به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، رشید حیدری مقدم در ستاد مقابله با کرونا استان همدان، افزود: آمار واکسیناسیون نوبت اول کرونا در استان همدان نسبت به نرم کشوری پنج درصد و در هر ۲ نوبت نیز سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ۸۲.۳ درصد افراد بالای ۶۰ سال این استان به طور کامل علیه کرونا واکسینه شده اند که این روند موجب کنترل چشمگیر مرگ و میر افراد مسن مبتلا به ویروس شده است.
حیدری مقدم افزود: همچنین ۷۱ درصد افراد بالای ۵۰ سال و ۴۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان ۲ دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و ۸۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال نیز یک دُز واکسن را تزریق کردند.
وی ادامه داد: با توجه به بازگشایی مدارس و ضرورت واکسینه شدن افراد ۱۲ تا ۱۸ سال، تاکنون ۷۰ درصد این گروه سنی دُز اول و ۳.۵ درصد هر ۲ دُز واکسن را تزریق کرده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: هم اینک امکان تزریق روزانه ۱۰۰ هزار دُز واکسن در استان وجود دارد و می توان در صورت مشارکت مطلوب مردم ظرف ۲ هفته همه جمعیت هدف استان را علیه ویروس کرونا واکسینه کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر روزانه ۱۵ هزار نفر به مراکز واکسیناسیون استان همدان مراجعه می کنند که همین امر موجب تاخیر در اجرای سریع طرح واکسیناسیون شده است.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان، میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی استان ۶۶ درصد و استفاده از ماسک دراین اماکن ۶۸ درصد است.
وی افزود: ۳۷ درصد موارد ابتلا به کرونا در استان همدان ناشی از تجمعات و ۶۰ درصد نیز به دلیل تماس های درون خانگی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با تشریح اقدامات موثر انجام شده برای مهار همه گیری ویروس کرونا، گفت: در موج نخست کرونا آمار بیماران بستری در بیمارستان های استان به ۲۵۰ نفر و میانگین فوتی روزانه چهار نفر، در موج دوم ۶۵۰ بیمار بستری با فوتی روزانه هشت نفر، در موج سوم یک هزار و ۲۰۰ بیمار بستری و فوتی روزانه ۱۵ نفر و در موج چهارم به یک هزار و ۶۵۰ بیمار بستری و فوتی روزانه ۳۰ نفر رسیدیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بحران غیرقابل کنترلی در استان همدان نداشته ایم، افزود: همچنین در موج پنجم شیوع ویروس کرونا با وجود افزایش بیماران بستری در بیمارستان های استان به یک هزار و ۸۵۰ نفر و ۵۵۰ بیمار سرپایی اما آمار فوتی ها به ۱۵ نفر در روز کاهش یافت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، نصب و راه اندازی ۱۷ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان های استان، تامین هفت دستگاه سی تی اسکن، سه دستگاه ام.آر.آی، ۱۰۰ دستگاه دیالیز و ۱۵۰ تخت آی.سی.یو در ایام بحرانی شیوع کرونا از جمله توفیقات استان همدان است.
به گزارش ایرنا، از ۱۰ شهرستان استان همدان پنج شهرستان های "نهاوند، همدان، تویسرکان، درگزین و رزن" در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان "فامنین، کبودراهنگ، ملایر، اسدآباد و بهار" نیز در وضعیت زرد کرونایی هستند.
دیدگاه شما