تازه های سایت

کد مطلب: 3667
6. آبان 1391 - 6:53

موضوع احتمال برگزاری گفت‌و‌گوهایی مستقیم میان ایران و آمریکا، همچنان در بسیاری از محافل سیاسی و تحلیلی مورد بحث است و شایعات درباره آن جریان دارد. در این میان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از مقامات این رژیم خواسته از هر گونه اظهارنظر در این باره خودداری کنند.

به گزارش گرو به نقل از«تابناک»، اخبار حاکی از آن است که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، اندکی پس از انتشار گزارش‌ها مبنی بر احتمال مذاکره ایران و آمریکا، با فرستادن ایمیلی به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌هایش در سراسر جهان از آن‌ها خواسته بنا بر نظر نتانیاهو، از هر گونه اظهارنظر در این باره خودداری کنند.

روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از بخشی از این ایمیل، خبر آورده است: «یادآوری می‌کنیم که نخست‌وزیر اعلام کرده، هر گونه تقاضا برای مصاحبه درباره این موضوع، نیازمند اجازه وی است». به نوشته این روزنامه، زیر سه کلمه «نیازمند اجازه وی» خط کشیده شده که نشانه تأکید روی این موضوع است.

نیویورک تایمز می‌افزاید: این ایمیل، بخشی از تلاش گسترده‌تر، از جمله دستورالعمل دولت به همه کارکنانش است، مبنی بر این که هر کس با رسانه‌ها سر و کار دارد، باید درباره این موضوع سکوت کند.

به اعتقاد این روزنامه، هدف اصلی نتانیاهو این است که جلوی پدید آمدن دوباره شکاف سیاسی میان ایالات متحده و اسرائیل را بگیرد و اجازه ندهد، بار دیگر اظهارنظرهای مقامات دولتش، تأثیری منفی بر روابط با آمریکا بگذارد؛ به ویژه در شرایطی که آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است و خود نتانیاهو نیز با انحلال پارلمان، خود را برای برگزاری انتخابات زودهنگام آماده می‌کند.

بنا بر این گزارش، با این حال، به نظر می‌رسد هشدارهای نتانیاهو کمی دیر به دست وزرای کابینه‌اش رسیده، زیرا تنها تا چند ساعت پس از انتشار گزارش نیویورک تایمز مبنی بر توافق ایران و آمریکا برای مذاکره، دست‌کم سه تن از آنها اقدام به اظهارنظر در این باره کردند و نظر هر یک نیز با دیگری متفاوت بود.

نیویورک تایمز با اشاره به اینکه گزارش گذشته‌اش، ابهامات بسیاری در سراسر دنیا پدید آورده، اشاره می‌کند که هرچند شخص باراک اوباما در مناظره با میت رامنی گفته این گزارش درست نیست، در بخش دیگری از این مناظره خطاب به رامنی گفته است: «من خوشحالم که هم‌اکنون شما سیاست ما مبنی بر اعمال فشار و نیز داشتن مذاکرات بالقوه با ایرانیان را تأیید می‌کنید».

به هر حال این روزنامه با اشاره به نزدیک بودن انتخابات در آمریکا و رژیم صهیونیستی، می‌نویسد: موضوع برنامه هسته‌ای ایران در هر دوی آنها، به یک مسأله محوری تبدیل شده و هم اوباما و هم نتانیاهو درباره اظهارنظرهای گوناگون در این موضوع حساسند.

نیویورک تایمز در ادامه به اظهارنظرهای مقامات اسرائیلی درباره این موضوع پرداخته که با وجود ادعای نتانیاهو مبنی بر آگاه نبودن از وقوع هر گونه توافق میان ایران و آمریکا، هر یک به بیان موضعی متفاوت از دیگری پرداخته‌اند.

در مجموع، آنچه از گزارش نیویورک تایمز برمی‌‌آید، این است که در میان مقامات اسرائیلی، هنوز هیچ گونه اتفاق نظری درباره نحوه واکنش نسبت به مذاکرات احتمالی میان ایران و آمریکا نیست و این رژیم می‌کوشد با در پیش گرفتن سیاست صبر و انتظار، فعلاً از درگیر شدن در این موضوع خودداری کند.

دیدگاه شما