تازه های سایت

کد مطلب: 7550
26. بهمن 1391 - 7:19
"ملت بحرین از همه مظلوم ترند؛ چون متأسفانه هدف سکوت و بایکوت همه ى رسانه هاى دنیا قرار دارند."

به گزارش پایگاه خبری گرو،مقام معظم رهبری از آغاز انقلاب بحرین به کرات درباره این انقلاب و دلایل خیزش مردمی این کشور سخن گفته اند. اظهاراتی که بازخوانی آنها  در تحلیل مسائل بحرین راهگشاست.

"...و اما مسئله ى بحرین؛ مسئله ى بحرین از لحاظ ماهیت، درست مثل مسائل دیگر کشورهاى منطقه است. یعنى مسئله ى بحرین با مسئله مصر، با مسئله تونس، با مسئله لیبى هیچ فرقى ندارد؛ ملتى هستند، حکومتى بر سر آنهاست که حقوق آنها را نادیده می گیرد. ملت بحرین با این قیامشان چه می خواستند؟ خواسته اساسى آنها این است که انتخابات انجام بگیرد، هر یک نفر آدم یک رأى داشته باشد؛ این چیز زیادى است؟ این توقع زیادى است؟

در شکل کار در بحرین یک صورت انتخاباتى وجود دارد، لیکن مطلقاً مردمِ آنجا از حق رأى دادن به این معنا که هر یک نفر یک رأى داشته باشد، برخوردار نیستند؛ دارد به آنها ظلم می شود. خب، اینجا غربى ها فرصت را مغتنم شمردند، براى اینکه در قضایاى منطقه دخالت کنند، با طرح یک مسئله جدید؛ مسئله شیعه و سنى. چون مردم بحرین بیچاره ها شیعه اند، بنابراین هیچ کس در دنیا نباید از آنها حمایت کند! تلویزیونهائى که جزئیات قضایاى منطقه را پخش می کردند، نسبت به قضایاى بحرین سکوت کنند، کشتار مردم بحرین را منعکس نکنند؛ یک عده اى هم دربیایند در کشورهاى حاشیه ى خلیج فارس - چه سیاستمدار، چه روزنامه نگار- گزافه گوئى کنند، بگویند مسئله بحرین جنگ بین شیعه و سنى است!

چه جنگ بین شیعه و سنى؟ اعتراض یک ملت است به ظلمى که دارد به او می شود؛ درست همان جورى که در تونس بود، همان جورى که در مصر بود، همان جورى که در لیبى است، همان جورى که در یمن است؛ فرقى ندارد. آمریکائى ها خوشحالند که بتوانند به وسیله بوق هاى تبلیغاتى خودشان در منطقه، مسئله بحرین را به عنوان یک مسئله اختلاف بین شیعه و سنى جا بزنند؛ هم کمک هائى که ممکن است به این مردم مظلوم بشود، جلویش را بگیرند، هم ماهیت قضایا را عوض کنند و سرایت بدهند.

می گویند چرا ایران از مردم بحرین پشتیبانى میکند. خب، ما از همه پشتیبانى کردیم. ما سى و دو سال است که از مردم فلسطین داریم پشتیبانى می کنیم؛ کدامیک از کشورها، دولت ها و ملت ها در این سى و دو سال این پشتیبانى را کردند؟ عازم بودند بروند غزه، علیه اسرائیل بجنگند. خیال می کردند راه باز است. راه بسته بود، نمی شد بروند. ما گفتیم نروید. جلوشان را گرفتیم که وسط راه سرگردان نشوند؛ راه نمیدادند که. مردم ما نسبت به غزه، نسبت به فلسطین، نسبت به مصر، نسبت به تونس، همه جا ابراز احساسات کردند؛ آنها که شیعه نبودند. بنابراین بحث شیعه و سنى نیست.

بدخواهانه و بددلانه سعى می کنند مسئله بحرین را به عنوان یک مسئله شیعه و سنى وانمود و قلمداد کنند. متأسفانه بعضى از کسانى که آدم خیال می کند انگیزه سوئى هم ندارند، در این دام افتادند. اگر خیرخواهانى در این بین وجود دارند، من به آنها اعلام میکنم: مسئله را مسئله شیعه و سنى نکنید؛ این بزرگترین خدمت به آمریکاست؛ این بزرگترین خدمت به دشمنان امت اسلامى است که حرکت عمومىِ ضد استبدادى یک ملت را حمل می کنند به دعواى شیعه و سنى؛ دعواى شیعه و سنى وجود ندارد.

