وی افزود: اخیرا اداره میراث فرهنگی شهرستان با اقدام خوبی که انجام داده ۳۰ بنای دارای ارزش تاریخی در نهاوند را شناسایی کرده است و برای ثبت این ۳۰ بنای تاریخی در فهرست آثار ملی پرونده نیز تشکیل دادهایم.
جانجان تصریح کرد: برای حفظ و نگهداری این آثار تاریخی شهرداری باید از تخریب این بناها جلوگیری کند که در این زمینه ما با شهرداری نهاوند مکاتبه کردیم و لیست این ۳۰ بنای تاریخی را به شهرداری اعلام کردیم.
وی ادامه داد: برای حفظ بافت تاریخی شهر و این تک بناهای تاریخی، شهرداری و سایر دستگاهها هم باید به میراث فرهنگی کمک کنند و تلاش کنیم که این بناها را حفظ کنیم زیرا این بناهای تاریخی هویت و اصالت ما هستند.
جانجان حفظ و نگهداری این بناهای تاریخی را وظیفه همه دستگاهها و شهروندان عنوان و تاکید کرد: اگر بناهای تاریخی ما تخریب شود و یا به شکل امروزی بازسازی شوند در آینده از اصالت و هویت تاریخی ما چیزی باقی نخواهد ماند.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری نهاوند بیان کرد: اکنون که اداره میراث فرهنگی نهاوند اقدام به شناسایی این بناهای تاریخی کرده و در صدد ثبت این بناها در فهرست آثار ملی هستیم باید شهرداری هم به ما کمک کند و برای حفظ این بناها اهرمهای تشویقی برای مالکان بناها در نظر بگیرد.
جانجان یادآوری کرد: با توجه به اینکه ما اجازه ساختوساز به مالکان این بناهای تاریخی را نمیدهیم شهرداری میتواند به عنوان یک اهرم تشویقی عوارض کمتری از مالکان این بناها دریافت کند و سایر دستگاههای خدماترسان هم میتوانند تعرفههای برق، آب و گاز این بناها را کاهش دهند تا این مالکان برای حفظ بناهای تاریخیشان انگیزه بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: در صورتی که مالکان این بناهای تاریخی تمایل داشته باشند از ملک خود بهعنوان سفرهخانه سنتی، خانه مسافر، رستوران و اقامتگاه بومگردی استفاده کنند به آنها تسهیلات لازم را پرداخت میکنیم و در گرفتن مجوز نیز به آنها کمک خواهیم کرد که البته سایر مسئولین و دستگاههای هم باید در صدور مجوز به این افراد کمک کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند در خاتمه تاکید کرد: حفظ و نگهداری بناهای تاریخی فقط بر عهده میراث فرهنگی نیست زیرا بناهای تاریخی اصالت و هویت همه ما هستند که برای حفظ آنها باید همه دستگاهها و همه شهروندان کمک کنند.
انتهای پیام
دیدگاه شما