تازه های سایت

کد مطلب: 57707
24. آذر 1403 - 7:30
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: طبق قول مساعد کارخانه قند همدان ظرف یک هفته آینده مشکل محصول تولیدی چغندرکاران نهاوندی مرتفع خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، توکل آبشناس اظهار کرد: متأسفانه چغندرکاران نهاوندی امسال نیز به تبع سال‌های گذشته بیش از تعهد شهرستان نسبت به کشت چغندرقند اقدام کرده‌اند که این امر مشکلاتی را در تحویل محصول‌ به کارخانجات قند طرف قرار داد ایجاد کرده است.

وی تعهد امسال شهرستان نهاوند را ۲۶۰۰ هکتار شامل کارخانجات قند همدان، نقش‌جهان اصفهان، قزوین و لرستان برشمرد و افزود: امسال حدود ۳۵۰۰ تا ۳۶۰۰ هکتار از مزارع سطح شهرستان به کشت چغندر قند اختصاص داشت که حدود ۱۰۰۰ هکتار آن خارج از تعهد بوده است.

آبشناس با بیان اینکه هم اکنون فصل برداشت چغندرقند به اتمام رسیده و الان فصل برداشت چغندر قند نیست و چغندرکاران نهاوندی آن سطحی را که برای کشت باید رعایت می‌کردند رعایت نکرده‌اند، ادامه داد: هم اکنون همه این عوامل موجب مشکلات برای چغندرکاران نهاوندی در تحویل محصول به کارخانجات قند شده است.

وی در پاسخ به این سوال که تکلیف چغندرکارانی که بیش از تعهد نسبت به کشت چغندرقند اقدام کرده‌اند چیست؟، بیان کرد: طی پیگیری و رایزنی انجام شده برای حل مشکل چغندرکاران نهاوندی به منظور تحویل محصول‌ مازاد چغندرقند آنان به کارخانجات قند مقررشده که کارخانه قند همدان تعداد ماشین‌ها برای دریافت چغندرقند شهرستان را به ۵۰ دستگاه اضافه کند تا با این اقدام ظرف هفت یا هشت روزه آینده مشکل چغندرکاران در رابطه با چغندرقند تولیدی مرتفع شود.

آبشناس با بیان اینکه عمده تعهد چغندرقند شهرستان نهاوند جمع آوری شده است، گفت: در حال حاضر تنها حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هکتار از این تعهد باقی مانده که کارخانه قند همدان و قزوین قول مساعد داده‌اند که مابقی آن را نیز تحویل بگیرند.

 وی با بیان اینکه متاسفانه هیچ گونه اهرمی برای رعایت تعهد توسط کشاورزان وجود ندارد، افزود: وظیفه جهاد کشاورزی تنها اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به کشاورزان بوده که در این رابطه برخی از کشاورزان نسبت به موارد اطلاع رسانی‌ها بی توجه بوده و به خاطر سودآوری و درآمد این محصول بیش از تعهد مورد نظر کشت و تولید دارند و با این اقدام برای خود و دولت مشکلات ایجاد می‌کنند.

آبشناس با اشاره به اینکه مطالبات چغندرکاران نهاوندی از آبان ماه تاکنون به آنان پرداخت نشده است، تصریح کرد: متأسفانه شکر کارخانجات را نمی خرند و سرمایه مالی کارخانجات برای پرداخت مطالبات چغندرکاران کافی نیست برای همین مطالبات چغندرکاران از آبان ماه تاکنون پرداخت نشده است./ایسنا

انتهای پیام

دیدگاه شما