به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو،عاشقان حسینی در شهرستان نهاوند برای پذیرایی و میزبانی از زائران اربعین با اشتیاق و به رسم مهماننوازی با برپایی موکبهایی در مسیر تردد زائرین سهم خود را در برپایی همایش بینالمللی اربعین به ایفا کرده و با استقبال از مسافران عتبات عالیات همه ساله این سنت شیعی را با شکوهتر برگزار کردهاند.
عاشقان حسینی از دو هفته قبل از فرا رسیدن اربعین اقدام به برپایی موکبهای پذیرایی در پنج نقطه شهرستان کردند، خدمترسانی برای ارادتمندان اباعبدالله(ع) در نهاوند که روزی گذرگاه پیکر شهدای جنگ تحمیلی بوده، بزرگ و کوچک، زن و مرد ،روستایی یا شهری نمی شناسد اینجا هر کس کاری از دستش بر می آید، مشتاقانه و با عشق و ارادتی از جنس اخلاص به انجام میرساند.
جاماندگان کاروانهای اربعین حسینی در این شهرستان آنچه در توان دارند برای خدمت به زوار عاشقان اهل بیت (ع) در طبق اخلاص گذاشته و بر این باورند حالا که سعادت نشده تا اربعین حسینی در بینالحرمین حاضر شوند با خدمتی هر چند کوچک قدمی برای عرض ارادت به سالار شهیدان بردارند.
این روزها شاهد جلوههای خدمت در موکبهای شهرستان هستیم جایی که عاشقان سیدالشهدا (ع) برای اسکان و پذیرایی از مسافران کربلا همه روزه و به طور ۲۴ ساعته در تلاشند تا بلکه بتوانند خادم خوبی برای زائران کوی عشق باشند.
آنچه این روزها در چشمها جا خوش کرده موجی از ارادت و احساس عاشقانه به امام حسین(ع) است که هیچ قلمی یارای وصف این همه ارادت خالصانه را ندارد.
برپایی اولین موکب مردمی نهاوند که نام زیبای سیدالشهدا زینتبخش آن است سابقهای پنج ساله دارد و پس از آن طی این مدت، چند موکب دیگر با مشارکت جوانان دوستدار و عاشق راه و رسم اباعبدالله(ع) در مسیر جاده نهاوند به کرمانشاه برپا شده تا زائران آن حضرت اندکی در مواکب بیاسایند و نمکگیر میزبانان بی نام و نشان حسینی شوند.
این موکب که در ورودی شهر نهاوند و در میدانی بزرگ به نام سیدالشهدا (ع) قرار دارد به همت شهرداری این شهر مهیا شده و امکانات لازم از جمله فراهم آمدن اسکان برای حدود ۲ هزار زائر مهیا شده است.
صرفنظر از این اقدام شهرداری برای برپایی موکب حدود ۸۰ نفر از عاشقان حسینی برای خدمت به زوار گرد هم آمدهاند و با تقسیم کار خدمات مختلف را به زائران ارائه میدهند.
یکی از خادمان اهل بیت(ع) و از موسسان اولین موکب این شهرستان «مظفر کرمی» است که به همراه همسرش و تعدادی از مردان و زنان عاشق با اشتیاق زایدالوصفی در آشپزخانه موکب که در مسجد سیدالشهدا کوی شهید حیدری مستقر است توفیق خدمتگزاری به زائران کربلا را پیدا کرده و آن را افتخاری بزرگ برای خود میدانند.
او با بیان خاطراتی از سفر به عتبات عالیات در سال ۹۴ انگیزه خود را از برپایی این موکب خدمت بدون منت و عاشقانه به زائران عنوان کرده و میگوید: سال ۹۴ توفیقی شد که برای زیارت عتبات عالیات و شرکت در راهپیمایی اربعین به اتفاق خانواده به عراق سفر کنم، در این سفر معنوی صحنههایی از عشق و دلدادگی به آقا امام حسین(ع) را به عینه مشاهد کردم که به شدت مرا تحت تاثیر قرار داد، افرادی بودند که با وجود کهولت سن و معلولیت با عزمی راسخ مسیر کربلا تا نجف را پیاده آمده بودند و این چیزی نبود که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. اگرچه شرح حس و حال آن را فقط کسانی میتوانند درک کنند که در این رویداد بزرگ عملا قدم برداشته و آن را تجربه کرده باشند.
وی رفتار و میهمان نوازی شیعیان عراقی را در این سفر از دیگر دلایل و انگیزههای برپایی موکب عنوان کرده و میگوید: رفتار برادران شیعه عراقی مرا به شدت تحت تاثیر قرار داد و بزرگی و شان و منزلت زائر امام(ع) را بیشتر برایم آشکار کرد به گونه ای که در کربلا هنگام زیارت امام حسین(ع) با آقا عهد بستم تا زمانی که توان دارم در ایام اربعین به زائرانش خدمت کنم.
پذیرایی و استقبال بینظیر مردم شیعه عراق از زائران ایرانی در طول مسیر کربلا و میهماننوازی آنها از ما این سوال را در ذهنم ایجاد کرد که چه اتفاقی باعث این همه شور و عشق شده است ؟چرا زوار آن حضرت باید این همه از شان و منزلت برخوردار باشند که اینگونه سخاوتمندانه و در حد اعلی با آنها رفتار شود؟
دیدن این رفتار برادران شیعه عراقی مرا به شدت تحت تاثیر قرار داد و بزرگی و شان و منزلت زائر امام(ع) را بیشتر برایم آشکار کرد به گونه ای در کربلا هنگام زیارت امام حسین(ع) با آقا عهد بستم که این توفیق هم به ما داده شود تا زمانی که توان دارم در ایام اربعین به زاِئرانش خدمتی درخور و شایسته داشته باشم، به همین خاطر پس از بازگشت از این سفر با دیگر دوستانی که در راهپیمایی اربعین شرکت داشتیم تصمیم گرفتیم با برپایی موکب از زائران پذیرایی کرده و به آنها خدمت کنیم.
