تازه های سایت

کد مطلب: 9866
18. ارديبهشت 1392 - 9:54
نگاهي به بيانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با كانديدايي كه در حد و قواره تصدي رياست جمهوري ايران باشد نشان دهنده آن است كه كانديداي اصلح كسي است كه داراي تدبير و انديشه و حكمت لازم براي تصدي پست رياست جمهوري باشد و بتواند عزت را برابر مصلحت كشور براي مردم و حكومت جمهوري اسلامي به ارمغان آورد.

s_200_150_16777215_00_images_leader_leader-01.png

به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از دانا، بیش از 30 کاندیدا و کلی حرف و حدیث دیگر کار شورای نگهبان را برای تایید صلاحیت کاندیداهای ریاست‌جمهوری کمی سخت کرده که یکی از کارهای این شورای 12 نفره در این روزها روی بازنگری بر آیین‌نامه‌های داخلی و فرآیند احراز صلاحیت کاندیداها متمرکز شده است. حالا بعد از آنکه گفته شد آیین‌نامه داخلی این شورا مورد بازنگری‌هایی قرار گرفت، خبر رسیده که احتمالا روند احراز صلاحیت نامزدهای ریاست‌جمهوری در این دوره نیز با تغییراتی همراه خواهد بود؛ شورای نگهبان قصد دارد تا برای اثبات مدیر و مدبر بودن کاندیداها، برنامه‌های آنها را مورد بررسی قرار دهد.

 

عباسعلی کدخدایی بعد از اعلام این خبر گفته که هنوز این سازوکار در شورای نگهبان قطعی نشده اما سخنگوی شورای نگهبان در توضیح تصمیم جدید این شورا گفته است: «مثلا رجل مذهبی بودن صرفا به منزله اعمال تکالیف دینی است یا اینکه دین در زندگی اجتماعی افراد هم بروز داشته باشد؟ ممکن است کسی مثل بنده هم فرد شریفی باشد و تکالیف شرعی‌اش را هم انجام دهد اما رجل مذهبی نباشد یا اصلا هیچ تجربه مدیریتیای نداشته یا یک مدرس خوب است، چگونه باید ببینیم که مدیر و مدبر است یا نه؟ یک راهش این است که ببینیم برنامهای دارد یا نه؟ اگر دیگر اعضای شورای نگهبان موافق باشند، ممکن است که از نامزدها بخواهیم که برنامههایشان را هم جزو مدارکشان ارائه دهند و حتی در گفتوگویی با نامزدها با حضور متخصصین امر، برنامهها و توانمندی علمی آنها را محک بزنیم.» وی در پاسخ به اینکه چرا چنین آییننامهای تا پیش از این تدوین نشده بود، اظهار کرد: «تاکنون اعضای شورای نگهبان بر اساس نظرات شخصی‌شان درباره نامزدها تصمیم‌گیری میکردند اما الان خواستهایم که سازوکاری برای تشخیص تواناییهای نامزدها در نظر بگیریم.» آنطور که از سخنان کدخدایی مشخص می‌شود «کسانی که از عهده تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی برآیند و طرف مشورت تصمیم‌گیران اجرایی کشور قرار میگیرند رجل سیاسی هستند و تشخیص ما برای احراز آن براساس سوابق نامزدها خواهد بود.»

 

پيش از اين نيز مقام معظم رهبري در ديدار با کارگران به مناسبت هفته کارگر تاكيد فرموده اند :‹‹ نامزد انتخابات اولاً بايد به خدا و به اين انقلاب و به قانون اساسى و به اين مردم ايمان و اعتقاد داشته باشد، ثانياً داراى روحيه‌ى مقاوم باشد. اين ملت اهداف بلندى دارد، كارهاى بزرگى دارد، تسليم نيست، كسى نميتواند با اين ملت با زبان زور حرف بزند. كسانى كه در رأس قوه‌ى اجرائى قرار ميگيرند، بايد كسانى باشند كه در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند. زود نترسند، زود از ميدان خارج نشوند اين يكى از شرطهاى لازم است .

 

ثالثاً

 

انسانهاى با تدبيرى باشند،

 

با حكمت باشند.

 

ما در سياست خارجى گفتيم «عزت و حکمت و مصلحت» در اداره‌ى كشور هم همين جور است، در مسائل داخلى هم همين جور است، در اقتصاد هم همين جور است.

