به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، دکتر محمد منصورینژاد در ستاد بهداشت و درمان نهاوند در خصوص موج بیماری آنفولانزا گفت: این بیماری یکی از دسته عفونتهای ویروسی با علائمی شدیدتر از سرماخوردگی است که بسیار مسری است.
وی ادامه داد: این بیماری در دسته افراد پرخطر (افراد مسن، کودکان، بیماران زمینهای و با سیستم ایمنی ضعیف) میتواند با علائمی شدیدتر ظاهرشده و حتی جان افراد را به خطر بیندازد.
منصورینژاد افزود: باوجودی که آنفلوانزا و سرماخوردگی هر دو عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی هستند، اما کاملاً باهم متفاوتاند؛ چون سرماخوردگی معمولاً خفیفتر از آنفلوانزا است.
وی اظهار داشت: سرماخوردگی معمولاً با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است درحالیکه آنفلوانزا علائم شدیدتری مانند تب بالا، بدندرد، خستگی شدید و سرفه خشک ایجاد میکند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند گفت: همچنین ازنظر ویروسی نیز سرماخوردگی و آنفلوانزا باهم متفاوتاند و بهطورکلی آنفلوانزا در مقایسه با سرماخوردگی بیشتر به عوارض جدی منجر میشود و نیازمند توجه بیشتری است.
وی افزود: بروز سالیانه آنفلوانزا بهطور معمول دارای سه موج است که موج اولیه بروز بیماری معمولاً در ابتدای فصل پاییز، موج دوم معمولاً با شدت کمتر از موج اولیه در طی ماههای دی، بهمن و اسفند و موج سوم در اردیبهشت سال بعد رخ میدهد.
منصورینژاد بیان کرد: با توجه به افزایش پیک آنفلوانزا جهت جلوگیری از افزایش این بیماری آموزشها و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی ضروری است.
وی ادامه داد: استفاده از ماسک خصوصاً در اماکن بسته و بدون تهویه، شستشوی مرتب دستها، تهویه مناسب اماکن بالأخص اماکن تجمعی برای جلوگیری از این بیماری بسیار ضروری است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند گفت: همچنین لازم است در صورت علامتدار بودن نسبت به مراجعه به پزشک اقدام کرده و از مصرف خودسرانه دارو و خوددرمانی پرهیز و توصیه میشود تا رفع علامتهای حاد بیماری از حضور در محل کار و مدرسه اجتناب شود.
دیدگاه شما