حجت الله شهبازی گفت : میزان تولید گشنیز در استان همدان سه هزار و 720 تن است که این میزان در کشور 9 هزار و 150 تن است.
وی گفت : 41 درصد گشنیز کشور به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی تاثیرگذار در این استان تولید می شود.
وی سطح زیرکشت گشنیز استان را دو هزار و 23 هکتار عنوان کرد و گفت: 90 درصد گشنیز استان با سطح دو هزار هکتار در شهرستان نهاوند تولید می شود.
وی در تشریح خواص دارویی گشنیز گفت: خواص گشنیز شبیه خواص زیره و میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومینها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث هستند.
وی اضافه کرد: از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود.
وی ادامه داد: این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند و از دم کرده برای باز شدن صدا ، درمان گلو درد و سرما خوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ و درمان بیماری دیابت یا قند استفاده می شود.
شهبازی افزود: کم کردن کلسترول خون و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم که به صورت صنعتی از خشک شده یا روغن آن برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی از دیگر مصارف درمانی گشنیز است.
دیدگاه شما