ما بین غزه و فلسطین و تونس و لیبى و مصر و بحرین و یمن تفاوتى نمی گذاریم. در همه جا ظلم به ملت ها محکوم است. حرکت ملت ها با شعار اسلام و در جهت آزادى، مورد تأیید ماست. اوج وقاحت آمریکائى ها آنجائى است که دخالت تانک هاى دولت سعودى را که آمدند توى خیابان هاى منامه بحرین، دخالت نمی دانند؛ اما وقتى مراجع تقلید ما، علماى ما، خیرخواهان ما می گویند مردم را نکُشید، می گویند شما دخالت کردید! این دخالت است؟! اینکه ما به یک دولتى، یک رژیم ظالمى خطاب کنیم، بگوئیم مردمِ خودتان را نکُشید، این دخالت است؛

اما آمدن تانک هاى بیگانه توى خیابان هاى بحرین، دخالت نیست! این اوج وقاحت آمریکائى ها و اذنابشان در منطقه است که اینجور حرکت می کنند، اینجور حرف می زنند، اینجور تبلیغات می کنند. البته به نظر ما دولت سعودى اشتباه کرد، نباید این کار را می کرد؛ خودش را در منطقه منفور می کند. خب، آمریکائى ها هزاران کیلومتر با اینجا فاصله دارند؛ اگر منفور هم بشوند، ممکن است برایشان آنقدر اهمیت نداشته باشد؛ لیکن سعودى در این منطقه دارد زندگى می کند؛ ملت ها از او متنفر باشند، مبغوض ملت ها باشد، برایش خیلى خسارت سنگینى است. آنها اشتباه کردند این کار را کردند. هر کس دیگر هم این کار را بکند، اشتباه کرده."                                         بیانات آغاز سال، مشهد، حرم امام رضا(ع)، اول فروردین 1390

 

حضرت امام خامنه ای همچنین در بیست و دومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی با اشاره به نقش آمریکا در اشتباهاتی که رژیم آل سعود در قبال بحرین مرتکب می شود تاکید کردند: "سعودى ها بدون چراغ سبز آمریکا نمی توانستند وارد بحرین شوند و اینجور حوادث تلخ و خونبار را در بحرین به وجود بیاورند. لذا آمریکائى ها هم مسئولند."

ایشان همچنین در خطبه های نماز عید سعید فطر سال گذشته با ابراز نگرانی از وضعیت بحرین می فرمایند: "البته ما از وضع بحرین بسیار نگرانیم. به مردم بحرین جفا می شود، ظلم می شود؛ وعده هائى داده می شود، اما به آن وعده ها عمل نمی شود. ملت بحرین، ملت مظلومى است. البته هر حرکتى، هر اقدامى وقتى براى خداست، وقتى عزم و اراده پشت آن هست، این حرکت به طور قطع به پیروزى خواهد رسید؛ این در همه جا صادق است، در آنجا هم صادق است."  

رهبر انقلاب اسلامی ایران در دیدار با مسئولین نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی در 11 بهمن امسال به ظلمی که در حق ملت بحرین روا داشته می شود اشاره و تصریح می کنند: "در بحرین مشاهده کنید چطور صداى ملتى را به طور کلى خاموش می کنند؛ یک ملت را از همه جوانب بایکوت می کنند. در مصر و در مناطق دیگر، شما ببینید چطور مردم را در مقابل هم قرار می دهند. اینها سیاست هائى است که ممکن است انگیزه هاى شخصى و اعتقادى از طرف اشخاص داشته باشد، اما نقشه کلى، نقشه دشمنان است."