 

بايد با برنامه،

 

با حكمت،

 

با تدبير،

 

با نگاه بلندمدت و همه‌جانبه،

 

با يك هندسه‌ى صحيح كارها را مشاهده كنند،

 

نگاه كنند، وارد ميدان شوند››.

 

نگاهي به بيانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با كانديدايي كه در حد و قواره تصدي رياست جمهوري ايران باشد نشان دهنده آن است كه كانديداي اصلح كسي است كه داراي تدبير و انديشه و حكمت لازم براي تصدي پست رياست جمهوري باشد و بتواند عزت را برابر مصلحت كشور براي مردم و حكومت جمهوري اسلامي به ارمغان آورد كه البته اين مهم امكان پذير نمي شود مگر با داشتن برنامه و نگاه بلند مدت و همه جانبه و يك هندسه صحيح كاري. به واقع سخنان مقام معظم رهبري به سادگي مشخص كرده است كه كانديدايي كه تصميم به نام نويسي گرفته است قبل از قدم گذاشتن به اين عرصه بايد برنامه هاي خود را ارائه كرده و در معرض نقد عموم قرار دهد. برنامه هايي كه از پيش تنظيم شده است و بر اساس قواعد اقتصاد و توان سرزميني ايران طرح ريزي و مهندسي شده است و كانيدا بايد در زمان نام نويسي با قدرت اين برنامه ها را به اطلاع عموم رسانده و نقطه شروع و پايان را به روشني و با توجه به داده هاي موجود ترسيم و تفهيم نمايد. اينكه شخصي بيايد و بگويد من سرزمينهاي جدا شده از ايران را كه در دوران پادشاهي كوروش كبير متعلق به ايران بود را به كشور باز مي گردانم! و يا اينكه نرخ بيكاري را به صفر مي رسانم و به هر ايراني 10 هزار متر زمين مي دهم تا خانه بسازد و باغ و باغات براي خود راه اندازي كند و يا اينكه در اين چهار سال به هر نفر ماهيانه دو ميليون تومان مي دهم !، نه برنامه است و نه شدني.! اينها همان شعارهايي هستند كه نه پشتوانه علمي دارند و نه عاقبت بخيري براي فردي كه با اين شعارها قرار است رئيس جمهور آينده شود. رئيس جمهور آينده بايد برنامه بدهد تا مشخص كند در سال اول، دوم، سوم و چهرام رياست جمهوري و بر اسا توانمنديهاي اقتصادي كشور چه كارهايي انجام خواهد داد؛ به طور مثال: نرخ تورم ، نرخ بيكاري، نرخ رشد اقتصادي، تحقق برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اميد به زندگي، افزايش درآمد خانوار، توليدات صنعتي، كشاورز، خدمات، گردشگري و ... با چه تغييري روبرو خواهد شد و در بخش بين المللي چگونه اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران و آنچه نظر مقام معظم رهبري است را با برنامه مدون به پيش خواهد برد. اينها بخش كوچكي است از آنچه كه مقام معظم رهبري براي سر بلندي ايران اسلامي از كانديداها رياست جمهوري مطالبه كردند. حال بايد پرسيد كه آيا هيچ يك از افرادي كه تا كنون خود را مطرح كرده اند توان لازم براي خواسته هاي فوق را دارند. يا اينكه به نظر ايشان برنامه كاغذ پاره ايست كه همين چند شب آتي از دوستان و آشنايان مي خواهند كه برايشان بنويسند تا كم نياورند و بتوانند براي رفع تكليف به شوراي نگهبان ارائه كنند.

 

در نهايت اينكه شوراي نگهبان بعد از بيانات مقام معظم رهبري در رابطه با شاخص هاي يك رئيس جمهور اصلح به اين نتيجه رسيدند كه محورهاي بيانات رهبري را مورد توجه قرا داده و ذره بين قوي تري براي تشخيص توانمندي هاي كانديدهاي اين دوره از رياست جمهوري به كار ببرند جاي بسي خوشحالي دارد و اميدواريم از افرادي مثل هاشمي و خاتمي هم بخواهند تا علاوه بر برنامه براي آينده، عملكرد خود را در سالهاي تصدي گري رياست جمهوري و در بخشهاي مهم اقتصاد كه بخشي از آنها در فوق برشمرديم ارائه فرمايند.

دیدگاه شما