به گزارش پایگاه خبری گرو : محققان مي گويند مصرف سيب زميني سرخ كرده در طول بارداري، نوزاد را به خطر مي اندازد. بررسي هاي آنها ثابت كرده كه مصرف سيب زميني سرخ كرده در دوران بارداري براي رشد جنين بسيار مضر است و منجر به كاهش وزن او در زمان تولد مي شود.
به گفته آنها آكريل آميد يك ماده شيميايي موجود در نشاسته هاي فرآوري شده مثل سيب زميني سرخ شده، نان و چيپس است و خانم هايي كه ميزان بالايي آكريل آميد مصرف مي كنند، نوزادان كم وزني به دنيا مي آورند. در اين مطالعه مشخص شد مادراني كه در دوران بارداري از اين ماده استفاده كرده بودند، نوزادانشان ۱۳۲ گرم سبك تر و سرشان ۳۳/۰ سانتي متر كوچك تر از ديگر نوزادان بوده است. محققان معتقدند كاهش وزن هنگام تولد عامل خطري براي ابتلا به بسياري از بيماري ها در سال هاي اوليه كودكي است و پيامدهايي همچون كاهش قد، افزايش بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت نوع ۲ و پوكي استخوان در طول عمر را به همراه دارد.
افسرده مي شويد
در حاليكه خوردن زياد ماهي مي تواند سطوح بالاي اسيدهاي چرب اشباع نشده را به بدن شما برساند و از افسردگي پيشگيري كند، خوردن سيب زميني سرخ كرده تاثيري متفاوت بر جسم و روان شما دارد و باعث افسردگي مي شود. محققان معتقدند افرادي كه در رژيم غذايي خود از دسر و غذاهاي چرب استفاده مي كنند. ۵۸ درصد بيش از ساير افراد با احتمال ابتلا به افسردگي مواجهند. آنها مي گويند اگر نمي خواهيد افسرده شويد، بايد رژيم غذايي سالم تري را انتخاب كنيد و با خوردن آنتي اكسيدان هايي مانند ميوه، سبزيجات و ماهي خود را در برابر اين بيماري ناتوان كننده بيمه كنيد.
خنگ مي شويد
بررسي نتايج ۵ ساله محققان انگليسي روي ۴ هزار كودكي كه در ۳ سالگي هله هوله و غذاهاي آماده و فست فود مانند پيتزا و سيب زميني مي خوردند، نشان داد اين كودكان با افت ضريب هوشي مواجه بوده اند. براساس اين پژوهش ها، محققان مي گويند سرخ كردني ها مي توانند براي هوش كودكان مضر باشند و توانايي يادگيري و استدلال را در آنها پايين بياورند. از نظر محققان، داشتن برنامه غذايي سالم در سنين رشد اهميت زيادي دارد. هر چند عادت دادن كودكان به مصرف غذاهاي سالم كار دشواري است اما با كمي تلاش و ابتكار در آشپزي مي توان آنها را به خوردن غذاهاي مفيد عادت داد.
سوزش سردل مي گيريد
بسياري از خانم هاي باردار در ۳ ماهه دوم بارداري از سوزش هاي آزاردهنده اي كه به سوزش سردل مشهور است خبر مي دهند، اما محققان مي گويند تجربه چنين حالتي با رژيمي كه اين مادران انتخاب مي كنند در ارتباط است. آنها معتقدند خانم هاي باردار براي كاهش سوزش سردل، به جاي استفاده از مواد غذايي سرخ كرده، بايد از غذاهاي آبپز و بخارپز استفاده كنند. از آنجايي كه سوزش سردل بر اثر برگشت محتويات معده به داخل بخش پاييني مري و جابجايي رو به بالاي معده و فشردگي معده توسط رحم به وجود مي آيد، رژيم غذايي مناسب در اين شرايط مي تواند مشكل مبتلايان به اين عارضه را تسكين دهد.
سرطان سينه مي گيريد
زناني كه در كودكي و سنين قبل از مدرسه دائماً سيب زميني سرخ كرده مي خورده اند. بيشتر در معرض ابتلا به سرطان سينه قرار دارند. دانشمندان در يك پژوهش تازه با بررسي ۵۸۲ زن مبتلا به سرطان سينه و يكهزار و ۵۰۰ زن سالم كه همگي پرستار بودند، دريافته اند كه سيب زميني سرخ كرده تنها غذاي مشترك دوران كودكي زنان مبتلا به سرطان سينه بوده و با افزايش خطر سرطان سينه ارتباط دارد. همچنين در اين پژوهش مشخص شد شير باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه مي شود. اين در حالي است كه محققان معتقدند سرخ كردني ها، با ابتلا به ديگر گونه هاي سرطان هم در ارتباط هستند و بيشتر از آنكه فكرش را بكنيد، سلامت شما را به خطر مي اندازند.
نابارور مي شويد
غذاهاي پرچربي كه از چربي هاي اشباع شده سرشارند، تنها خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را بالا نمي برند. اين غذاها دشمن باروري مردان هستند و با كاهش تعداد اسپرم ها (سلول هاي جنسي مرد) مي توانند باعث عقيم شدن آنها شوند. به گزارش ايسنا، پزشكان دريافته اند حجم اسپرم ها در مرداني كه زياد مواد غذايي پرچرب مصرف مي كنند تا حدود ۴۰ درصد كاهش مي يابد و به علاوه كيفيت عملكرد اسپرم ها نيز در اين مردان به مراتب نامطلوب تر از مرداني است كه كمتر مواد غذايي حاوي چربي هاي اشباع شده مي خورند. چربي هاي اشباع شده در كره، گوشت هاي فرآوري شده، غذاهاي سرخ كرده و ساير فست فودها و تنقلات استفاده مي شوند و مصرف زياد آنها به قلب و عروق آسيب مي رساند و گذشته از هزار و يك تاثير نامطلوبش، بچه دار شدن را به يك آرزو تبديل مي كند.
دیدگاه شما