تازه های سایت

کد مطلب: 5774
26. آذر 1391 - 15:04

حمل سلاح در ایالات آمریکا به اندازه‌ای بی‌قاعده و ساده است که یک جوان ۲۰ ساله مسلح به خود اجازه ورود به دبستان را می‌دهد و ۲۰ کودک و ۱۰ نفر دیگر را به کام مرگ می‌کشاند.

به گزارش نافع به نقل ازفارس، ساعت 9:40 صبح روز گذشته به وقت محلی در مدرسه ابتدایی «سندی هوک» شهر «نیوتاون» ایالت «کانتیکت» آمریکا تراژدی فاجعه‌باری به وقوع پیوست.

یک فرد مسلح که پلیس ایالت کانتیکت او را «آدام لانزا» یک جوان 20 ساله معرفی کرده است، به مدرسه سندی هوک که حدود 650 دانش‌آموز دارد، حمله کرد و بیش از یکصد گلوله به سمت دانش‌آموزان و کارکنان مدرسه شلیک کرد.

به دنبال این حادثه مرگبار که از جمله وحشتناک‌ترین رخدادهای تاریخ آمریکا بوده، دستکم 30 نفر کشته شدند که 20 نفر از آنها کودکان بودند و برخی از معلمان و روانشناس مدرسه نیز در بین قربانیان این حادثه تیراندازی مشاهده شدند.

ناظران، حادثه مذکور را از جمله وحشتناک‌ترین رخدادهای تاریخ آمریکا می‌دانند؛ در حادثه مشابهی که در سال 1999 در مدرسه راهنمایی «کلمباین» در ایالت کلرادو رخ داد یکی از دانش‌اموزان 12 دانش‌آموز دیگر را به قتل رساند و سپس با گلوله‌ای خود را کشت.

گزارش ها و آمار اعلام شده درباره این واقعه در طول روز بارها تغییر یافته است و تعداد کشته شدگان و قربانیان نیز چند باری تغییر کرده است. بنابر آخرین آمار اعلام شده 20 کودک، 6 بزرگسال (از جمله خود ضارب) در محل مدرسه کشته شده‌اند و مادر و پدر ضارب هم احتمالاً توسط او پیش از کشتار دبستان از پای در آمده‌اند.

دانش‌آموزان و مسئولان مدارس این ایالت به اندازه‌ای از این حادثه وحشت کردند که تمامی مدارس ابتدایی این منطقه روز گذشته به دنبال این حادثه تعطیل شد.

پلیس محلی می‌گوید که فرد ضارب از یک تفنگ کالیبر .223 استفاده کرده و افزوده که پلیس ایالت «نیوجرسی» نیز تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده است و در تحقیقات اولیه مشخص شد که جسد ضارب، به نام «نانسی لانزا» هم در آپارتمانش پیدا شده است و ضارب پدر خودش را نیز کشته است.

همچنین گزارشگر ان‌بی‌سی گزارش داد جسد مادر فردی که مظنون اصلی تیراندازی به کودکان بوده است امروز در منزلش در ایالت نیوجرسی یافت شده است و گفته می‌شود مادر وی در همان مدرسه‌ای که امروز این جنایت در آن انجام شده، معلم بوده است.

برخی رسانه‌های آمریکایی نیز اعلام کردند که فرد قاتل برادر خود را نیز به قتل رسانده است.

پلیس آمریکا همچنین اعلام کرده است که ضارب پیش از رفتن به مدرسه‌ای که مادرش در آن معلم کلاس آمادگی بوده، جلیقه ضد گلوله سیاهرنگی بر تن کرده و با سه اسلحه‌ای که به طور قانونی و به نام مادرش ثبت شده بود به محل مدرسه رفته و این کشتار خونین را به راه انداخته است. هنوز معلوم نیست که آدام لانزا از هر سه اسلحه در این کشتار استفاده کرده است اما پلیس دو اسلحه را در کنار او و یکی دیگر را در خودرویی که آدام با آن به محل مدرسه رفته بود پیدا کرده است.