امام خامنه ای همچنین سکوت دنیای اسلام نسبت به بحرین را تقبیح کرده و توجه اساتید دانشگاه های جهان اسلام را به این نکته معطوف می دارند که: "سکوت دنیاى اسلام نسبت به بحرین، راست است. آنچه که موجب می شود بعضى ها در این زمینه سکوت کنند، متأسفانه همین مسائل مذهبى است. یعنى ملتى اگر بر علیه یک حکومت فاسدى قیام کرد، باید از آن ملت دفاع کرد؛ مگر اینکه آن ملت شیعه باشد -مثل بحرین- آن وقت نباید دفاع کرد! این منطق در بعضى وجود دارد. اینها را باید کنار گذاشت."

ایشان در جمع جوانان شرکت کننده در اجلاس جهانی "جوانان و بیداری اسلامی" نقش رسانه های غربی را در بایکوت خبری مسائل بحرین برجسته دانسته و تاکید می کنند: "تمام دستگاه هاى رسانه اى دنیا سعیشان بر این است که مردم بحرین و حرکت بحرین را در انزوا قرار بدهند. چون مسئله، مسئله شیعه و سنى است. می خواهند اختلاف ایجاد کنند، می خواهند تمایز و خط کشى به وجود بیاورند."

"بین آن مسلمانان و مؤمنینى که به این مذهب یا آن مذهب اسلامى گرایش دارند، تفاوتى وجود ندارد. وجه مشترک همه، اسلام است. وجه مشترک همه، امت اسلامى است؛ وحدت امت اسلامى است. ... رمز پیروزى و تداوم حرکت، توکل به خدا، حسن ظن به خدا، اعتماد به خداى متعال و حفظ وحدت و پیوستگى است. عزیزان من! فرزندان من! مواظب باشید دشمن حرکت شما را متوقف نکند. خداى متعال در دو جاى قرآن به پیغمبرش میفرماید: «فاستقم کما امرت»، «و استقم کما امرت»؛ استقامت کن. استقامت یعنى ایستادگى کردن، ادامه دادن، راه را دنبال کردن، متوقف نشدن؛ این رمز کار است."

حضرت امام خامنه ای در دیدار با مردم استان فارس واکنش غرب نسبت به موضع صریح ایران در قبال بحرین را سبب برگردانده شدن تبلیغات علیه ایران برمی شمارند و می افزایند: "چون جمهورى اسلامى موضع حق را انتخاب می کند، حرفش را صریح می زند، همه حملات تبلیغاتى را برمی گردانند به طرف نظام جمهورى اسلامى. دلشان می خواست جمهورى اسلامى یک تماشاگر بى تفاوت باشد؛ چنین چیزى ممکن نیست، این طبیعت جمهورى اسلامى نیست. نه ملت، نه مسئولین، نه دولت، نه نخبگان سیاسى، معلوم است که در این درگیرى ظالمانه اى که از سوى مستکبرین با مردم به وجود آمده است، نمی توانند بى تفاوت و تماشاگر بمانند. آن وقت می گویند ایران دارد دخالت می کند! چه دخالتى؟! کدام دخالت؟!"

"در بحرین، در لیبى، در یمن، ایران چه دخالتى کرده؟ بله، دخالت همین است که ما نظرمان را صریح گفته ایم؛ ما از اخم قدرت هاى پوشالى دنیا هرگز نترسیدیم، ملاحظه نکردیم و نخواهیم کرد. ما حرف حق و موضع حق را صریح بیان می کنیم. موضع حق این است که مردم بحرین حق دارند؛ معترضند، اعتراضشان هم بجاست. با هر انسان صاحب بینشى در دنیا می خواهید این را در میان بگذارید، وضعشان را بگوئید، نوع حکومت کردن به این مردم مظلوم را بگوئید، نوع کارى که حکامِ آنجا در استفاده از این کشور کوچک کردند، تشریح کنید، تا ببینید دستگاه حاکم را محکوم می کنند یا محکوم نمی کنند."

"اشتباه می کنند با مردم مواجه می شوند؛ فایده اى ندارد. خب، ممکن است شما یک فشارى بیاورید، وحشیگرى اى بکنید، یک چند صباحى یک آتشى را خاموش کنید؛ لیکن خاموش نخواهد شد، روزبه روز عقده هاى مردم را بیشتر و غیظ آنها را شدیدتر خواهید کرد. یک وقت آنچنان زمام کار از دستتان در خواهد رفت که دیگر هیچ جورى نشود بخیه زد. اشتباه می کنند؛ هم آنها اشتباه می کنند، هم آن کسانى که از خارج از بحرین نیرو وارد می کنند، بشدت در اشتباهند؛ خیال می کنند با این حرف ها می شود حرکت یک ملت را از بین برد. خب، حرف جمهورى اسلامى اینهاست."

