به گزارش پایگاه خبری گرو، علی ده پهلوان گفت: سطح زیر کشت گلگاوزبان در نهاوند بیش از ۱۳۰ هکتار است که بهطور متوسط از هر هکتار ۵۰۰ کیلوگرم گل خشک شده برداشت میشود.
وی گفت: برداشت گلگاوزبان از مراتع و مزارع نهاوند از ۱۰ اردیبهشت آغاز شده و تا نیمه اول تیرماه ادامه دارد که پیشبینی میشود ۶۵ هزار کیلوگرم گل خشک شده به ارزش بیش از۱۶۰ میلیارد ریال است.
وی افزود: قیمت هر کیلوگرم گل گاوزبانتر و تازه در بازار بین ۶۰تا ۷۰ هزار تومان و خشک شده آن بیش از ۲۵۰هزار تومان میباشد.
ده پهلوان اظهار داشت: کشت گیاهان دارویی مانند گلگاوزبان سبب نفوذ بیشتر نزولات جوی در خاک میشود و از تخریب زودهنگام مراتع جلوگیری میکند و کاشت این محصولات در هر هکتار برای ۱۵ نفر به مدت ۲ماه ایجاد اشتغال میکند.
وی افزود: گلگاوزبان گیاهی دارویی و خوراکی است که دمنوش آن برای تقویت حواس، تصفیه خون، اعصاب، درمان سرماخوردگی، برونشیت، سرفه، التهاب و ورم کلیهها، سرخک، مخملک، رماتیسم و بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری بیان کرد: امسال با توجه به بارشهای خوب فصل پاییز و بهار در نهاوند و شرایط مناسب آب و هوایی در مراتع و مزارع برداشت گل و گاوزبان زودتر از موعد مقرر در منطقه شروعشده که با عملکرد قابلقبول بهطور متوسط پیشبینی میشود از هر هکتار ۵۰۰ کیلوگرم محصول گل خشکشده برداشت شود.
ده پهلوان بابیان اینکه بیش از ۵۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور و جهان شناسایی شده گفت: با توجه به شرایط آبوهوایی خوب و مناسب در مراتع نهاوند گونههایی مختلف داروهای گیاهی مانند خارشتر، باریجه، خار مریم، آویشن، گل ختمی، بابونه، آنقوزه، موسیر، کتیرا، گل همیشهبهار، شیرینبیان، نعنا، پونه، گلگاوزبان و رازیانه در نهاوند تولید و کشت میشود.
وی عنوان کرد: سالانه بیش از هزار تن انواع مختلفی از گیاهان دارویی از ۸۵۰ هکتار مراتع نهاوند تولید و روانه بازارهایی داخلی و خارجی میشود که بهطور متوسط در شرایط خوب و بد آب و هوایی از هر هکتار ۲۵۰ کیلوگرم گیاه دارویی خشک برداشت میشود.
وی افزود: بیشترین میزان تولید گل گاوزبان در شهرستان نهاوند است که در کوهستانها و کوهپایههای گیان، ملوسان، تازنابها سیاهدره ملوسان و باغات اطراف نهاوند کشت میشود.
انتهای پیام/س
دیدگاه شما