که در حال اجرا است و با وجود پیشرفت اقدامات ولی هنوز به اتمام نرسیده است.
رانندگان عبوری از این محور معتقد هستند جاده بسیار پرخطر است و با توجه به حجم زیاد تردد در این مسیر از مسئولان درخواست دارند تا یکبار برای همیشه مشکل تعریض و ایمنسازی این محور حل شود. رانندگان میگویند این مسیر بسیار پرتردد است و مسافران کربلا هم از این مسیر عبور میکنند که امیدواریم با ساماندهی مسیر شاهد تصادفات و اتفاقات تلخ نباشیم و مسافران سالم به منازل خود برسند.
این محور در کنار تردد روزانه هزاران خودروی کوچک و بزرگ مجل عبور زائران اربعین حسینی به سمت استان کرمانشاه و مرزهای غربی است و ضرورت دارد هرچه سریعتر عملیات ساماندهی آن به اتمام برسد.
با توجه به اینکه حدود ۴۰ درصد زائران اربعین حسینی از شهرستان نهاوند عبور میکنند؛ ایمنسازی و چهارخطه کردن محور نهاوند به فیروزان موجب امنیت بیشتر زائران و مسافران عبوری از شهرستان میشود.
با توجه به شرایط تردد فراوان در محورهای شهرستان، نوسازی و توسعه جادهها به ویژه تبدیل محورهای اصلی به محورهای چهارخطه و ایمن، افزایش ایمنی جادهها مانند نصب گاردریل، روشنایی و تابلوهای هشداردهنده از ضرورتهای اصلی شهرستان است.
در سه منطقه کاری عملیات ساماندهی در حال اجرا است و پیشرفت فیزیکی پروژه که از سال ۱۴۰۱ مجدد شروع شده ۴۵ درصد نسبت به برنامه زمانبندی است.
محورهای نهاوند نقطه اتصال سه استان
مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند در خصوص آخرین وضعیت ساماندهی این محور گفت: یکی از پروژههای اصلی شهرستان نهاوند ساماندهی و چهارخطه کردن محور نهاوند به فیروزان و کنگاور استان کرمانشاه است.
وی اظهار داشت: اهمیت این محور به دلیل اتصال سه استان کرمانشاه و همدان و سپس لرستان است و به نوعی کریدور شرق به غرب است و اهمیت زیادی در منطقه دارد. فرماندار نهاوند ادامه داد: در این پروژه هم موضوع تکمیل جاده و هم تعریض پل معروف به حاج علیمراد را داریم که در مسیر اصلی این محور قرار دارد و کار در حال اجرا است.
وی بیان کرد: قسمت زیادی از این محور قرار است تا شهریور ماه آماده و تحویل اداره راهداری شود و به نوعی زیر بار ترافیک برود تا مشکلات خودروهای عبوری کاهش یابد.
بیرانوند گفت: با توجه به نزدیکی ایام اربعین حسینی و احتمال افزایش تردد زائران در این مسیر، تکمیل و بهرهبرداری سریعتر از پروژههای راهسازی در اولویت قرار دارد و دستگاههای اجرایی باید با تمام توان، نسبت به تسریع در روند اجرا و رفع موانع اقدام کنند.
وی اظهار داشت: همکاری و همافزایی بین مجموعه شهرستان و استان، نقش مهمی در بهثمر نشستن این پروژهها ایفا میکند و حمایت لازم از سوی فرمانداری برای پیشبرد پروژهها ادامه خواهد داشت.
اجرای عملیات تعریض و افزایش ضریب ایمنی محور
امیررضا یوسفیان معاون عمرانی استاندار همدان نیز در بازدیدی که از این محور داشت در گفتگو با خبرنگاران گفت: محور نهاوند به کرمانشاه نقش مهمی در جابهجایی مسافر و کالا و خدمات دارد و با اتمام ساماندهی آن شاهد رونق در بخشهای مختلف خواهیم بود.
وی اظهار داشت: داشتن محورهای ایمن و مناسب باعث توسعه و رشد هر منطقه میشود و همه تلاش ما این است که با تکمیل این مسیر بتوانیم خدمتی ماندگار به مردم این منطقه ارائه دهیم.
یوسفیان بیان کرد: پل معروف حاج علیمراد یکی از بخشهای مهم این طرح است که عملیات تعریض، ساماندهی و افزایش ضریب ایمنی آن در حال اجرا است.
وی ادامه داد: اوایل شهریور کار در این منطقه آماده میشود و در روزهای اخیر هم جداکننده بر روی پل نصب میشود که کار بسیار مهمی است و با این کار به مراتب ایمنی خودروهای عبوری بیشتر میشود.
معاون عمرانی استاندار همدان گفت: انشالله با این اقدامات انجام شده و کارهایی که در حال اجرا است مسافران اربعین حسینی که از اینمحور عبور میکنند دیگر شاهد حادثه برای آنها نباشیم.
