دیابت نوع ۲ رایجترین شکل دیابت در سراسر جهان است و رژیم غذایی به عنوان یک بخش اساسی در درمان شناخته میشود.
در این مطالعه، تیمی از محققان بین المللی به ارزیابی اثربخشی و ایمنی رژیمهای کم کربوهیدرات و رژیمهای بسیار کم کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، در مقایسه با رژیمهای کنترل (عمدتاً کم چرب) پرداختند.
در بزرگسالان با میانگین سنی ۴۷ تا ۶۷ سال مبتلا به دیابت نوع ۲، رژیم غذایی کم کربوهیدرات در قالب دریافت کمتر از ۲۶ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات و رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات به عنوان دریافت کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات در مدت حداقل ۱۲ هفته تعریف شد.
نتایج در ۶ و ۱۲ ماهگی گزارش شد و شامل بهبودی دیابت (کاهش سطح قند خون با یا بدون استفاده از داروی دیابت)، کاهش وزن، عوارض جانبی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی شرکت کنندگان بود.
محققان دریافتند که بیماران دارای رژیم غذایی کم کربوهیدرات در مقایسه با بیماران دارای رژیم غذایی کنترل، بدون عوارض جانبی، در مدت ۶ ماه به میزان بالاتری از بهبودی دیابت دست یافتند.
رژیم غذایی کم کربوهیدرات همچنین باعث افزایش میزان کاهش وزن، کاهش مصرف دارو و غلظت چربی بدن (تری گلیسیرید) در شش ماه شد.
با این حال، بیشتر این مزایا در مدت ۱۲ ماه کاهش یافت، و برخی شواهد نشان میدهد که کیفیت زندگی و سطح کلسترول در ۱۲ ماه بدتر شد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
دیدگاه شما