تازه های سایت

کد مطلب: 42580
9. مرداد 1399 - 8:52
بعد از یافتن سرنخی از معبد لائودیسه، حالا فصل پنجم کاوش برای بیرون کشیدن این معبد از دل منطقه دوخواهران نهاوند آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبر گرو، مدیر میراث فرهنگی نهاوند و سرپرست کاوش محله‌ دوخواهران می‌گوید: محله‌ دوازده هکتاری دوخواهران از اولین کاوشی که در سال ۱۳۲۲ انجام شده، تا کنون به عنوان حریم تاریخی درآمده است و اجازه‌ تغییر و ساخت و ساز به اهالی داده نمی‌شود.

 
آقای جانجان افزود: به منظور کوچک کردن این حریم و خارج کردن خانه‌ها از فهرست و همچنین یافتن معبد تاریخی لائودیسه فصل پنجم کاوش‌ها از  تیر امسال آغاز شد.
وی با بیان اینکه در فصل پنجم کاوش ها،باستانشناسان،  ۱۰ گمانه را بررسی خواهند کرد، گفت: مناطقی که قطعه‌ مرتبطی در آن کشف نشود، از حریم خارج خواهند شد و صاحبان آن قطعه ها می‌توانند طبق ضوابط مناطق تاریخی، اقدام به تعمیر یا ساخت و ساز کنند.

از شهر‌های ساخته شده توسط سلوکی‌ها در غرب ایران که از جانشینان اسکندر مقدونی بودند، لائودیسه در نهاوند است که به نام همسر آنتیوخوس سوم نامگذاری شده است. بقایای این شهر در محله دوخواهران در شمال نهاوند کشف شده که بیشتر آن در زیر خاک مدفون مانده است. 

نخستین بار در این منطقه کتیبه بزرگی به خط یونانی از سنگ مرمر به دست آمد که به دوره آنتیوخوس سوم تعلق دارد و اساس و پایه اکتشافات این مکان شد. چندین مجسمه کوچک برنزی نیز در این محل کشف شده است. این محوطه تاریخی در سال ۱۳۲۷ به شماره ۳۷۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اسکندر دوازده سال سلطنت کرد و هرگز نتوانست بطور کامل بر ایران مسلط شود، اما اسلاف و جانشینان او توانستند نشانه‌هایی از تمدن یونانی را در ایران بر جای بگذارند. اسلاف اسکندر مقدونی در ایران تلاش زیادی داشتند تا یونانی مآبی یا یونان دوستی را در ایران رواج دهند.

تا کنون سی ستون و بیش از هزار شیء از زیر خاک این منطقه کشف شده است. این معبد توسط باستانشناس فرانسوی رومن گیرشمن مورد کاوش قرار گرفت و در سال ۱۹۴۸ در فهرست آثار باستانی جهانی قرار گرفت، اما هیچ گونه مطالعات جدی در این محل انجام نگرفت تا اینکه در دهه هشتاد باستان شناس معروف ایران، مهدی رهبر کاوش‌های این منطقه را از سر گرفت.

دیدگاه شما