متخصص تغذیه بیان کرد: قرنطینه خانگی برای این است که با رعایت نکات بهداشتی برای حفظ سلامت حتی از سرماخوردگی ساده هم جلوگیری کنیم.
*چه نکاتی را در قرنطینه خانگی رعایت کنیم
نجار زاده اظهار کرد: یکی از نکاتی که در قرنطینه خانگی باید رعایت شود تقویت سیستم ایمنی خود با خواب کافی بین هفتتا ۹ ساعت خواب عمیق در شبانهروز است و بهتر است ساعت شروع خواب آخر شب نباشد و باید از شببیداریهای طولانی و خواب در روز جلوگیری کرد.
وی بیان کرد: دومین کار برای تقویت سیستم ایمنی بدن حفظ آرامش است زیرا هر چه قدر ما اضطراب و استرس داشته باشیم این اضطراب میتواند در بدن هورمون کورتیزول را تولید کند که این هورمون سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار میدهد و آن را ضعیف میکند.
بیشتر بخوانید:
توصیههای تغذیهای برای پیشگیری از کرونا
متخصص تغذیه تأکید کرد: بنابراین اضطراب، ترس و وحشت از بیماری ممکن است سبب بیماری شود زیرا سیستم ایمنی را تضعیف میکند.
نجارزاده در خصوص دستورات تغذیهای گفت: نمیتوان بیان کرد که فلان غذا میتواند در برابر این میکروب بهعنوان سم عمل کند، زیرا این ویروس یک ویروس جدید است و هنوز بهصورت بالینی بر روی آن کاری انجامنشده که بدانیم کدام غذا بر روی آن تأثیر میگذارد.
*طب سنتی چه میگوید؟
متخصص تغذیه گفت: طب سنتی برای درمان افراد بر مبنای مزاج، دارو تجویز میکند اما الآن مشاهده میکنیم که برای همه یک نسخه را بیان میکنند و در پی این تجویز همه مردم شروع به خوردن غذاهای گرم کردهاند درصورتیکه خیلی از افراد با خوردن غذاهای گرم دچار عارضههای تنفسی، خارش، کهیر و حتی سرفه میشوند و این سرفه را که ناشی از خوردن غذای گرم است به ویروس نسبت میدهند.
نجارزاده افزود: چیزی که در تغذیه مهم است اینکه ما رژیم غذایی متعادل و متناسب را داشته باشیم یعنی حجم مصرف میوه و سبزی بیش از همیشه باشد و در طول روز لازم است از چهار واحد میوه (چهار میوه متوسط) و پنج واحد سبزی (هر واحد سبزی معادل یک لیوان) استفاده کنیم.
وی ادامه داد: استفاده کردن از این مواد به مقدار زیادتر اشکالی ندارد و سبزیهایی که رنگدانههای قوی مثل نارنجی، قرمز و زرد دارند دارای آنتیاکسیدانهای بالایی هستند که ما برای تقویت سیستم ایمنی به آنها نیاز داریم.
متخصص تغذیه توصیه کرد: بهجای اینکه برای تهیه دارو به درمانگاه و یا داروخانهها برویم؛ از این سبزیها در دوز مناسب استفاده کنیم.
*نحوه پخت انواع سبزی
نجارزاده بیان کرد: میتوانیم سبزیها را در آب کم و زمان کوتاه در ظرف دربسته بپزیم تا ویتامینهای آن کمتر از بین برود و از ویتامینهای A و C موجود در این غذاها استفاده کنیم.
وی یادآور شد: گوشت و پروتئینها نیز حاوی ویتامینهای B6 هستند که برای سیستم ایمنی بدن لازم است.
*اهمیت مصرف ویتامین D
متخصص تغذیه با اشاره به کمبود ویتامین D در برخی از افراد جامعه گفت: ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم است و اگر قبلاً کمبود ویتامین D داشتهاید و طبق پروتکل پزشکی در حال استفاده از این ویتامین بودهاید همان روند مصرف دارو را ادامه دهید.
نجارزاده افزود: درصورتیکه از وضعیت ویتامین D در بدن خودآگاهی ندارید نیاز نیست دوز بالای ویتامین را مصرف کنید بلکه میتوانید با دوره های کم ۲۰۰، ۴۰۰ یا هزار استفاده کنید و یا میتوان ساعاتی را در حیاط یا بالکن خانه پوست خو را در معرض نور آفتاب قرارداد و ویتامین D در بدن ما ساخته خواهد شد.
*اولین اقدام پس از بروز نشانهای بیماری
وی تأکید کرد: بهمحض اینکه علایمی از بیماری در خود مشاهده کردید نباید به مراکز درمانی مراجعه کنید زیرا مراکز درمانی از عفونتها و بیماری مصون نیستند و آمار بالای مراجعه مردم به این مراکز این محیطها را بسیار آلوده میکند و احتمال آلوده بودن به ویروس در این مکانها خیلی زیاد است.
متخصص تغذیه ادامه داد: بهتر است بهجای مراجعه به مراکز اگر علایمی مثل تب، سرفه خشک و تنگی نفس دارید در منزل بمانید و خیلی راحت با استراحت کافی، مصرف نوشیدنیهای گرم و سوپ، آبمیوهها و سوپهای حاوی سبزیها دوره درمان خود را در منزل بهسلامت بگذرانید.
دیدگاه شما