تازه های سایت

کد مطلب: 37794
21. خرداد 1398 - 8:31
فرماندار نهاوند گفت: با هدف توسعه اشتغال به دنبال احیا و حمایت ویژه از صنعت قالیبافی هستیم.

به گزارش پایگاه خبری گرو، بیش از 5 هزار نفر در شهرستان نهاوند در حوزه قالیبافی و صنایع ‌دستی فعالیت دارند. از این تعداد بیش از 1122 نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. به منظور اجرای سیاست‌های رونق تولید و فراهم آوردن مشاغل خانگی، فرش دستباف نهاوند احیا می‌شود و از بافندگان آن حمایت خواهد شد. 

 فعالیت غیرمتمرکز بافنده‌ها
فرماندار نهاوند در جلسه کارگروه فرش این شهرستان بیان کرد: شهرستان نهاوند دارای 24 کارگاه فعال است که هریک بین 10 تا 15 نفر بافنده را تحت پوشش دارند و تحت نظارت این کارگاه‌ها به صورت غیرمتمرکز فعالیت می‌کنند. 

مراد ناصری با بیان این‌که توسعه کارگاه‌های فرشبافی نقش محوری و بارزی در سیاست‌های رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار ایفا می‌کند، گفت: به همین منظور و با هدف اجرای سیاست‌های سازمان صنایع کوچک و مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال به دنبال احیا و حمایت ویژه از این صنعت در شهرستان هستیم. 

وی ادامه داد: برای بررسی نقاط ضعف و قوت صنعت فرش در نهاوند برنامه‌های عملیاتی استراتژی توسعه بازار، تأمین مواد اولیه، تولید باکیفیت و استاندارد و استراتژی عمومی برای توسعه حوزه فرش دستباف و صنعتی در شهرستان را در نظر داریم و از همه ظرفیت‌های بخش خصوصی استقبال می‌کنیم. 

 همایش ملی فرش
فرماندار نهاوند از برگزاری همایش فرش دستباف با هدف معرفی هنر فرشبافی، جایگاه فرش نهاوند، آموزش و تقویت بازارهای ملی و فراملی این صنعت به میزبانی شهرستان و با حضور مهمانان و مدیران استانی و کشوری در نیمه اول سال جاری خبر داد. 

وی اظهار کرد: خوشبختانه در کارگروه اشتغال نهاوند در سال ۹۷ مصوبات خوبی در این بخش تصویب و اجرایی شد. ‌نتیجه آن پرداخت ۲ و نیم میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت به ۲۴ کارگاه فرشبافی در نهاوند و فراهم آوردن اشتغال مستقیم برای ۱۵۰ نفر بود. 

ناصری توضیح داد: تعاونی فرش دستباف نهاوند نزدیک به 6 هزار نفر عضو دارد که توانسته‌اند با بافت فرش، گبه، گلیم، صنایع‌ دستی و مشاغل خانگی با کمترین تسهیلات برای خود و دیگران شغل پایدار ایجاد کنند. 

مشکل عرضه فرش
فرماندار نهاوند نداشتن بازارچه عرضه محصولات فرش دستباف نهاوند را حلقه مفقوده‌ای برای رونق اقتصاد بافندگان فرش در این شهرستان عنوان کرد که سبب شده است عملا سود حاصل از زحمات شبانه‌روزی فرشبافان نهاوندی به جیب واسطه‌ها و دلالان برود. 

وی افزود: مدیران کارگاه‌های قالیبافی شهرستان نهاوند مبلغ ۲۵ میلیارد ریال تسهیلات را در قالب 24 کارگاه تولید فرش دریافت کرده‌اند که این کارگاه‌ها به‌صورت غیرمستقیم برای ۴۸۲ نفر شغل ایجاد کرده است. همچنین در بحث مشاغل خانگی نیز از طریق اداره صمت و بانک‌های عامل ۱۶۰ مورد به مبلغ ۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. 

 مشکلات قالیبافان
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند شیوه‌های نقش‌پردازی، طرح‌ها، استفاده از رنگ‌های گرم و بافت سنگین را از ویژگی‌های مهم فرش دستباف در نهاوند دانست و گفت: سختگیری در اخذ ضمانت‌های بانکی، کمبود تسهیلات برای سرمایه در گردش با توجه به گرانی مواد اولیه، بحث بیمه قالیبافان و تاخیر در مراحل پرداخت تسهیلات از جمله مشکلات قالیبافان نهاوندی است. 

بیژن ترابیان با بیان این‌که به‌روز نشدن صنعت فرش دستباف در استان و شهرستان نهاوند سبب کاهش شدید صادرات شده است، تصریح کرد: امروز باید بازار را شناسایی کنیم و به دنبال دانستن نیاز بازار داخلی و جهانی باشیم، چراکه توانمندی بافت فرش در شهرستان نهاوند بسیار بالاست. 

 تحقق شعار رونق تولید
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند توجه به حوزه فرش دستباف را یکی از مصادیق تحقق شعار رونق تولید دانست و ادامه داد: فرش دستباف نهاوند با برندهای جهانی عشوندی، گل حیدری یا سالاری و لچک سفید یکی از حوزه‎های مستعد برای فعالیت اقتصادی است که می‎تواند کانون ایجاد اشتغال و تولید در شهرستان باشد. 

ترابیان با بیان این‌که متأسفانه قدر این ظرفیت عظیم را در حوزه فرش دستباف نمی‎دانیم، گفت: وجود مواد اولیه در داخل، داشتن طرح و نقشه، برخورداری از دانش فنی، نیروی کار ماهر و نداشتن وابستگی به تکنولوژی خارجی ظرفیت فرش را از هر نظر در حوزه اقتصاد مطرح می‎کند و به همین دلیل نیاز است که از آن حمایت شود. 

وی یادآور شد: تزریق مالی به این بخش از یک سو و توجه کردن به بافندگان و بخش خصوصی و راه‌اندازی بازار و متولی فروش از سوی دیگر می‎تواند کارگشا و چاره‎ساز باشد. 

  ایجاد 25 شغل جانبی
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند با اشاره به ایجاد 25 شغل جانبی از طریق فرش دستباف گفت: از جمله این مشاغل می‌توان به پشم‌چینی، حلاجی، نخ‌ریسی، نخ‌تابی، خامه‌فروشی، بازرگانی و مانند اینها اشاره کرد. 

بیژن ترابیان با بیان این‌که بخش عمده‌ای از بافندگان را در شهرستان نهاوند بانوان تشکیل می‌دهند، افزود: میانگین تولید فرش در نهاوند در طول سال برای هر نفر بیش از 3 متر است که در صورت رونق بازار و متقاضی به 6 متر هم می‌رسد. سالانه بافندگان و هنرمندان نهاوندی بیش از ۹۶۰ قطعه انواع فرش دستباف را با نقشه‌های منحصربه‌فرد می‌بافند.

گزارش از سجاد سیف

دیدگاه‌ها

جشنواره ملی و بین الملی فرش نهاوندکی برگزار می شود؟
سلام تاریخ برگزاری هنوز اعلام نشده به محض اعلام اطلاع داده میشود

دیدگاه شما