وی بیان کرد: در بازدیدهای میدانی وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژهها، موانع اجرایی و نیازهای پشتیبانی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی برای تسریع در عملیات عمرانی و برنامهریزی دقیق برای عبور ایمن و روان در ایام اربعین، مورد تأکید قرار گرفت.
تخصیص اعتبارات مناسب برای چهارخطه شدن محور
علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در مجلس نیز در خصوص وضعیت محورهای مواصلاتی نهاوند به عصر همدان، گفت: نهاوند در مسیر زائران عتبات عالیات قرار گرفته و نقطه اتصال استانهای کرمانشاه، همدان و لرستان است.
وی اظهار داشت: محورهای شهرستان نهاوند نقش مهمی در جابهجایی مسافر و کالا در غرب کشور دارند و جز مسیرهای اصلی منتهی به مرزهای غربی هستند بنابراین ساماندهی و تعریض آنها بسیار مهم است.
نثاری ادامه داد: برای ایمنسازی جادههای شهرستان جلسات و پیگیریهای زیادی انجام شده و معاونان وزارت راه و مسئولان استانی بارها از این محورها بازدید کرده و روند اجرای پروژهها را پیگیری کردند.
وی بیان کرد: اعتبارات خوبی در سال گذشته پیگیری کردیم و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی و تکمیل جادههای شهرستان تخصیص یافته و کار را پیش برده و هماکنون هم در حال کار است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس با اشاره به اهمیت محور نهاوند به کرمانشاه گفت: با تخصیص اعتبارات در سال جاری امیدواریم ساماندهی این محور تکمیل شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
وی اظهار داشت: با تکمیل چهارخطه شدن این محور بسیاری از مشکلات جادهای شهرستان مرتفع خواهد شد و حجم عظیم زائران اربعین بدون مشکل از این شهرستان عبور میکنند.
نثاری افزود: پیشرفت این طرح با اعتبارات اخذ شده و جلسات و پیگیریهای فراوان توسط خدمتگذار مردم در مجلس به بیش از ۶۵ درصد رسیده و روند کار در حال اجرا است و این پیشرفت در کمتر از یک سال گذشته انجام شده که جای قدردانی از همه مجموعههای کمکی دارد.
وی عنوان کرد: با ادامه دادن روند تأمین اعتبار این پروژه در ماههای آینده باید شاهد اتمام این طرح باشیم که بازهم پیگیریهای لازم در این خصوص انجام خواهد شد چون این طرح از جمله اصلیترین مطالبات شهروندان و مردم بخش خزل است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس همچنین از دیدار با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان در خصوص پروژههای عمرانی و مسائل زیرساختی حوزه حمل و نقل این شهرستان خبر داد و گفت: در این دیدار مهمترین مسائل مرتبط با پروژههای در حال اجرا و نیازهای زیرساختی حوزه حمل و نقل جادهای شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پیگیری و هماهنگی شهرستان برای تکمیل این پروژه
به گزارش پایگاه خبری عصر همدان، برای به سرانجام رسیدن این طرح و دیگر پروژههای مهم شهرستان نیاز است تا مجموعه مدیریتی نهاوند به صورت هماهنگ و منسجم کار کرده و پیگیری لازم در خصوص تأمین اعتبار انجام شود.
برای پیشرفت این طرح و ایمنسازی و تکمیل محور نهاوند به فیروزان باید همه ارکان شهرستان در کنار نماینده برای پاسخ به این مطالبه به حق شهروندان قرار بگیرند تا خاطره خوبی در ذهن مسافران عبوری از نهاوند نقش ببندد.
با توجه به نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و ورود هزاران مسافر به نهاوند ضرورت دارد تا قسمتهایی از محور پرتردد نهاوند به فیروزان که تکمیل شده زیر بار ترافیک برود و در اختیار مردم قرار بگیرد. قطعاً وجود محورهای ایمن نقش زیادی در پیشرفت و توسعه هر منطقه دارد و با توجه به وضعیت جغرافیایی شهرستان و مرکزیت داشتن چند شهرستان ضرورت دارد که پیگیریهای لازم در خصوص تأمین اعتبار انجام شود.
مشکلات محورهای مواصلاتی نهاوند در صورت عدم رسیدگی میتواند بر اقتصاد، توسعه، گردشگری و زندگی مردم نهاوند تأثیر منفی بگذارند بنابراین ضرورت ساماندهی آنها بر کسی پوشیده نیست. طول جادههای اصلی منتهی به نهاوند حدود ۱۲۰ کیلومتر و طول جادههای فرعی و روستایی و دسترسی به روستاهای تابعه شهرستان نهاوند حدود ۴۵۰ کیلومتر است.
انتهای خبر/س
دیدگاه شما