تازه های سایت

کد مطلب: 58141
30. بهمن 1403 - 9:45
شهرستان نهاوند با داشتن ظرفیت‌های فراوان طبیعی و سراب‌های خروشان زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌ها در صنعت گردشگری دارد ولی متأسفانه از این ثروت گران‌بها آن‌گونه که انتظار است بهره‌ای نمی‌برد و این صنعت در شهرستان مغفول مانده است.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گرو نهاوند» طبیعت بکر و کم‌نظیر نهاوند و آب و هوای مناسب این شهر در کنار طبیعت خدادادی و آثار تاریخی این شهرستان ظرفیت فراوانی برای این منطقه برای جذب گردشگر ایجاد کرده است.

نهاوند به شهر سراب‌های خروشان معروف است و جوشش چشمه‌ها و سراب‌های کوچک و بزرگ زمینه را برای استفاده از صنعت پردرآمد و ارزآوری به نام گردشگری در این دیار فراهم کرده است ولی این صنعت در شهرستان نهاوند مغفول مانده است.

برای بهره‌برداری کامل از این موهبت‌های الهی نیاز است تا با برنامه‌ریزی و جذب سرمایه‌گذار و معرفی هرچه بیشتر جاذبه‌های طبیعی نهاوند استعدادهای بالقوه را به استعدادهای بالفعل تبدیل کرد و زمینه رشد و توسعه نهاوند را فراهم کرد.

برای جذب گردشگر در نهاوند، استفاده از ظرفیت کم‌نظیر سراب‌های این منطقه که در غرب کشور شاخص هستند ضروری است و نیاز است تا مسئولان مربوطه اقدامات عملی را شروع کنند.

در پی سفر وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به نهاوند توسط نماینده شهرستان و مسئولان طرح ثبت جهانی سراب‌های غرب کشور به مرکزیت نهاوند ارائه و با پاسخ مثبت وزیر مواجه شد که امید است این اقدام به‌صورت عملیاتی اجرایی و پیگیری شود.

کلید خوردن ثبت جهانی سلسله سراب‌های غرب کشور

نهاوند دارای ۱۳ سراب پرآب و خروشان است که سالانه میزبان گردشگرانی از مناطق مختلف است که سراب‌های گیان، گاماسیاب و فارسبان ازجمله این سراب‌ها هستند که با ایجاد زیرساخت‌ها و ثبت جهانی آن‌ها می‌توان زمینه رونق و توسعه در این منطقه را شاهد بود.

هرچند طی مراحل ثبت جهانی زمان‌بر است ولی کلید خوردن ثبت جهانی سلسله سراب‌های خروشان غرب کشور با مشارکت استان‌های همدان، لرستان و کرمانشاه و با مرکزیت نهاوند اتفاق مثبتی بود که می‌توان امید را در دل‌ها زنده کند.

ایجاد دبیرخانه و برگزاری جلسه اولیه ثبت جهانی سراب‌های غرب کشور به میزبانی نهاوند اقدام مثبت دیگری بود که با حضور مسئولان میراث فرهنگی استان‌های کرمانشاه و همدان و لرستان در فرمانداری نهاوند برگزار شد و در خصوص نحوه ادامه کار این فرایند بحث شد.

محسن معصوم‌علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان در حاشیه جلسه اولیه ثبت جهانی سراب‌های غرب کشور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصر همدان» گفت: با ثبت جهانی اتفاقات بسیار خوبی در حوزه گردشگری در استان و شهرستان اتفاق خواهد افتاد و زمینه رشد و توسعه فراهم خواهد شد.

وی اظهار داشت: با این اقدام میراث گران‌بهای طبیعی حفظ و حراست می‌شود و برای نسل‌های بعدی به‌جا می‌ماند و در عرصه گردشگری نیز داشته‌های ما را به دنیا معرفی می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان ادامه داد: در ثبت جهانی ظرفیت بزرگ سراب‌ها را هم به‌عنوان بک جاذبه ارزشمند به دنیا معرفی می‌کنیم و هم به‌عنوان اقتصاد بزرگ در حوزه گردشگری به آن پرداخته و به نسل‌های آینده منتقل خواهیم کرد.

علیزاده بیان کرد: جلسه هماهنگی بین استان‌های همدان و لرستان و کرمانشاه برگزار و دبیرخانه تشکیل شد تا نحوه مشارکت، تعداد سراب‌ها و مشخصات فنی سراب‌ها در این دبیرخانه و کمیته مشخص و هماهنگی بین بخشی در اینجا بررسی شود.

وی گفت: برای تحقق این ثبت جهانی همه مسئولان مربوطه در استان‌های غرب کشور باید همکاری لازم را داشته باشند و نقش مدیران منابع طبیعی هر سه استان بسیار بااهمیت و اثرگذار است.

