علی ده پهلوان در گفت و گو با خبرنگار سایت گرو، اظهار کرد: به سبب طرح صیانت از جنگلهای زاگرس تاکنون 800 هکتار جنگل دست کاشت در روستاهای کمالوند، سیاهدره خزل، دولت آباد، محمودوند، سرابهای گیان، فارسبان، گاماسیاب و کنگاور کهنه احداث و زیر پوشش طرح ملی صیانت از جنگلهای زاگرس قرار گرفت.
وی گفت: از 15 سال پیش تاکنون نزدیک به 1000 هکتار جنگل دست کاشت، پوشیده از انواع گونههای درختی مانند بنه، بلوط، گردو، زلزالک، داغداغان، زبان گنجشک، اقاقیا، چنار، بادام و آلبالوی وحشی، کیکم و گلابی وحشی و دهها گونه دیگر در بیشتر اراضی منابع طبیعی نهاوند غرس شده است.
مدیر منابع طبیعی و آب خیزداری نهاوند افزود: متاسفانه در چند سال اخیر به سبب ورود گرد و غبار از کشور عراق به نهاوند و کمبود ریزش نزولات جوی 40 هکتار از جنگل های بلوط نهاوند دوچار خشکیدگی توسط نوعی بیماری قارچی، موسوم به بیماری "ذغالی بلوط" و "چوبخواران" شدند که تا کنون سه گونه آنها در مناطق جنگل های گیان، زرین باغ و سیاهدره شناسایی شد.
ده پهلوان اظهار کرد: بیماری" قارچ ذغالی بلوط" به دلیل نامعلومی سبب سیاه شدن، پژمردگی و در نهایت خشکیدگی و از بین رفتن کامل تنه درختان بلوط شود،که باید بلافاصله آن را قطع و نسبت به احداث جنگل دست کاشت اقدام کرد و یا از آن تاج جدید گرفت.
وی عنوان کرد: کار کاشت 130 هکتار جنگل بلوط از ابتدای این هفته در مناطق آسیب دیده گیان، زرین باغ و سیاهدره و چندین مکان جدید آغاز شد، که تا 15 آذر ماه ادامه مییابد.
مدیر منابع طبیعی و آب خیزداری نهاوند گفت: شهرستان نهاوند از لحاظ رتبه سرانه جنگل با 22 هزار و 154 هکتار رتبه نخست استان را از مجموع 35 هزار هکتار کل استان دارد که بیشترین آن با 15هزار و یک هکتار در منطقه سراب فارسیان و کمترین آن با 40 هکتار در حاشیه راه و جاده ها قرار دارد و در کل میزان جنگل دست کاشت شهرستان نزدیک به 1000 هکتار است.
ده پهلوان افزود: سراب تفریحی و جنگل طبیعی فارسبان با بیش از 1700 هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت، که قدمت برخی از درختان گروی آن بین 100 تا 500 سال است یکی از زیباترین و قدیمیترین سرابهای تفریحی در بخش خزل نهاوند در نوع خود است.
انتهای پیام/
دیدگاهها