به گزارش پایگاه خبری گرو ، احد ظفري مديرجهاد کشاورزي شهرستان نهاوند افزود: اين شهرستان با استعداد توليد 67 درصد گياه دارويي گشنيز کشور و همچنين مقام اول استان در زمينه توليد کالاندولا و آويشن که از گياهان داروي است ،قابليت تبديل شدن به مرکز توليد داروهاي گياهي کشور را دارد.
وی افزود : يکي از سياستهاي مهم و اساسي وزارت جهاد کشاورزي تشويق کشاورزان براي کشت محصولات با آببري کم است و با توجه به اينکه گياهان دارويي در زمره محصولات کم آب بر هستند، با گسترش کشت اين محصولات صرفه جويي در منابع آب زير زميني به عمل مي آيد.
وي ،به اقدامات انجام شده براي توسعه کشت محصولات کم آب بر اشاره کرد و گفت: تلاش شده در اين زمينه کشاورزان به کاشت محصولات کم آببر ترغيب شوند و آموزشهاي لازم را فراگيرند که براي اين منظور کارگاههاي آموزشي و ترويجي براي توجيه کشاورزان برگزار شده است.
مديرجهاد کشاورزي شهرستان نهاوند همچنين، با معرفي کونه هايي از گياهان دارويي نهاوند،افزود: يکي از گياهان دارويي اقليم نهاوندکالاندولا است که از اين گياه براي درمان بيماريهاي پوستي ناشي از سوختگي به ويژه در کودکان استفاده ميشود و علاوه بر آن انواع محلولها، کرمها و صابونهاي مختلف ازآن بدست مي آيد که مورد توجه شرکتهاي داروسازي قرار گرفته است.
وي به اشتغالزايي کشت اين محصول اشاره کرد و گفت:سالانه به طور ميانگين بيش از150نفر در زمينه کاشت، داشت و برداشت اين محصول اشتغال دارند که در صورت ايجاد کارخانجات بسته بندي اين رقم افزايش مي يابد.
آقاي ظفري اظهار داشت: بيش از 10هکتار از اراضي بخش خزل اين شهرستان به کاشت گياه کالاندولا اختصاص دارد که سالانه بيش از 20 تن از اين گياه توليد ميشود و استقبال کشاورزان منطقه از کشت اين محصول باعث شده ميزان توليد آن امسال 10 درصد افزايش داشته باشد.
به گفته وي ،ايجاد کارخانجات فرآوري و بسته بندي گياهان دارويي از نيازهاي مهم شهرستان است و نبود کارخانجات فرآوري و بستهبندي موجب شده تا محصولات توليد شده کشاورزان به صورت خام تحويل دلالها شود و از اين رو سود اصلي عايد کشاورزان نميشود
دیدگاه شما