تازه های سایت

کد مطلب: 2992
11. مهر 1391 - 7:45
کدو حلوایی هدیه زیبای پاییز است که به رنگ برگ های پاییزی است و طعم و بوی ملایم و مطبوع دارد و کمی شیرین است.


کدو حلوایی یک محصول جالیزی است که مانند همه گیاهان خوراکی بسیار پر فایده است و به ویژه تخم کدو بسیار خاصیت دارد و سرشار از مواد مغذیست و هم بو داده آن را می توان به عنوان تنقلات سالم مصرف کرد و هم در سالاد یا کیک و نان به کار برد.

انواع کدو حلوایی وجود دارد به طوریکه  بعضی سایتهای ایرانی کدو تنبل را مترادف با کدو حلوایی دانسته اند، بعضی منابع کدو تنبل را یک نوع از انواع کدو حلوایی می دانند و بعضی منابع هم کدو حلوایی و کدو تنبل را دو نوع جداگانه محسوب می کنند اما همه انواع آن حفره توخالی و پوست محکم و سخت دارند.

کدو ابتدا در ناحیه ای بین مکزیک و گواتمالا به صورت وحشی یا خودرو  می روئید سپس توسط "کریستف کلمب" به اروپا برده شد و پرورش یافت اما امروز در سراسر جهان پرورش می یابد.

تولیدکنندگاه عمده آن کشورهای چین، ژاپن، رومانی، ایتالیا، مصر و آرژانتین هستند. در ایران هم احتمالا در شمال ایران پرورش می یابد.

بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریور ماه برداشت می کنند.

بعضی از خواص کدو حلوایی به این شرح است: رنگ نارنجی آن بیانگر وجود بتاکاروتن است که پیش ساز ویتامین A است بنابراین برای چشم مفید است.

بتا کاروتن اثرات ضدالتهابی دارد بنابراین برای بیماریهای التهابی مانند آسم، آرتروز و آرتریت روماتوئید مفید است، ویتامین c دارد که باعث می شود برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید باشد البته به شرطی که زیاد پخته یا سرخ نشود.

همچنین دارای ویتامین B3، B6 و نیاسین بوده و فیبر هم دارد به طوریکه نصف فنجان آن 25 درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند.

پتاسیم بالایی دارد بنابراین برای افرادی که فشارخون بالا دارند مفید است.

دارای مواد معدنی، کلسیم، روی، مس و منگنز است و فولات دارد.

کدو حلوایی حاوی آنتی اکسیدان است که سبب جلوگیری از تخریب دیواره عروق در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) می شود.

مصرف کدوحلوایی به علت داشتن ویتامینC و آلفاکاروتن باعث افزایش سیستم ایمنی می شود.

فواید دیگر کدو حلوایی نیز به این گونه است که اشتها آور بوده و فعال کننده کلیه و برای تنظیم قند خون نیز مفید است.

برای کسانی که در معرض دود سیگارند مصرف کدو حلوایی می تواند تا حدودی ریه آن ها را محافظت کند.

کدو حلوایی برای ناراحتی های معده هم مفید است.

مصرف کدوحلوایی با کرفس و جوانه گندم تازه غذای مفیدی برای تنظیم فشار خون است.

مصرف توام آن با کلم قرمز و گوجه فرنگی برای بیماران قلبی مفید است.

کدو حلوایی با عدس برای رقت قلب خوب است!

کدو حلوایی برای طول عمر و حفظ جوانی هم غذای خوبی محسوب می شود.

تخم کدو با ماست از رسوب چربی در سرخرگ ها جلوگیری می کند.

روغن تخم کدو را در سالاد به کار می برند.

بهتر است کدو حلوایی انتخاب کنیم که وزنش نسبت به اندازه اش سنگین باشد و هیچ جای لهیدگی یا نرمی روی پوستش نباشد.

کدو حلوایی را قبل از برش می توان بیرون از یخچال نگه داشت اما باید دور از نور آفتاب یا سرمای شدید نگهداری شود اما پس از برش باید در کیسه نایلون در یخچال نگهداری شود.

دیدگاه شما