به گزارش سایت گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا در عرف و آداب بین الملل هرگونه رفتار و واکنشی در دیدارهای دیپلماتیک پیام خاصی دارد و این مسئله در تمامی کشورها به عنوان یک اصل پذیرفته شده تلقی می شود به این صورت که پیام ها در تمامی کشورها یک معنای خاص را به طرف ها اعلام می کند.
تشریفات مجموعه ای از آداب و رفتارهای دیپلماتیک است که دیپلمات ها بایستی به آن آشنایی کامل داشته باشند زیرا این مسئله در روابط کشورها تاثیرات مهمی خواهد داشت.
در چند سال گذشته مشاهده شده است که برخی از تشریفات دیپلماتیک از سوی مقامات غربی در مقابل روسای جمهور ایران به طور کامل رعایت نشده است. به عنوان نمونه در دوران ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد سفیر سویس که برای ارائه استوارنامه با رئیس جمهوری دیدار داشت، پاهایش روی یکدیگر انداخت که در عرف دیپلماتیک رفتاری به دور از ادب تلقی می شود.
هر چند که در واکنش به این اقدام سفیر سوئیس، احمدی نژاد نیز پاهایش را بر روی یکدیگر انداخت و تا حدودی پاسخ این بی ادبی داده شد اما این رفتار طرف غربی در تاریخ ثبت شد.
در این میان از ابتدای دوران ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی نیز در برخی از دیدارها مشاهده شده است که مقامات غربی روالی همانند گذشته را در پی گرفته اند و در دیدارهای خود با رئیس جمهوری برخی از آداب دیپلماتیک را رعایت نمی کند. البته در مقابل دکتر روحانی نیز به صورت متقابل پاسخی به آن ها نمی دهد و این موضوعی است که سوالی را در خصوص اطلاع نداشتن رئیس جمهوری از این آداب دیپلماتیک را به وجود می آورد.
به عنوان نمونه در دیدار رئیس جمهوری با دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس این موضوع بار دیگر تکرار شد و کامرون با انداختن پاهای خود بر روی پای دیگر خوی استکباری کشور خود را نشان داد. این اقدام نخست وزیر انگلیس به سرعت در رسانه ها منتشر شد و حتی برخی از رسانه ها نیز از آن به عنوان لگد روباه یاد کردند.
در تهران نیز لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار که با رئیس جمهوری دکتر حسن روحانی داشت، با وجود آنکه دارای مقامی پایین تر از دکتر روحانی بود، در اقدامی مشابه با اقدامات گذشته غربی ها پاهای خود را بر روی یکدیگر انداخت تا لیست توهین های تشریفاتی به رئیس جمهوری تکمیل تر شود!
با وجود آنکه این رفتارها از سوی مقامات غربی در بسیاری از دیدارهای دیپلماتیک تکرار می شود، برخی از رسانه ها زبان بدن جواد ظریف وزیر امور خارجه دولت یازدهم را پاسخی به مقامات غربی دانسته اند. موضوعی که در تصویر دیدار با کامرون نیز دیده می شود.
هر چند که این اقدام ظریف به نوعی مقابله به مثل است اما در مقابل توهین یک مقام غربی بایستی فردی هم رتبه و دارای جایگاهی برابر با آن پاسخ دهد تا بتوان عکس العمل مناسبی به رفتار دور از ادب آن ها داده شود.
انتهای پیام/پ
دیدگاه شما