به گزارش سایت گرو، احمد باقری با اعلام این خبر اظهار داشت: امسال بیش از 68 درصد محصول کلزای استان همدان در شهرستان نهاوند تولید میشود که از 45 درصد آن روغن مرغوب گیاهی استیصال میشود.
وی افزود: با توجه به واردات روغن امروز تولید دانه روغنی کلزا بهعنوان اولویت کشت در دستور کار کشاورزان و جهاد کشاورزی قرار دارد و به همین دلیل هر کیلو خام آن باقیمت مصوب از طرف دولت خریداری و ذخیره میشود که بعد از فصل برداشت دانههای روغنی برای تولید روغن در اختیار کارخانههای روغنکشی قرار گیرند.
سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: امسال سطح زیر کشت این محصول در بخش گیان، زریندشت، خزل و مرکزی 1300 هکتار بود که پیشبینی میشود درمجموع 2500 تن کلزا برداشت شود.
باقری گفت: کاشت محصول کلزا به دلیل کم آببر و پر صرفه بودن و به علت خرید تضمینی از طرف دولت و بخش خصوصی و نزدیکی مزارع با تنها کارخانه روغنکشی استان در نهاوند و استیصال 45 درصد روغن از هر دانه کلزا هرسال سطح زیر کشت این محصول افزایش مییابد.
وی افزود: شهرستان نهاوند ازنظر میزان تولید و برداشت به یکی از شهرستانهای برتر و پیشرو در کشور تبدیلشده زیرا میزان برداشت هر هکتار در استان یکتن و 800 کیلوگرم است، درصورتیکه در شهرستان نهاوند از هر هکتار بیش از 2 تن و نیم برداشت میشود.
سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: هرسال ظرفیت تولید تنها کارخانه روغنکشی استان در نهاوند بانام کارخانه کشت و صنعت خزل بیش از 45 هزار تن تولید روغن نباتی خام از کلزا و سایر محصولات روغنی مانند آفتابگردان است که با توجه به مدرن بودن واحد تولیدی این کارخانه بهجز محصول نهاوند چهلوسه هزار تن روغن از کارخانههای دیگر خریداری، تصفیه و بستهبندی میشود.
باقری تصریح کرد: چند سالی است که مراحل سهگانه کاشت داشت و برداشت محصول کلزا در نهاوند به شکل مکانیزه انجام میشود و بهطور متوسط در هر هکتار برای 3 نفر و درمجموع برای بیش از 3 هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما