محور نهاوند فیروزان از محورهای حادثهخیز استان همدان است که برجای ماندن سه کشته و 11 زخمی در حوادث 2 هفته گذشته در این محور، حادثه تلخی در ذهن مردم نهاوند حک کرد.
به گزارش پایگاه خبری گرو، محور نهاوند فیروزان از محورهای حادثهخیز استان همدان است که برجای ماندن سه کشته و 11 زخمی در حوادث 2 هفته گذشته در این محور، حادثه تلخی در ذهن مردم نهاوند حک کرد.
نهاوند- فیروزان شریان اصلی محور بزرگراه کربلاست و از اینرو به عنوان یکی از مسیرهای بینالمللی و پرتردد در غرب کشور محسوب میشود که با وجود آغاز عملیات استانداردسازی از 2 سال پیش هنوز هم حوادث ناگواری در آن اتفاق میافتد.
مردم منطقه با وجود اقداماتی که اداره راه و شهرسازی در راستای ایمنسازی این معبر پرتردد انجام داده از بروز چندین تصادف مرگبار در این مسیر شکایت دارند و اقدامات صورت گرفته را در این زمینه کافی نمیدانند.
مردم از نبود روشنایی کافی خصوصاً در ورودی روستای کفراش که در جاده اصلی قرار دارد گلایه دارند و همچنین معتقدند زیرگذری که در این مسیر تعبیه شده به دلیل تنگ و کوچک بودن عملاً مورد استفاده نیست.
جادههای نهاوند نیازمند توجه ویژه است
فرماندار نهاوند در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه کارشناسان سه عامل انسانی، راه و وسیله نقلیه را عوامل موثر در بروز تصادفات جادهای میدانند، گفت: هر چند ناامنی جادهها در افزایش تلفات ناشی از تصادفات وسائل نقلیه در کشور نقش دارند اما نقش قابل توجه رانندگی غیراصولی را نیز نباید در این میان نادیده گرفت.
امامعلی عبدالملکی ادامه داد: ساماندهی محور نهاوند فیروزان یکی از پروژههای ملی بوده که قرار است در 6 لاین تا کنگاور ادامه پیدا کند و این پروژه تاکنون حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات اجرایی آن همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه جادههای دسترسی نهاوند نیازمند توجه ویژهای هستند، ادامه داد: این محور دارای چند نقطه حادثهخیز است که در راستای ساماندهی این نقاط تعداد چهار زیرگذر تعبیه شده است و طرح 6 لاین شدن این جاده نقاط حادثهخیز را حذف خواهد کرد.
فرماندار نهاوند با بیان اینکه محور فیروزان نهاوند یک مسیر ترانزیتی و پر رفت و آمد است، خاطرنشان کرد: ورودی جاده کفراش از جمله نقاط حادثهخیز این محور است.
عبدالملکی همچنین از نصب گاردریل به طول یک کیلومتر و تقویت علایم راهنمایی و رانندگی و ... در این محور خبر داد و گفت: مجموعه مدیریت استان تدابیر ایمنی ویژهای برای این محور اندیشیده است.
حجم بالای ترافیک جادهها پاسخگوی وضعیت موجود نیست
جانشین فرمانده پلیس راه استان همدان نیز با اشاره به تصادفات مرگبار محور نهاوند فیروزان گفت: حجم بالای ترافیک در این جاده پاسخگوی وضعیت موجود نیست.
سرهنگ مهدی شاکری ادامه داد: با توجه به عبور و مروری که در این مسیر جریان دارد در عملیات تعریض این محور باید تسریع شود چراکه با بهبود وضعیت مسیر میتوان روند کاهشی تصادفات را شاهد بود.
وی با تاکید بر اینکه اداره راه و شهرسازی میزان علائم هشدار دهنده را در این مسیر تقویت کرده است، یادآور شد: هرچقدر نیروهای پلیس و امکانات در جادهها افزایش یابد اما تا زمانی که رانندگان نسبت به جان خود و سرنشینان خودرو احساس مسئولیت نکنند آمار تصادفات مرگبار جادهای کاهش نمییابد چراکه راه تنها یکی از عوامل بروز چنین حوادث ناگواری است.
شاکری اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که در بسیاری موارد سرعت و سبقت غیرمجاز و انحراف به چپ از عوامل اساسی در بروز تصادفات و تلفات جادهای است و رانندگان نباید خراب بودن مسیر را توجیهی برای رانندگی غیراصولی بدانند.
سرپرست اداره راه و شهرسازی استان همدان نیز در گفتوگو با ما ادامه داد: طرح ساماندهی محور فیروزان نهاوند با هدف کاهش حوادث جادهای در دست اجراست و چهار خطهکردن این مسیر به طور قابل ملاحظهای کاهش آمار تصادفات منجر به جرح و فوت را در این منطقه به دنبال داشته است که این امر تا حدودی موجب رضایت مردم، رانندگان و ساکنان شهر فیروزان شده است.
وی با اشاره به اینکه مسیر نهاوند فیروزان یکی از مسیرهای بینالمللی و پرتردد در غرب کشور محسوب میشود، افزود: برای کاهش تصادفها و تلفات جادهای طول محور نهاوند به فیروزان بیش از 25 کیلومتر است که تاکنون تا پل حاج علیمراد نهاوند چهار خطه شده و 13 کیلومتر آن نیز در دست پیمانکار است و امیدواریم هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد.
فراهمکردن شرایط برای رانندگی صحیح حق مردم است
هر چند که راهها تنها به عنوان یکی از عوامل تصادف در کنار رانندگی و ایمنی خودرو به شمار میآیند اما نباید با این بهانه از ایمنسازی و استانداردسازی آن غافل شد چراکه رانندگی یک مهارت است و تعداد زیادی از این مهارت در حد کافی برخوردار نیستند از اینرو شاید اگر راهها به اندازه کافی ایمن باشد تاثیر خطاهای انسانی و وسائل نقلیه نیز کاهش مییابد.
باید به این نکته توجه داشت که فراهم کردن شرایط برای رانندگی صحیح با ایمنسازی و بهسازی جادهها و تدابیر پیشگیرانه در این مقوله میتواند تا حد زیادی در کاهش آمار تصادفهای رانندگی راهگشا باشد./فارس
دیدگاه شما