تازه های سایت

کد مطلب: 51183
26. مهر 1401 - 8:58
سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند گفت:کمبود صنایع تبدیلی و سردخانه نگهداری میوه در نهاوند به عنوان مهمترین قطب تولید محصولات باغی استان، از مشکلات و معضلات بخش کشاورزی است.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، علی‌مروت امیری افزود: سالانه هزاران تن انواع محصولات باغی در شهرستان نهاوند تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

او افزود: در شهرستان نهاوند ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ وجود دارد که از این میزان سالانه بیش از ۱۲۰ هزار تن انواع میوه به دست می‌آید و سیب از مهمترین محصولات باغی این شهرستان است که پیش‌بینی می‌شود امسال ۷۰ هزارتن محصول سیب از این شهرستان برداشت شود.

مروت امیری با بیان این‌که نهاوند در زمینه تولید سیب رتبه نخست استان را دارد، تصریح کرد: اکنون دوهزار و ۵۰۰ هکتار از باغ‌های سیب استان در نهاوند است که بیش از ۳۵ درصد مجموع باغات استان را شامل می‌شود.

او یادآور شد: میانگین عملکرد تولید سیب در این شهرستان ۳۰ تن در هر هکتار بوده که در مقایسه با استان بسیار رقم بالایی است و نبود صنایع تبدیلی در این بخش و کمبود سردخانه نگهداری از میوه همواره از مشکلات و معضلات بخش کشاورزی شهرستان بوده است.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند اضافه کرد: همین مشکلات باعث شده است که بیشتر محصولات باغی شهرستان به خارج از شهرستان و استان فرستاده شوند در صورتی که احداث این صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات باغی در شهرستان باعث می‌شود که انگیزه کشاورزان شهرستان برای تولید بیشتر افزایش یابد.

مروت امیری اضافه کرد: نهاوند در تولید بسیاری از میوه‌های درختی از جمله انواع سیب، هلو، زردآلو، گلابی و ... دارای رتبه اول تولید استان است و باغداران این شهرستان برای نگهداری میوه‌های خود نیازمند سردخانه و صنایع تبدیلی جانبی هستند.

او در ادامه به تولید بیش از هزارتن محصول آفتاب‌گردان در شهرستان اشاره کرد و گفت: آفتابگردان به دو منظور آجیلی و روغنی در نهاوند کشت می‌شود و امسال کشاورزان این شهرستان بیش از هزارتن آفتابگردان آجیلی تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند، افزود: هرساله کشاورزان نهاوندی با توجه به کم آب بر بودن اقدام به کاشت آفتابگردان می‌کنند و امسال نیز سطح زیرکشت آفتابگردان آجیلی در نهاوند ۶۰۰ هکتار است که حدود دو تن در هر هکتار محصول برداشت می‌شود.

مروت امیری ادامه داد: کار برداشت این محصول در شهرستان چند روزی است که آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود بیش از هزارتن آفتابگردان آجیلی در نهاوند برداشت شود که با توجه به مرغوبیت این محصول بخشی از آن برای مصرف شهرستان و بخشی به دیگر شهر‌ها فرستاده می‌شود.

او در پایان تاکید کرد: دانه آفتابگردان در بهار کشت و در پاییز برداشت می‌شود و از ضایعات این کشت نیز برای خوراک دام استفاده می‌شود.

منبع:ایسنا

دیدگاه شما