تازه های سایت

کد مطلب: 38923
10. مهر 1398 - 8:28
سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند گفت: امسال ۱۱هزارتن انواع انگور مرغوب از تاکستان‌های نهاوند برداشت شد.

به گزارش پایگاه خبری گرو، علی کمالی نژاد سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند بیان کرد: حدود ۷۰۰هکتار از باغات نهاوند ویژه کشت انگور هستند که سالانه نزدیک به ۱۱هزارتن انواع انگور از آن‌ها به صورت دست چین برداشت می‌شود.

او ادامه داد:  ۴ نوع انگور کشمشی، یاقوتی، فخری، بی‌دانه  از تاکستان های نهاوند برداشت می شود که زمان برداشت انگور یاقوتی اوایل تابستان و بقیه در فصل پاییز است.

سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند گفت: در اوایل فصل تابستان حدود ۳۰ درصد از انگور تولیدی نهاوند به صورت غوره برای مصرف خانگی و صنعتی برداشت می‌شود.

کمال نژاد افزود: از این مقدار انگور تولید شده ۳۰ درصد نزدیک به ۳هزارتن برای آب قوره گیری و مابقی آن به صورت کشمش، باسلق، شیره و انگور برای خوراکی استفاده می‌شود.

او با اشاره به مرغوبیت انگور نهاوند افزود: شیره انگور در ساخت حلوا گردویی سوهانی و شیرینی به شکل حلوا بسیار کاربرد دارد به طوری که بیشتر گردشگران و مسافران از شیره و کشمش نهاوند به عنوان سوغات خریداری می کنند.

سرپرست جهاد کشاورزی نهاوند بیان کرد: بیشترین سطح زیر کشت انگور در بخش مرکزی و روستا‌های تکه، وشت، دره ابراهیم، چولک نهاوند است و مهم‌ترین مشکل کشاورزان و باغداران انگور کمبود کارخانه و صنایع تبدیلی، همچنین نبود فضای نگهداری مانند سردخانه برای نگهداری در سایر فصول سال است.

کمالی نژاد اظهار با بیان اینکه انگور نهاوند به صورت سنتی و دستی برداشت می‌شود، گفت:  کشاورزان با وجود دریافت سود و بهره پایین دچار زحمات و مشقات بالایی هستند و این موضوع سبب شده میزان برداشت این محصول در مقایسه با مدت سال قبل به علت سرمازدگی ۱۰ درصد کاهش داشته است.

او با اشاره به اینکه هرس به موقع، استفاده بیشتر از کود‌های حیوانی و مصرف کم سموم دفع آفات و آبیاری به موقع مهمترین عامل افزایش تولید این محصول در شهرستان نهاوند است، گفت: یکی از ویژگی‌های تاکستان و باغات مو در نهاوند استفاده کمتر از آبیاری است به طوری که در برخی مناطق این محصول به صورت دیم کاشت شده و در طول سال زراعی کمتر از سه وعده آبیاری نیازمند است.

کمالی نژاد با اشاره به اینکه کشاورزان سالانه بیش از ۹۵ هزار تن انواع میوه باغی را تولید و روانه بازار مصرف می‎کنند افزود: خام فروشی دغدغه‌ای بزرگ برای کشاورزان به وجود آورده است و ما به دنبال تشویق سرمایه‎گذاران برای راه‎اندازی واحد‌های صنعتی فرآوری محصولات کشاورزی هستیم تاباغداران نهاوندی محصولات خود را با کمترین میزان سوددهی به فروش نرسانند.

انتهای پیام/س

دیدگاه‌ها

نا امیدی مردم از اداره جهاد.چرا جهاد کشاورزی نهاوند جشن برداشت برند میوه ها ومحصولات نهاوند را نمی گیرد.۱-سیب۲-هلو۳-انگور۴-گردو۵-خیار۶-گوجه۷-آفتابگردان۸-کلزا۹-زعفران ایالت ماه نهاوند مهد تاریخ,تمدن و طبیعت ایران

دیدگاه شما