یک شاهد عینی نیز در خصوص این حادثه به «سی‌ان‌ان» گفته که صدای تیراندازی از راهروی مدرسه شنیده شده است و بیش از یکصد بار صدای شلیک گلوله به گوش رسیده است.

رسانه های محلی گزارش کرده اند که آتش نشان ها به کودکان گفته اند که چشم هایشان را ببندند و از کنار دفتر مدرسه بدوند و از مدرسه خارج شوند.

به دنبال وقوع این حادثه مقامات واکنش نشان دادند و «دن مالوی»، فرماندار ایالت کانتیکت ضمن غیرقابل تصور توصیف کردن این حادثه گفت: امروز شیطان به شهر آمده بود. اوضاع شهر حادثه دیده نیوتاون تحت کنترل است اما برای بازگشت به حالت عادی زمان بیشتری نیاز است.

مالوی که برای دیدار با خانواده کودکان قربانی این واقعه به شهر نیوتاون رفته است در برابر خبرنگاران گفت: هنوز برای سخن گفتن از بازگشت به حالت عادی، خیلی زود است.

علیرغم آنکه تعداد حوادث مرتبط با تیراندازی در آمریکا به دلیل آزاد بودن استفاده از سلاح روز به روز در حال افزایش است، دولتمردان آمریکایی هیچ اقدامی در جهت محدود کردن استفاده از سلاح انجام نمی‌دهند و در حوادث اینچنینی تنها به ابراز تأسف بسنده می‌کنند.

«باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا، ساعاتی پس از وقوع این واقعه مرگبار گفت: تعداد قتل‌عام‌هایی این چنینی بیش از اندازه شده است. احزاب سیاسی آمریکا باید با کمک یکدیگر چاره‌ای برای قوانین مالکیت و خرید و فروش اسلحه پیدا کنند.

اوباما که در لحظاتی از سخنرانی خود اشک می ریخت، کشته شدن 20 کودک دبستانی در جریان این تیراندازی را برای جامعه آمریکا غمی جانکاه توصیف کرد.

فعالان صلح نیز ساکت ننشستند و به دنبال این حادثه، حدود 100 نفر از فعالان صلح در اعتراض به قوانین حمل سلاح، مقابل کاخ سفید تجمع کردند.

صدها نفر از مردم ایالت کانتیکت آمریکا پس از وقوع این حادثه دردناک، به کلیسای «سنت رز لیما» در «نیوتاون» رفتند تا در مراسم یادبود قتل عام حادثه مدرسه ابتدایی «سندی هوک» این ایالت شرکت کنند.

رهبران جهان نیز ابراز تأسف خود را به این حادثه اعلام کردند و «کاترین اشتون» رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این حادثه گفت: تمایل دارم، حیرت خود را به این حادثه تیراندازی غم‌انگیز که در کانتیکت به وقوع پیوست، ابراز دارم.

«فرانسوا اولاند» در واکنش به این حادثه گفت: این خبر مرا به وحشت انداخت و می‌خواهم بهت و حیرت عمیق خود درباره این حادثه را اعلام دارم.

«دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس نیز اینگونه گفت: من بسیار بهت‌زده شدم و عمیقاً از شنیدن چنین تیراندازی هولناکی ناراحت شدم.

«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در نامه‌ای به فرماندار کانتیکت گفت: دبیرکل می‌گوید که هدف قرار دادن کودکان فجیع و غیرقابل تصور است و با غم و اندوه فراوان با خانواده‌های قربانیان این جنایت مهیب همدردی می‌کند.

«رامین مهمان‌پرست» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز کشته شدن تعدادی از دانش‌آموزان آمریکایی در اقدامی خشونت‌بار توسط فردی مسلح را تسلیت گفت و از چنین حادثه‌ای ابراز تأسف کرد.

مهمان‌پرست با ابراز همدردی با خانواده قربانیان این اتفاق حزن‌انگیز، جامعه آمریکا را برای مشارکت در نهضت مقابله با جنگ افروزی و کشتار انسان‌های بیگناه که در نقاط مختلف جهان به دست افراد مسلح و در حوادث تروریستی و جنون‌آمیز اتفاق می‌افتد فرا خواند.

دیدگاه شما