تازه های سایت

کد مطلب: 58935
21. خرداد 1404 - 10:16
رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند خبر داد:
تولید ۷۲ درصد گشنیز کشور در نهاوند
رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند گفت: کشاورزان پرتلاش نهاوندی ۷۲ درصد محصول گشنیز کشور و بیش از ۹۰ درصد محصول استان را تولید می‌کنند.

توکل آبشناس در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری  تحلیلی گرو، گفت: گیاه گشنیز یکی از محصولات ارزشمندی است که توسط کشاورزان این شهرستان تولید می‌شود و در تناوب زراعی با دیگر محصولات کشت می‌شود.

وی اظهار داشت: گیاه گشنیز در کنترل آفات و بیماری‌ها نقش مهمی دارد و از عصاره آن در صنایع دارویی و مصارف بهداشتی استفاده می‌شود.

آبشناس افزود: با توجه به قیمت مناسب این محصول و استفاده در دیگر صنایع مورد نیاز، ارزآوری گشنیز بسیار مناسب است و با تکجه به شرایط اب و هوایی شهرستان، کشاورزان به کاشت این محصول رغبت دارند.

وی ادامه داد: ۷۲ درصد گشنیز کل کشور و ۹۰ درصد گشنیز استان توسط کشاورزان نهاوندی تولید می‌شود که نشان‌دهنده جایگاه شهرستان در زمینه کاشت این محصول است.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند گفت: امسال پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان به کشت گشنیز اختصاص یافته که پیش‌بینی برداشت ۱۳ هزار تن دانه گشنیز را داریم.

وی عنوان کرد: علاوه بر مزایای گفته شده گیاه گشنیز نقش مهمی در تغذیه زنبورهای عسل و تولید عسل طبیعی دارد به همین دلیل کندوهای زیادی در این ایام در شهرستان مستقر شده‌اند.

آبشناس افزود: برای معرفی این محصول ارزشمند و حذب سرمایه‌گذار برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول جشنواره گشنیز در روزهای آینده در شهرستان برگزار می‌شود.

وی گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ثبت جهانی محصول گشنیز به نام کهن شهر نهاوند است و در این زمینه نیازمند همکاری همه مجموعه شهرستان برای بهتر برگزار شدن جشنواره هستیم.

 

دیدگاه شما