به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، روزنامه والاستریتژورنال، به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گزارش داد دولت باراک اوباما به دنبال برقراری ارتباط با رئیسجمهور جدید ایران است و هماهنگیهای آن از طریق کاترین اشتون انجام خواهد شد.
این روزنامه نوشت: یک مقام ارشد کاخ سفید گفت که دولت باراک اوباما به دنبال برقراری ارتباط با رئیس جمهور جدید ایران است و خواهان مذاکرات مستقیم درباره برنامه هستهای این کشور طی هفتههای آتی است.وال استریت ژورنال نوشت: حسن روحانی از زمان انتخابش به عنوان رئیس جمهور منتخب ایران در ماه ژوئن سیگنالهای مثبتی به جامعه بینالمللی ارسال کرده است.
به گفته این مقام ارشد کاخ سفید، دولت اوباما مایل است هر چه سریعتر آقای روحانی را ارزیابی کند و روندهای دیپلماتیک با این روحانی و سیاستمدار ایرانی را تست کند.
براساس این گزارش و به گفته این مقام آمریکایی، ارتباطات لازم از طرف واشنگتن از طریق کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که رئیس تیم مذاکره کننده گروه ۱+۵ با ایران نیز است در زمان مقتضی انجام خواهد شد.
یک مقام آمریکایی دیگر که قرار است در نشست بروکسل شرکت کند هم گفت: ما برای مذاکرات مستقیم آماده هستیم و این مساله را از راههای مختلف پیگیری میکنیم.وی افزود: ما به دنبال حرفهای تازه ای از طرف ایران هستیم اما هنوز مشخص نیست که چه پاسخی دریافت خواهیم کرد.از سوی دیگر مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ نیز قرار است با روی کار آمدن دولت جدید در ایران پیگیری شود.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه آینده در بروکسل میزبان گروه ۵+۱ خواهد بود تا درباره پیشبرد مذاکرات اتمی با دولت آینده ایران مذاکره کنند.
مقام های ارشد کشورهای آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان در این اجلاس درباره چگونگی مذاکره با ایران با همدیگر رایزنی خواهند کرد.به گفته مایکل مان، این گروه آماده خواهد بود که برنامه ای مشخص برای مذاکره با رئیس جمهوری بعدی ایران ارائه کند.منابع غربی می گویند: انتحاب حسن روحانی به سمت ریاست جمهوری ایران امیدواری ها و انتظاراتی برای پیشرفت مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران به وجود آورده است.روسیه هفته گذشته نگرانی خود را از عدم پیشرفت این مذاکرات بیان داشت.
دیپلمات های غربی می گویند، برای تعیین زمان دور جدید مذاکرات باید صبر کرد رییس جمهوری جدید دولت خود را تشکیل دهد.آخرین دور مذاکرات گروه پنج به علاوه یک با ایران در آلماتی پایتخت قزاقستان در آوریل گذشته برگزار شد.
کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا ادعا میکنند که برنامه هستهای ایران جنبههای نظامی دارد، اما تهران همواره این ادعا را رد کرده است.ایران تاکید دارد که به عنوان یکی از اعضای متعهد آژانس بین المللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی)، حق استفاده از فناوری هستهای برای اهداف صلح آمیز را دارد.
رویترز چندی پیش اعلام کرده بود :دیپلمات ها می گویند، ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه آینده(اوت) دور جدید مذاکرات هسته ای را آغاز کنند که اولین نشست هسته ای پس از پیروزی یک میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری ایران خواهد بود.در صورت برگزاری این مذاکرات غرب به شدت آن را زیر ذره بین قرار خواهد داد چراکه به دنبال مشاهده نشانه ای از سوی ایران برای توافق پس از انتخاب روحانی است.
یک دیپلمات مستقر در وین گفت: قصد برگزاری چنین دیداری بین ایران و آژانس وجود دارد اما هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.یک دیپلمات غربی دیگر اظهار داشت: فکر می کنم که عدم برگزاری دور جدید مذاکرات در ماه آینده نشانه ی بدی باشد.امیدها برای دستیابی به راه حل هسته ای پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور افزایش یافته است چراکه او قول رویکردی اشتی جویانه را در روابط خارجی داده است. / آخرین
دیدگاه شما