به گزارش پایگاه خبری گرو، حسین خردمند اظهار داشت: امسال به علت سرمازدگی بهاره و بارشهای سیل آسای برف و باران میزان تولید نسبت به سالهای قبل نزدیک به ۲هزارتن کاهش داشتیم.
وی گفت:به طور متوسط از هر هکتار باغ مثمر سیب گلاب ۲۲ تن برداشت میشود که متأسفانه به دلیل سه نوبت سرمای اسفند ماه و بهاره در نهاوند میزان تولید شهرستان از ۶ هزار تن به بیش از ۴هزار تن رسید.
خردمندافزود: باغداران نهاوند تابستان امسال از ۳۸۰ هکتار سطح زیر کشت باغهای سیب تابستانه (سیب گلاب) بیش از ۴ هزار تن برداشت و روانه بازار فروش در استان و خارج از استان کردند.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با اشاره به اینکه سیب گلاب تولیدی به استانهای همجوار از جمله تهران، لرستان، مرکزی و کرمانشاه صادر میشود، گفت: هرس به موقع، استفاده از کودهای ریزمغذی، مبارزه بیولوژیک، آبیاری و برداشت به موقع از عوامل افزایش تولید سیب درختی در نهاوند است.
مدیر جهادکشاورزی نهاوند اظهار داشت: مهمترین مشکلات باغداران در این بخش گرانی جعبه و هزینههای کارگر، حمل و نقل و سرمازدگی در فصل بهار و ارزانی قیمت محصول نسبت به هزینهها است.
خردمند عنوان کرد: نزدیک به ۱۳ هزار هکتار انواع باغ میوه در نهاوند وجود دارد که از این میزان۳۸۰ هکتار به سیب گلاب و ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار به باغهای سیب درختی قرمز و زرد پاییزه اختصاص دارد، از هر هکتار به طور متوسط ۲۲ تن سیب گلاب برداشت میشود.
وی تصریح کرد: شهرستان نهاوند رتبه نخست تولید سیب درختی گلاب و انواع دیگر سیب پاییزه در استان را به خود اختصاص داده است که البته سردخانهها ظرفیت حفظ و نگهداری بیش از۱۰هزار تن محصولات را ندارد.
انتهای پیام/س
دیدگاهها