نتایج دو نظرسنجی در ایالات متحده درباره شیوه مناسب رفتار با ایران، اظهارات کوفی عنان درباره موضع ایران در قبال بحران سوریه، درخواست آمریکا از هند برای میانجیگری در موضوع هستهای ایران، تهدید رهبران کشورهای اروپایی به تشدید تحریمها علیه ایران و ادامه ادعاها درباره تهدیدآمیز بودن قابلیتهای سایبری ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، موضوع نقش و اهمیت ایران در مباحثات مربوط به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، یکی از موضوعاتی است که این روزها هر از گاه در مطبوعات آمریکایی خودنمایی میکند.
در همین راستا، نشریه «نشنال ژورنال»، نتایج نظرسنجیها درباره ایران را که در آستانه مناظره سوم دو کاندیدای جمهوریخواه و دمکرات برگزار شدهاند، منتشر کرده است. به نوشته این نشریه، در حالی که رامنی و اوباما خود را برای مناظره روز دوشنبه با محوریت سیاست خارجی آماده میکنند، دو نظرسنجی گسترده در این کشور، نشان میدهد که عمده مردم آمریکا، استفاده از دیپلماسی و ابزار تحریمها را درباره برنامه هستهای ایران در اولویت میدانند. با این حال، بر پایه این نظرسنجیها، تمایل پاسخ دهندگان طرفدار کاندیدای جمهوریخواه به استفاده از گزینه نظامی بیش از دمکراتها بوده است.
پایگاه خبری «میدل ایست آنلاین»، اظهارات کوفی عنان، نماینده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه را منتشر کرده که مدعی شده ایران در صورتی که کنار رفتن بشار اسد در سوریه از راه انتخابات صورت بگیرد، با این موضوع مخالفت نخواهد کرد. وی اظهار داشته مقامات ایرانی به وی گفتهاند، در صورتی که در سوریه انتخابات برگزار شده و این انتخابات به کنار رفتن اسد منجر شود، این موضوع مورد پذیرش آنان قرار خواهد گرفت. وی همچنین گفته در جریان سفر ماه ژوئیه خود به تهران، احساس کرده که ایران از راهکار دمکراتیک برای سوریه حمایت میکند. وی همچنین گفته از دید مقامات ایران، دمکراسی تنها راه برای حل بحران سوریه است.
روزنامه «تایمز هند» نیز یکی از مطالب امروز خود را به ایران اختصاص داده و نوشته ایالات متحده از هند میخواهد از روابط نزدیک خود با ایران استفاده کرده و ایران را به ازسرگیری مذاکرات بر سر برنامه هستهایش متقاعد کند. بنا بر گزارش این روزنامه، «ویلیام برنز»، معاون وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی ضمن اظهار نگرانی نسبت به برنامه هستهای ایران مدعی شده ایران تاکنون به تعهدات بینالمللی خود درباره برنامه هستهایش عمل نکرده و از هند خواسته نگرانی ایالات متحده و دیگر کشورها را نسبت به این روند، به ایران انتقال دهد. این روزنامه اشاره میکند این نخستین بار است که آمریکا آشکارا چنین درخواستی را از هند مطرح کرده است.
در خبر دیگری مرتبط با همین موضوع، خبرگزاری «رویترز» از تهدید رهبران کشورهای اروپایی به اعمال فشارهای بیشتر بر ایران خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که روز گذشته در بروکسل گرد هم آمده بودند، اعلام کردهاند، در صورتی که ایران در فعالیتهای هستهای خود تجدیدنظر نکرده و وارد مذاکرات «معنادار» با غرب نشود، تحریمهای اقتصادی را تشدید خواهند کرد. این رهبران همچنین در ادعایی غیرمستند و غیرمنطقی اعلام کردهاند، ایران در حال «نقض آشکار» معاهده منع گسترش سلاح هسته ای است. با این حال به گفته آنها، در صورت همراهی ایران با غرب بر سر برنامه هستهای، امکان برداشته شدن تحریمها وجود دارد.
در پایان، سایت شبکه خبری «فاکس نیوز» در تطابق با خط خبری چند روز اخیر رسانههای غربی مبنی بر معرفی ایران به عنوان یک تهدید سایبری، نوشته به باور کارشناسان، ایران حوزه رقابت تسلیحاتی را به فضای سایبری کشانده است. فاکس نیوز مدعی شده به اعتقاد کارشناسان غربی، شاید ایران در تلافی تحریمها، حملاتی سایبری را علیه غرب یا رژیم اسرائیل انجام دهد. به باور کارشناسان مورد اشاره این سایت، ایران از سال 2009 به بعد، اولویت خود را در عرصه فناوری قرار داده و بر این اساس، توانسته با گسترش قابلیتهای خود در این حوزه، تهدیداتی را متوجه غرب کند.
دیدگاه شما