به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، رضا اخلاص مند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آخرین وضعیت بارشها در استان،افزود: بررسی دادههای ثبتشده در ایستگاههای هواشناسی و هیدرومتری استان نشان میدهد که بارندگی سال آبی جاری در بیشتر مناطق استان نسبت به میانگین بلندمدت و مدت مشابه سال گذشته، کاهش را تجربه می کند.
وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میانگین بارش استان همدان برابر با ۲۸۴ میلیمتر بوده که در مقایسه با میانگین بلندمدت ۳۳۶ میلیمتر، کاهش ۱۶ درصدی را نشان میدهد.
اخلاص مند با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۱۱ میلیمتر کمبود بارش نسبت به سال گذشته داشته ایم،افزود: بارش های سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۳۹۵ میلیمتر ثبت شده، کاهش ۲۸ درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار کرد: کمبارشیهای پیاپی در ماههای گذشته، اثر مستقیم خود را بر منابع آبی سطحی و زیرزمینی گذاشته و موجب کاهش محسوس حجم ورودی به سدهای استان شده است.
وی افزود: این شرایط بهویژه در نیمه جنوبی استان شدیدتر بوده و نیازمند توجه ویژه و مدیریت مصرف دقیق در تمامی بخشها است.
اخلاصمند تصریح کرد: در بین ایستگاههای بارانسنجی شرکت، ایستگاه وارینه در محدود مطالعاتی نهاوند حوضه آبریز کرخه با ثبت ۴۳۴ میلیمتر، بیشترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری به خود اختصاص داده که به نسبت سال گذشته۲۶ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۱ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: ایستگاه قهاوند نیز در محدود مطالعاتی رزن قهاوند حوضه آبریز قره چای با ثبت فقط ۲۰۵ میلیمتر، کمترین میزان بارش را ثبت کرده که به نسبت سال گذشته ۳۷ درصد و بلند مدت نیز ۱۷ درصد کاهش داشته است.
اخلاص مند با تاکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با تداوم خشکسالی، عنوان کرد: برنامهریزی برای مدیریت مصرف بهینه آب در اجرای طرحهای اضطراری، از جمله راهکارها در دستور کار قرار گرفت است.
اخلاصمند در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر بارش کمتر از نرمال در ماههای آینده، ضروری است شهروندان و کشاورزان با درک شرایط حساس موجود، در مدیریت منابع آبی با مسئولان همکاری کنند تا بتوان از بروز بحرانهای جدی در بخش آب جلوگیری کرد.
دیدگاه شما