به گزارش پایگاه خبری گرو، دکتر مهدی رهبر با اشاره به جزئیات دستکند کشفشده در شهرستان نهاوند اظهار کرد: محلی که در حال حاضر در آن مستقر هستیم پای قلعه یا قلعه یزدگرد بافاصله کمی از معبد لائودیسه است.
وی با تأکید بر اینکه هدف از کاوشها در این منطقه از شهر نهاوند کشف معبد لائودیسه است، گفت: معبد لائودیسه یک معبد یونانی است که کتیبه آن در سال ۱۳۲۲ توسط مرحوم اصغر پاروند کشف شد و پس از بررسیها در حال حاضر در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
آغاز فصل چهارم کاوش معبد لائودیسه
سرپرست تیم کاوش معبد لائودیسه نهاوند افزود: اگر امروز ما فصل چهارم کاوش معبد لائودیسه را با توجه به شواهد و آثار کشفشده آغاز کردهایم مرهون هوشیاری این فرد بوده است.
وی گفت: این گمانهزنیها با توجه به آثار کشفشده از دوران سلوکی طی ۴ سال گذشته است.
وی ادامه داد: این کتیبه در آن زمان ابتدا به زبان فرانسه و سپس به زبان فارسی ترجمه شده است.
وی گفت: بر اساس مطالعات انجامشده این معبد در زمان آنتیوخوس سوم وجود داشته و به کاهنه ای که همسر آنتیوخوس است ارتباط دارد.
سرپرست تیم کاوش لائودیسه تصریح کرد: در حال حاضر علاوه بر کاوش لائودیسه یک گریزگاه یا تونلهای زیرزمینی که در دورهای خاص حفرشده در منطقه دوخواهران نهاوند کشفشده است.
وی بابیان اینکه در استان همدان مکانهای مختلفی به همین شکل در زیرزمین کندهشده و بهعنوان دستکند عنوان شدهاند، گفت: این دستکندها در قرون گذشته برای مخفی شدن و در امان ماندن مردم از حمله اعراب، اسکندر و چنگیز خان حفرشده است.
دستکندها اشیای قدیمی ندارد
وی با اشاره به اینکه استان همدان آخرین بار بهوسیله عثمانیها تسخیر شده است، گفت: یکی از شهرهایی که عثمانیها مستقر میشوند نهاوند بوده که در آن زمان با تسخیر قلعه یزدگرد در آنجا به آموزش نظامی و ایجاد پادگان نظامی پرداخته اند.
وی با اشاره به وجود دستکندها در نقاط دیگر استان همچون ارزانفود، سامن و صالحآباد گفت: این دستکندها محصول وحشت مردم از حمله دشمن است.
سرپرست تیم کاوش معبد لائودیسه گفت: اینها میتواند سرنخی برای کاوش باشد اما آثاری از زندگی در آنها وجود ندارد.
وی افزود: بنا بر اظهارات مردم این دستکند شاخههای مختلفی دارد و در حال بررسی هستیم چراکه ازلحاظ توریستی این دستکندها ارزشمند هستند و قطعاً با توجه به موقعیت خوبی که امروز در آن قرار دارد میتواند برای توریستها جذاب باشد.
وی در پایان تأکید کرد: قدمت این دستکند فعلاً قابلذکر نیست چراکه نیازمند کار مطالعاتی و بررسی دقیق و ویژه است.
دیدگاه شما