|
مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری حجت الاسلام روحانی ساعت ۱۷ روز شنبه با حضور شخصیتهای لشکری و کشوری برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه 12 مرداد در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور مقام معظم رهبری و شخصیتهای کشوری و لشکری برگزار میشود.
در این مراسم که از ساعت 17 شنبه هفته آینده آغاز میشود، پس از قرائت قرآن کریم، مصطفی محمد نجار وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ارائه میکند و سپس حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری متن حکم تنفیذ ریاست جمهوری حسن روحانی را قرائت خواهد کرد.
همچنین مقام معظم رهبری بعد از قرائت، این حکم را به رئیس جمهور منتخب خواهند داد و سپس رئیس جمهور منتخب برنامههای خود را برای اداره کشور در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تشریح خواهد کرد.
در بخش پایانی مراسم نیز مقام معظم رهبری به سخنرانی خواهند پرداخت.
بر اساس این گزارش، در این مراسم سران قوا و رئیس جمهور منتخب، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزرای دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، مسئولان قوه قضاییه، فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی و شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور، خانوادههای معظم شهدا و شهدای هستهای و سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی نیز حضور خواهند داشت.
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری چگونه برگزار میشود؟
تنفیذ احکام ریاست جمهوری براساس قانون اساسی برعهده مقام معظم رهبری است. اصل 110 قانون اساسی که مربوط به حدود و اختیارات مقام معظم رهبری است، به این موضوع اشاره دارد.
"اصل110- بند 9: امضای حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم"
در عین حال، قانون انتخابات ریاست جمهوری نیز تأکید دارد که دوره ریاست جمهوری رسما از تاریخ تنفیذ حکم رئیس جمهور توسط مقام معظم رهبری آغاز میشود.
"ماده 1 ـ دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذ اعتبارنامه بوسیله مقام رهبری آغاز میگردد."
ماده 2 - قانون انتخابات ریاست جمهوری نیز تأکید دارد که اعتبارنامه رئیس جمهور توسط شورای نگهبان تهیه و به حضور مقام رهبری تقدیم میگردد.
براساس قانون مراسم تنفیذ در هر دوره، روز 12 مردادماه برگزار و معمولا یک روز بعد مراسم تحلیف رئیس جمهور یا همان مراسم سوگند، در مجلس و با حضور نمایندگان، رؤسای قوای مقننه و قضائیه برگزار میشود.
طبق روال معمول، در مراسم تنفیذ، رئیسجمهور سخنرانی کوتاهی کرده و بعد مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری رئیس جمهور منتخب را تنفیذ، و رئیسجمهور جدید از این جایگاه به سخنرانی پرداخته و در پایان نیز مقام معظم رهبری سخنرانی میکنند.
دیدگاه شما