رهبر فرزانه انقلاب در بیست و دومین سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی، سرکوب قیام های مردمی در کشورها و بویژه بحرین را بی فایده تلقی کرده و تاکید می کنند: "این سرکوب ها فایده اى ندارد. ملت ها بالاخره وقتى بیدار شدند، وقتى قدرت خودشان را شناختند، این راه را دنبال خواهند کرد و ان شاءاللَّه حرکت ملت هاى منطقه -چه در آن کشورهائى که امروز حرکت هست، چه آن کشورهائى که بالقوه در آنها این حرکات وجود دارد- به پیروزى خواهد رسید. مردم در این کشورها پیروز خواهند شد، منتها باید مراقب حرکات تفرقه افکنانه دشمنان باشند."

"امروز، هم در مصر، هم در تونس، در شمال آفریقا و در سایر کشورهاى اسلامى، دشمنان در پى ایجاد تفرقه اند. بخصوص چون ایران اسلامى کانون حرکت در مقابل استکبار است، می خواهند بین ایران اسلامى و کشورها فاصله بیندازند؛ فاصله هاى قومى، فاصله هاى مذهبى. حتّى در داخل خود این کشورها می خواهند تفرقه ایجاد کنند. امروز در مصر کسانى از این گروه هاى تکفیرى و وهابى و اینها تلاش می کنند به بهانه هاى مختلف بین مردم مصر با یکدیگر هم اختلاف بیندازند؛ باید در مقابل این اختلاف افکنى ها هوشیار بود."

ایشان در حاشیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد تنها راه مقابله با سیاست های قدرت های زورگو را نزدیکی و همکاری کشورهای مستقل و اسلامی دانسته و تصریح می کنند: " اگر این اتحاد و همکاری به صورت جدی وجود داشت، اکنون نباید شاهد مسائل تأسف بار در سوریه و بحرین می بودیم. ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد و عراق به عنوان رئیس اتحادیه عرب می توانند از ظرفیت این نهادها برای تأثیرگذاری جدی و صحیح در مسائل منطقه ای از جمله اوضاع سوریه و بحرین استفاده و نقش ایفاء کنند."

امام خامنه ای با جمع بندی مساله بحرین به عمق مظلومیت آنها اشاره کرده و می فرمایند: "البته در بین این ملت ها، ملت بحرین از همه مظلوم ترند؛ چون متأسفانه مورد سکوت و بایکوت همه رسانه هاى دنیا قرار دارند. در هیچ منطق انسانى و جهانى، درخواست آنها مردود نیست، بلکه درخواست بحقى است، لیکن مظلوم واقع شده اند؛ بکلى اینها را از دائره تبلیغ و ترویج خارج کرده اند، بلکه علیه آنها مرتباً تبلیغ می کنند. البته اثر هم ندارد. آن ملت هم به توفیق الهى پیروز خواهد شد."

"من همین جا به این مناسبت، این جمله را عرض بکنم: حکام بحرین ادعا کردند که ایران در قضایاى بحرین دخالت می کند. این دروغ است. نه، ما دخالت نمی کنیم. ما آنجائى که دخالت کنیم، صریح می گوئیم. ما در قضایاى ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجه اش هم پیروزى جنگ سى و سه روزه و پیروزى جنگ بیست و دو روزه بود. بعد از این هم هر جا هر ملتى، هر گروهى با رژیم صهیونیستى مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش می کنیم و هیچ ابائى هم از گفتن این حرف نداریم. این حقیقت و واقعیت است. اما اینکه حالا حاکم جزیره بحرین بیاید بگوید ایران در قضایاى بحرین دخالت میکند، نه، این حرف درستى نیست؛ حرف خلاف واقعى است. ما اگر در بحرین دخالت می کردیم، اوضاع در بحرین جور دیگرى میشد!"                                                               خطبه های نماز جمعه تهران، چهاردهم بهمن

دیدگاه شما