ظرفیت‌های گردشگری نهاوند به دنیا معرفی شود

علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در مجلس نیز با اشاره به پیگیری مصوبات سفر وزیر میراث فرهنگی به نهاوند گفت: شهرستان نهاوند دارای ظرفیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی است و وجود سراب‌ها و آثار تاریخی متعدد در نهاوند در نوبه خود کم‌نظیر است.

وی اظهار داشت: ما مسئولان باید بیشتر از پیش تلاش کنیم تا از این ظرفیت‌ها در جهت توسعه شهرستان نهاوند استفاده شود و ثبت جهانی سلسله سراب‌های غرب کشور نیز در همین راستا است.

نثاری با اشاره به مصوب شدن ثبت جهانی سراب‌ها در سفر صالحی به نهاوند اظهار داشت: مصوبات این سفر با مساعدت شخص وزیر و معاونان وزارتخانه در حال پیگیری است که امیدواریم با عملی شدن این مصوبات زمینه رشد و توسعه صنعت گردشگری در نهاوند فراهم شود.

وی ادامه داد: وجود این همه سراب زیبا در کمتر منطقه‌ای اتفاق می‌افتد و امیدواریم با پیگیری ثبت جهانی آن‌ها زمینه ورود گردشگران و معرفی هرچه بیشتر شهرستان فراهم شود.

نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت: پیگیر اقدامات انجام‌شده در دبیرخانه و روند کلی ثبت سراب‌ها هستم چون این کار می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

آشنایی مسئولان برزیل و تاجیکستان با ظرفیت‌های گردشگری نهاوند

برای ثبت جهانی سراب‌ها و استفاده از منافع این طرح نیاز است تا توانمندی و ظرفیت‌های این حوزه به‌خوبی معرفی شود تا مردم دیگر مناطق هم با این سراب‌ها آشنا شوند.

برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در تهران فرصت خوبی برای معرفی شهرستان نهاوند بود که حضور مسئولان و سفرای کشورهای مختلف می‌تواند ظرفیت‌های گردشگری نهاوند را بیشتر و بهتر معرفی کند.

در همین راستا شهرستان نهاوند نیز غرفه‌ای در نمایشگاه تهران داشت و معاون وزیر گردشگری برزیل و مدیرکل توسعه و سرمایه‌گذاری گردشگری کشور تاجیکستان از غرفه نهاوند در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بازدید کردند.

محمد احمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نهاوند در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» از حضور موفقیت‌آمیز نهاوند در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در تهران خبر داد و گفت: ظرفیت‌های فراوان این شهرستان در حوزه گردشگری به علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان از غرفه نهاوند معرفی شد.

وی اظهار داشت: علاوه بر مسئولان مختلف و مردمی از سراسر کشور، صالحی وزیر میراث فرهنگی به همراه نثاری نماینده شهرستان نیز در غرفه نهاوند حضور یافتند.

احمدی بیان کرد: همچنین آقای کارلوس هنریکه معاون وزیر گردشگری برزیل از غرفه نهاوند بازدید کرد و پس از معرفی شهرستان وی به اشتراکات فرهنگی بین برزیل و ایران اشاره کرد و پس از دیدن طبیعت بکر نهاوند پیشنهاد شد که در عرصه گردشگری و اکو توریسم می‌توان شاهد اقدامات و مشارکت‌هایی با طرف برزیلی شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند افزود: در این دیدار مسئولان شهرستان نهاوند از معاون وزیر گردشگری برزیل برای سفر به نهاوند دعوت کردند و آقای هنریکه نیز از این موضوع استقبال کرد.

وی همچنین از بازدید مدیرکل توسعه و سرمایه‌گذاری گردشگری کشور تاجیکستان از غرفه شهرستان نهاوند در نمایشگاه بین‌المللی تهران خبر داد و گفت: در جلسه‌ای که در داخل غرفه شهرستان با حضور نماینده مردم شهرستان و دیگر مسئولان برگزار شد؛ آقای عقل‌الدین آغونف از حضور سرمایه‌گذاران، مدیران و اینفلونسرهای صنعت گردشگری تاجیکستان در شهرستان نهاوند استقبال کرد.

احمدی اظهار داشت: نثاری نماینده شهرستان نیز در این جلسه با اشاره به هم‌زبان بودن مردم ایران و تاجیکستان و لغو روادید دوطرفه بر برنامه‌ریزی مناسب برای ورود گردشگران تاجیکستانی به شهرستان نهاوند تأکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: قطعاً حضور در این‌گونه نمایشگاه‌های بین‌المللی و معرفی نهاوند می‌تواند درزمینهٔ گسترش صنعت توریسم مؤثر باشد و باید از این فرصت‌ها استفاده کرد.

مدیر میراث فرهنگی نهاوند گفت: نهاوند بیش از ۲۳۰ اثر تاریخی و فرهنگی دارد و ۱۳ سراب خروشان و تماشایی دارد که می‌تواند درزمینهٔ جذب گردشگر مفید باشد و با ثبت جهانی سراب‌های می‌توان شاهد اتفاقات بسیار خوب و بزرگی در این حوزه بود.

ثبت جهانی سراب افتخاری بزرگ برای شهرستان است

ضرغام احمدوند فرماندار نهاوند نیز در نشست بررسی ثبت جهانی سلسله سراب‌های غرب کشور به مرکزیت نهاوند گفت: با توجه به سفر و بازدید وزیر میراث از سراب‌های نهاوند و موضوع ثبت جهانی، این نشست برگزار و همسایه بودن نهاوند با دو استان لرستان و کرمانشاه و تشابهات فرهنگی در این راه کمک خواهد کرد.

وی اظهار داشت: ثبت جهانی با توجه به آنچه گفته شد فرایند پیچیده‌ای دارد و این نیاز دارد نهایت تلاش‌ها به کار گرفته شود و همه پای‌کار باشند تا با حمایت‌ها و اقدامات موردنیاز و تشکیل دبیرخانه در شهرستان محقق خواهد شد.

احمدوند افزود: نیاز است در حوزه میراث سه استان همکاری مورد باشد و در این ثبت جهانی سراب‌هایی است که موردتوجه خواهد بود و باید شرایط آن‌ها بررسی و زیرساخت‌ها و اقدامات موردنیاز شناسایی و انجام شود.

وی ادامه داد: نشستهای تخصصی هم در مراکز استان و شهرستان‌های موردنظر به‌صورت دوره‌ای و با حضوران مدیران کل و مربوطه انجام خواهد شد و هم‌افزایی خوبی هم در میان نمایندگان غرب کشور شکل‌گرفته و زمینه‌های مناسبی فراهم‌شده که نیاز به کارشناسی است و فرآیند طولانی خواهد بود که نیازمند به‌کارگیری نهایت تلاش است.

ثبت جهانی فرایندی پیچیده و سخت اما امیدوارکننده

به گزارش «عصر همدان» باوجود همه تأکیدات بر ثبت جهانی ولی طبق گفته کارشناسان این اتفاق مسیری پیچیده و نسبتاً سخت دارد ولی با انجام به‌موقع کارها و زمان‌بندی انجام آن‌ها و درنهایت همکاری بین دستگاهی این مسیر به پایانی خوش و شیرین ختم خواهد شد.

ثبت جهانی سراب‌ها دارای محاسن بسیار زیادی است و باعث معرفی شهرستان و استان شده و شرایط گردشگر پذیری و حفاظت و معرفی آثار شهرستان را تسهیل کرده و به و معرفی استان در سطح دنیا و استفاده از این ظرفیت منجر می‌شود.

نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و روند ثبت جهانی سراب‌ها فرصتی برای بررسی آخرین وضعیت سراب‌ها و چالش‌های پیش‌رو در مسیر ثبت جهانی این پدیده‌های طبیعی منحصربه‌فرد به شمار می‌رود که نیاز است به‌صورت مستمر و کارشناسی در استان‌های مختلف انجام شود.

یکی از چالش‌های اصلی در مسیر ثبت جهانی این سراب‌ها، هماهنگی بین استان‌ها و دستگاه‌های مختلف است، هرچند که سراب‌ها ازنظر طبیعی و زیست‌محیطی دارای ارزش‌های خاصی هستند، اما برای ثبت جهانی آن‌ها نیازمند اقدامات هماهنگ و فرآیندهای اداری پیچیده در سطح ملی و بین‌المللی می‌باشند.

در همین راستا، جلسات متعدد و مشاوره‌های فنی از سوی کارشناسان محیط‌زیست و گردشگری باید انجام شود تا استانداردهای لازم برای ثبت جهانی رعایت شوند و با توجه به اهمیت این موضوع، امید است که این نشست‌ها و همکاری‌های مشترک بین استان‌ها، نهایتاً به ثبت جهانی سراب‌های غرب کشور منجر شود که به‌طور مستقیم بر توسعه پایدار گردشگری و حفظ محیط‌زیست منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

انطور که مسئولان استانی اعلام کردند، مراحل متعدد و فرایند دشواری برای این ثبت جهانی مطرح هست و نیاز دارد یک وحدت کاری و همکاری بین سه استان مطرح باشد و همه دستگاه‌ها و واحدها در سه استان نیاز است پای‌کار باشند تا این اتفاق بزرگ، مثل ثبت جهانی هگمتانه رخ بدهد.

بحث ثبت جهانی سراب‌های غرب کشور به مرکزیت شهرستان نهاوند به‌طورجدی توسط وزیر میراث فرهنگی عنوان و پیگیری شد و به‌عنوان یکی از اولویت‌های اجرایی این وزارتخانه موردتوجه قرار گرفت که قطعاً اتفاق بزرگی است و امیدواریم این کار با پیگیری مستمر انجام شود.

در شهرستان نهاوند ۱۳ سراب وجود دارد و پنج سراب آن در فهرست آثار ملی ثبت‌شده است.

دیدگاه شما