سال اول برپایی موکب که با کمکهای جمعآوری شده از سوی مردم انجام گرفت، وضعیت خوبی نداشتیم به گونه ای که حتی با نان و سیبزمینی از زائرین پذیرایی میشد اما با کمک خداوند و مشارکت مردم این خدمترسانی سال به سال گستردهتر شده و امروزه به توزیع شبانهروز حدود ۴ هزار پرس غذا در روز رسیده است.
وی خاطره ای شنیدنی را از همین دوران بیان میکند که نشان میدهد جز عشق و ارادت نمیتواند این مشکلات را آسان کند؛ همان سال اول که موکب را برپا کرده بودیم، در داخل مسجد نشسته بودم، با دوستان راجع به جمعآوری کمکهای مردمی صحبت میکردیم، در آن لحظه درب باز شد و پیرزنی ناتوان وارد مسجد شد با خودم فکر کردم برای دریافت کمک آمده؛ اما دیدم چادرش را کنار زد و مبلغی را به ما داد و گفت «این پول را برای خرج پذیرایی از زائرین امام حسین(ع) آوردهام، خودم بیمار بودم و میخواستم آن را به فرزندم بدهم تا بیاورد اما عشق به امام حسین(ع) باعث شد خودم به اینجا بیایم، دلم نیامد خودم این مبلغ ناچیز را به شما ندهم، اما بابرکت است» بعدا متوجه شدیم که این خانم مادر یکی از شهدای شهرمان بوده که به یاد فرزند شهیدش این مبلغ را به موکب هدیه داده بود، با دیدن این صحنه بسیار منقلب شدم و تحت تاثیر این همه اخلاص قرار گرفتم.
خوشبختانه نمونه اینگونه رفتارها در موکبهای شهرستان به وفور یافت میشود که طرح آنها در این مقوله نمیگنجد. حضور صدها نفری مردم عاشق در موکبها که همه برای خدمت به زایرین پیشقدم شده اند گویای رازهایی است که در پس پرده عشق ارادتمندان به سالار شهیدان نهفته است.
علاوه بر موکب سیدالشهدا طی سالهای اخیر تعداد موکبها رو به افزایش است و اینک به پنج موکب رسیده که سه موکب آن به نامهای سیدالشهدا(ع)، بنیزهرا و اصحاب الحسین(ع) در بخش مرکزی نهاوند و موکبهای قمر بنی هاشم و الزهرا در بخش خزل واقع شدهاند.
شهروز کیانی، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری نهاوند در خصوص فعالیت موکبهای اربعین در شهرستان به خبرگزاری فارس میگوید: با توجه به اینکه نهاوند از مسیرهای اصلی تردد زائرین به کشور عراق است عاشقان و دلدادگان حسینی همه ساله در سطح شهرستان موکبهای مردمی را برپا کرده و به مسافران عتبات عالیات خدمترسانی میکنند لذا با برنامهریزی صورت گرفته برای پذیرایی از زایران و با کمکهای مردمی پنج موکب در شهرستان برپا شده که از ۱۰ شهریورماه فعالیت خود را آغاز کرده و با ظرفیت های ایجاد شده در مجموع روزانه به بیش از ۲۳ هزار نفر خدمات رسانی صورت می گیرد. این در حالی است که ما درخواست مجوز برای برپایی موکب های بیشتری را از سوی گروههای مردمی داشتیم.
امکانات مستقر در این موکبها به طور کامل مردمی و از امکانات دولتی به غیر از موارد لازم برای تأمین زیرساختها مانند سرویس بهداشتی، پارکینگ، روشنایی معابر و نصب چادر استفاده نشده است.
به منظور ارائه خدمات ۲۴ ساعته به زائرین مجموعا ۹۳۰ نفر از دلدادگان حسینی به عنوان خادم طی چند نوبت در موکبهای مستقر فعالیت میکنند و به ارائه انواع خدمات شامل صبحانه، ناهار، شام، میان وعده، اسکان، خدمات درمانی و پزشکی، فرهنگی و دیگر خدمات مانند خدمات خودرویی می پردازند که در این بین مهمترین موردی که در موکبها منظور شده بحث اسکان است، در این زمینه ظرفیت اسکان ۳ هزار و ۳۰۰ زائر فراهم شده و حتی در موکب سیدالشهدا این ظرفیت تا ۲ هزار نفر وجود دارد.
علاوه بر ارائه خدمات پزشکی در موکبها تیم امدادی جمعیت هلال احمر در موکب سید الشهدا نهاوند و پایگاه امداد جاده ای فیروزان با بهرهگیری از ظرفیتهای خود مستقر شده و با گشتهای سیار به دیگر موکبها در صورت نیاز خدمات امدادی خود را ارائه میکنند.
با توجه به حجم بالای تردد در محور نهاوند به کرمانشاه به ویژه در ایام اربعین بخشی از این محور چهارخطه روکش آسفالت شده و علاوه بر آن جهت ایمنی بیشتر حدود چهار کیلومتر نیز توسط نیوجرسی جداسازی شده است.
موکبهای مستقر در شهرستان تا دو روز پس از اربعین آماده ارائه خدمات به زائران هستند.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس ـ نهاوند؛
دیدگاه شما