فرهاد بختیاریفر در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بارندگی در سال آبی جاری نسبت به بلندمدت و سال گذشته، از وضعیت نگرانکننده منابع آب شرب در شهر همدان خبر داد و بر ضرورت مدیریت مصرف از سوی شهروندان تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد از نظر منابع تامین آب عقب هستیم، اظهار داشت: لازم است این کاهش بارندگی را به درستی مدیریت کنیم، یعنی باید کاهش مصرف هم داشته باشیم. ما باید بر اساس منابع فعلی خود برنامهریزی کنیم و نباید امید به جبران کمبود بارش در سال آبی آینده داشته باشیم. بنابراین، در نظر گرفتن بدترین حالت و کاهش مصرف برای شهروندان عزیز، امری واجب است.
وی با اشاره به پروژه آبرسانی همدان از حوزه مجاور، افزود: اگرچه بخشی از آب مورد نیاز شهر از استان دیگری در فاصله ۱۵۰ کیلومتری تامین میشود، اما متاسفانه در آن حوزه نیز شاهد کاهش بارندگی بودهایم و حجم قابل توجهی برای استفاده بیرویه وجود ندارد. کاهش منابع در حوزه سد مجاور نیز اتفاق افتاده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان تاکید کرد که حداقل ۲۰ درصد کاهش مصرف ضروری است.
وی تصریح کرد: این به معنی مشکل در تابستان امسال نیست، بلکه این برنامهریزیها برای حفظ حداقل ظرفیت برای تابستان سال ۱۴۰۵ است، در صورتی که خدای ناکرده وضعیت منابع آبی در سال آبی آینده مناسب نباشد.
بختیاریفر مدیریت منابع آبی را وظیفه مشترک شرکت آب و فاضلاب و شرکت آب منطقهای دانست و گفت: مردم بهتر از ما میتوانند مصرف خود را مدیریت کنند. از آنها خواهش میکنم که مدیریت مصرف و مصرف بهینه را مد نظر قرار دهند تا با ذخیره مناسبی وارد سال آبی جدید شویم.
وی با بیان اینکه باید آمادگی عدم بارندگی مناسب برای سال آینده را داشته باشیم، افزود: باید از همین الان به فکر حفظ داشتههایمان باشیم تا حداقل ذخیره را برای تابستان سال ۱۴۰۵ داشته باشیم.
بختیاریفر به تاثیر کاهش بارندگی بر منابع آب زیرزمینی نیز اشاره کرد و گفت: با کاهش بارندگی، میزان استحصال آب از چاهها نیز کاهش مییابد و دچار افت شدید میشوند. این موضوع نه تنها بر منابع آب سطحی، بلکه مستقیماً بر سفرههای آب زیرزمینی و دبی چاهها نیز تاثیرگذار است. بنابراین، مدیریت مصرف از جنبههای شرعی، دینی، ملی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان در پایان به تغییر الگوی مصرف از ۱۵ متر مکعب در ماه به ۱۲ متر مکعب اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: اگر شهروندان عزیز میخواهند مدیریت مالی بر اقتصاد خانوار داشته باشند و از افزایش هزینههای آببها جلوگیری کنند، حتماً باید مصرف خود را مدیریت کنند تا با ارقام بالای قبض آب مواجه نشوند.
دیدگاه شما