مجتبی رضایی گفت: شهرستان نهاوند دارای پنج کارگاه فعال قالیبافی است که 20 الی 200 نفر تحت پوشش و نظارت کارگاه های قالیبافی به صورت غیر متمرکز در این کارگاه ها فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: شهرستان نهاوند در زمینه تولید فرش دستباف دارای پتانسیل و ظرفیت بیشماری است و فرش دستبافت نهاوند دارای آوازه کشوری و جهانی است که از برندهای معروف آن می توان به عشوند، گل حیدر(سالاری) و لچک سفید اشاره کرد.
وی افزود: بیشتر بافت های فرش دستباف در شهرستان نهاوند به صورت دو زرع و یک زرع و نیم تولید می شود و 99 درصد تولیدات فرش دستباف نهاوند از طریق اتحادیه مرکزی فرش تهران به کشورهای آمریکا، کاندا، آلمان و کشورهای عربی صادر می شود.
وی با بیان اینکه توسعه کارگاه های فرش بافی امروزه نقش محوري و بارزي در سياست هاي اقتصادي و صنعتي بسياري از کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه ايفا مي کند، ابراز داشت: به همين منظور و در استاي سياست هاي سازمان صنايع کوچک ومشاغل خانگی پس از شناسايي ظرفیت تولید فرش شهرستان جلسه کمیته فرش استان در نهاوند برگزار شد.
رضایی گفت: علاوه بر تشکیل این جلسه برای بررسی نقاط ضعف و قوت صنعت فرش در نهاوند يکسري برنامه هاي عملياتي استراتژي توسعه بازار، تامين مواد اوليه، توليد با کيفيت و استاندارد و استراتژي عمومي براي توسعه حوزه فرش دستباف و صنعتی در شهرستان نهاوند منظور شده است.
در ادامه این نشست احمد علی بابایی رئیس اداره فرش استان همدان گفت : 9 تعاونی فرش در استان همدان مشغول به فعالیت هستند که مدیریت و نظارت اتحادیه فرش در سطح استان همدان بر بر عهده دارند.
بابایی گفت: در حال حاضر در سطح کشور بیش از 9 میلیون نفر و در سطح استان همدان بیش از 55 هزار نفر در صنعت فرش صنعتی و دست باف فعالیت دارند.
وی استان همدان را سرشار از ظرفیت و پتانسیل قوی در زمینه توسعه و گسترش صنعت و هنر فرش یافی عنوان کرد و گفت: فرش با توجه به برآورده های کارشناسی بین 60 تا 70 درصد افزایش ارزش افزوده دارد.
رئیس اداره فرش استان همدان عنوان کرد: تولید فرش کم هزینه است و تمام مواد اولیه آن در داخل کشور تهیه و وجود دارد و نیروی انسانی آن نیز به وفور در کشوریافت می شود، در تولید یک قطعه فرش اصلا نیازی به کمک و مواد اولیه کشورهای خارجی نیست اما فرش ایرانی صد در صد ارزش صاداراتی دارد.
بابایی بیان داشت: از ابتدای سال 90 تا نیمه اول سال جاری یازده هزارو 197 فقره مجوز مشاغل خانگی در حوزه قالیبافی توسط اداره فرش و اداره کارو تعاون و رفاه استان همدان صادر شده است.
دیدگاه شما