موضوع امنیت ورزشگاهها مدتی است که در محافل خبری و رسانهها به طور گسترده به آن پرداخته میشود، اتفاقات تلخ پایان فصل لیگ هجدهم فوتبال نشان داد که مقوله امنیت در برگزاری رقابتهای فوتبال چندان جدی گرفته نشده و متولیان برگزاری رقابتهای فوتبال برنامه اجرایی و امنیتی مدونی برای برگزاری رقابتها ندارند. فینال جام حذفی فوتبال ایران در فصل گذشته و اتفاقات تلخ اصفهان و تبریز موید این ادعاست.
اکنون اما آنچه در ورزشگاه آزادی رخ داده، فارغ از اینکه شرح ماجرا چه بوده، موضوعی است که به نظر میرسد باید تاملی جدی در آن صورت گیرد. درگذشت پسر بچهای ۸ ساله آن هم به واسطه نصب امکانات حادثهزا موضوعی نیست که به راحتی قابل توجیه باشد.
سیف، مدیر مجموعه ورزشی آزادی پس از این حادثه در گفتوگویی اعلام کرده که "سهلانگاری و خطای پیمانکار موجب فوت این پسر بچه شده و موضوع ارتباطی به گیتهای فروش بلیت ندارد"، این در حالی است که پیمان صابریان رییس اورژانس تهران در گفتوگویی درباره جزییات این حادثه گفته که "عماد صفییاری که پس از پایان بازی تیمهای پرسپولیس و صنعت نفت قصد عبور از گیتهای بلیتفروشی الکترونیک ورزشگاه را داشته دچار برقگرفتگی شده و فوت کرده است".
گزارشهای میدانی پس از این حادثه نیز نشان میدهد که عماد ۸ ساله در هنگام خروج از گیت داربستهای فلزی خروجی ورزشگاه آزادی و در اثر تماس صورتش با این میلههای فلزی، دچار برق گرفتگی شده و جانش را از دست داده است.
روایتها و نقل قولها درباره چگونگی رخ دادن حادثه متعدد است اما به نظر میرسد در میان این همه تعابیر و تفاسیر مختلف از یک حادثه نباید این نکته را فراموش کرد که برگزاری رقابتهای لیگ در امنیت کامل و با استانداردهای منطقی حداقل توقع هواداران و فوتبالدوستان از مسئولانی است که رقابتهای فوتبال را برگزار میکنند.
اکنون قوه قضاییه و نهادهای نظارتی نقش مهمی در روشن شدن واقعیت و معرفی متخلف یا متخلفان احتمالی این حادثه دارند. امید است که دستگاه قضایی با دقت نظر و فارغ از تصویرسازی عدهای برای کم کردن بار مسئولیت فرد یا افرادی، با جدیت موضوع را پیگیری و در حداقلترین کار ممکن مقصر یا مقصران احتمالی این موضوع را معرفی و مجازات کنند.
دیدگاه شما