به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، سرهنگ میثم رحیمی جانشین فرمانده سپاه ناحیه نهاوند در جمع هنرمندان انقلابی نهاوند به مناسبت هفته ی هنر انقلاب اسلامی و سالگرد شهادت شهید سید مرتضی آوینی بیان داشت: سید مرتضی آوینی مستندساز، عکاس، روزنامه نگار، نویسنده و نظریه پرداز سینمای اسلامی ایرانی بود.
رحیمی گفت: شهید آوینی در دانشگاه تهران در رشته معماری تحصیل کرد و در طول انقلاب اسلامی ایران، فعالیت هنری خود را به عنوان کارگردان فیلم های مستند آغاز کرد و از فیلمسازان برجسته جنگی به شمار می رفت.
وی با اشاره به اینکه شهید آوینی بیش از ۸۰ فیلم درباره جنگ ایران و عراق ساخته است، بیان داشت: او روش های اصلی فیلمبرداری را ابداع کرد و جنبه باطنی جنگ ایران و عراق را بر اساس اندیشه عرفانی شیعه به تصویر کشید و بیشتر کارهای او به بازتاب نحوه درک بسیجی ها از جنگ و نقش آنها در آن اختصاص داده شده که مشهورترین اثر وی مجموعه مستند روایت فتح است که در طول جنگ ایران و عراق فیلمبرداری شد.
جانشین سپاه ناحیه نهاوند تصریح کرد: این شهید گرانقدر در سال ۱۳۷۲ در حین فیلمبرداری بر اثر انفجار مین به درجه رفیع شهید نائل شد.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری پس از شهادت شهید آوینی، وی را سید شهیدان اهل قلم نام نهاد و به همین مناسبت بیستمین روز فروردین به افتخار این شهید بزرگوار "روز هنر انقلاب اسلامی" نامگذاری شده است.
وی گفت: هنر انقلاب اسلامی یادآور مجاهدتهای شهید آوینی این شهید اهل قلم است که لازم است تمامی هنرمندان با تاسی از این شهید به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در این عرصه و در گام دوم انقلاب بپردازند.
جانشین فرمانده سپاه ناحیه ی نهاوند با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، گفت: هنرمندان انقلابی مهمترین وظیفه را در جهاد تبیین دارند.
وی افزود: توجه هنرمندان به جهاد تبیین یک ضرورت است و متولیان فرهنگ و هنر لازم است در راستای تحقق آن برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت داشته باشند.
سرهنگ رحیمی در خاتمه گفت: هنرمندان سرمایههای ملی هستند و باید در راستای تبیین ارزشهای اسلامی و انقلابی اهتمام بیشتری بورزند، لذا لازم است که با یکدیگر بسیج شویم و و اقدامات و گامهای موثری را در راستای تقویت ارزشهای اسلامی برداریم.
همچنین در این مراسم امیر بحیرایی ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند با گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و سالروز شهادت شهید آوینی گفت: هنر زبان مشترک در طول تاریخ و زمان بوده و مرزی نداشته و همواره ابزاری برای تکامل و رشد و تعالی انسانها بوده است.
وی اظهار داشت: ما هر چه از گذشتگان و نسل به نسل به ما رسیده همگی در قالب هنر بوده و ما امروز هر آنچه از گذشته داریم بواسطه هنر و در قالب هنر است.
بحیرایی افزود: با وقوع انقلاب اسلامی و با توجه به رهنمودهای اسلامی، هنر در انقلاب اسلامی جلوه ای دیگر یافت و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که هنر واقعی هنری است که ارزشهای والای انسانی را بیان کند، جنبه های دیگری از هنر نمایان شد.
وی ادامه داد: اوج هنر انقلاب اسلامی پرورش شهیدانی چون سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی است که با وقوع انقلاب و شروع دفاع مقدس توانست ارزشهای والای انسانی و اسلامی را در قالب ثبت مستندهایی به نسل امروز منتقل کند و اسنادی ارزشمند از خود به جای بگذارد.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند گفت: امید است هنرمندان با الگو پذیری از این شهید شاخص بتوانند رهنمودهای فرهنگی و هنری که مدنظر امام راحل و مقام معظم رهبری است را در بخش های مختلف پیاده کنند.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان و هنرمندان از چند نفر از هنرمندان فعال در حوزه هنر انقلاب اسلامی در شهرستان نهاوند تجلیل شد.
دیدگاه شما