به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با عدم ورود برخی چهرههای شاخص چهارمین مجلس خبرگان رهبری، درباره هیأت رئیسه و به طور خاص ریاست پنجمین مجلس خبرگان رهبری گمانه زنیهای مطرح میشود؛ اما کدام یک از چهرههای راه یافته به دوره بعدی مجلس خبرگان، جدیترین گزینههای در اختیار گرفتن این مسئولیت سنگین و حساس هستند؟
هرچند انتخابات اخیر تأثیر محسوسی در ترکیب مجلس خبرگان رهبری داشت و در پنجمین دوره مجلس خبرگان برخی از چهرههای شاخص حاضر در مجالس پیشین حضور نخواهند داشت، این تغییرات آنچنان چشمگیر نیست که رویکرد کلی و جهتگیری مجلس خبرگان را تغییر دهد و با توجه به انتخاب مجدد عمده نمایندگان خبرگان در سطح کشور، فضای کلی مجلس خبرگان پنجم نیز نزدیک به مجلس چهارم خواهد بود.
تفاوت اساسی مجلس چهارم و پنجم خبرگان رهبری، عدم حضور برخی چهرههای شاخص مجلس چهارم در مجلس پنجم است و مشخصاً آیت الله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری برای دوره آینده در ترکیب مجلس خبرگان حضور نخواهد داشت. حضور برخی از این چهرهها برای راهبری مجلس خبرگان چندان چالش زا نخواهد بود، زیرا بر خلاف مجلس شورای اسلامی، در مجلس خبرگان رهبری شیوخی حضور دارند که عمده ایشان تجربه راهبری و مرجعیت فکری دارند.
**جدیترین گزینههای ریاست پنجمین مجلس خبرگان رهبری
بدین سان، غیبت برخی چهرهها و مشخص رئیس مجلس چهارم در مجلس پنجم، خلأ وجود گزینه متحمل برای ریاست دوره پنجم را تقویت کرده و در واقع با توجه به حفظ عمده ترکیب مجلس چهارم در مجلس پنجم، اکنون باید از میان چهرههای راه یافته به مجلس پنجم، محتملترین گزینههای هیات رئیسه و ریاست مجلس خبرگان رهبری را با توجه به نشانهها و مختصات مجلس آینده، مورد گزینش قرار داد.
بدون شک ترکیب هیأت رئیسه و رئیس آینده مجلس خبرگان رهبری به عنوان عناصر تعیین کننده در تصمیمسازی برای خبرگان رهبری بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل از هماکنون تمرکز ویژهای بر ترکیب مدیریتی مجلس خبرگان پنجم صورت پذیرفته تا با تدبر حداکثری، زمینه تصمیم گیری خبرگان فراهم شود.
در این میان، گزینههای متعدد برای خبرگان مطرح میشوند و در صدر این گزینهها از آیت الله هاشمی رفسنجانی نام برده میشود؛ اما با توجه به آنکه عمده رأی دهندگان مجدداً انتخاب شدهاند، احتمال اینکه هاشمی مجدداً در انتخابات داخلی خبرگان به عنوان رئیس انتخاب نشود، وجود دارد و به همین دلیل این احتمال جدی وجود دارد که هاشمی از گزینه دیگری حمایت کند.
برخی گمانه زنیها از احتمال عدم کاندیداتوری آیتالله هاشمی و حمایتش از آیت الله امینی یا آیت الله موحدی کرمانی حکایت دارد. البته علاوه بر این نامها، برخی گمانه زنیها از احتمال کاندیداتوری آیت الله هاشمی شاهرودی نیز خبر میدهد که با توجه به روابط حسنه هاشمی شاهرودی و هاشمی، بعید نیست که هاشمی شاهرودی گزینه مورد حمایت هاشمی باشد.
در آن سو، اصولگرایان به آیت الله موحدی کرمانی به عنوان جدیترین گزینه توجه دارند؛ گزینهای که البته با توجه به قرارگیری در لیست هاشمی در انتخابات خبرگان رهبری، میتواند گزینه قابل پذیرش برای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز باشد. با این اوصاف شاید بتوان آیت الله موحدی کرمانی را گزینه بالقوه ریاست دانست. با این حال، باید تا خردادماه 1395 و مشخص شدن تکلیف انتخابات داخلی خبرگان صبر کرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما