به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، مصطفی کزازی اظهار داشت: وجود چندین سراب با دبی بالای ۵۰۰ لیتر بر ثانیه و رودخانه دائمی گاماسیاب با دبی متوسط ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه، به همراه منابع آبی خرد با دبی مناسب، شرایط خوبی را برای تولیدات آبزیان در نهاوند فراهم کرده است. وی شهرستان نهاوند را یکی از مناطق مستعد برای تبدیل شدن به قطب کشوری شیلات عنوان کرد و افزود: نهاوند توانسته از ورود ۴۰ درصد تخم چشمزده خارجی به کشور جلوگیری کند و ۲۵ درصد بچه ماهی قزلآلا در کشور را تأمین نماید.
کارشناس امور شیلات و آبزیپروری جهاد کشاورزی نهاوند افزود: نهاوند دارای ۲۵ استخر ذخیره کشاورزی و ۴۸ مزرعه پرورش سردابی متراکم با ظرفیت ۴ هزار تن و ۱۰ استخر دومنظوره گرمابی با ظرفیت سالانه ۲۷۰ تن است که طی دو سال اخیر بسیاری از مزارع آن احیا شدهاند. وی مرکز تکثیر و پرورش قزل دانش را یکی از مهمترین مراکز تولید ماهی این شهرستان عنوان کرد و گفت: این مرکز دارای ظرفیت سالانه ۱۰۰۰ تن پرورش ماهی، ۲۰۰ میلیون قطعه تخم چشمزده و ۸۰ میلیون بچهماهی است.
کزازی گفت: به منظور تأمین خوراک آبزیان، کارخانه تولید خوراک اکسترود قزلآلا و میگو و طیور دانههای غرب در نهاوند ایجاد شده که با تولید سالانه ۱۵۸ هزار تن انواع دانههای آبزیان، نقش مهمی در تأمین خوراک آنها دارد. وی افزود: با احیای تعدادی از مزارع پرورش ماهی که به دلیل بیماری تعطیل شده بودند، شاهد افزایش تولید ۱۳۰۰ تنی از سال ۱۴۰۱ تاکنون و تولید ۳۲۰۰ تنی در سال ۱۴۰۲ بودهایم.
دیدگاه شما