تازه های سایت

کد مطلب: 58162
2. اسفند 1403 - 7:53
محقق و کارشناس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، با اشاره به کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر در شهرستان نهاوند، بر ضرورت تغییر الگوی کشت در مناطق دیم تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو،  همایشی با موضوع کشاورزی پایدار و کشت گیاهان کم‌آب‌ بر در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری شهرستان نهاوند با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در شهرستان نهاوند، فرماندار، بخشداران، فرمانده بسیج ادارات، نماینده نیروی انتظامی، مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، محققان بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی همدان، مدیران و کارشناسان بخش اجرایی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و جمعی از کشاورزان دیم‌کار برگزار شد.
در این مراسم؛ فرزاد مرادی، محقق و کارشناس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات، با اشاره به کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر در شهرستان نهاوند، بر ضرورت تغییر الگوی کشت در مناطق دیم تاکید کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به پیش‌بینی‌ها، در آینده بخش عمده‌ای از اراضی این شهرستان به صورت دیم کشت خواهند شد، بنابراین کشت گیاهان کم‌آب‌بر مانند حبوبات و گیاهان دارویی می‌تواند راهکاری مؤثر برای افزایش درآمد کشاورزان و حفظ منابع آب زیرزمینی باشد.
مرادی افزود: در مراکز تحقیقات کشاورزی، ارقام مناسبی از گیاهان زراعی نظیر نخود زراعی و علوفه‌ای و همچنین انواع گیاهان دارویی که نیاز کمتری به آب آبیاری دارند، تولید شده‌اند که هم‌اکنون در بسیاری از نقاط کشور کشت می‌شوند.
وی تاکید کرد: کشت این محصولات می‌تواند به عنوان راهبردی کلیدی در جهت افزایش بهره‌وری و پایداری کشاورزی در مناطق دیم مورد توجه قرار گیرد.
این همایش با هدف ترویج کشت گیاهان تناوبی و کم‌آب‌بر در مناطق دیم برگزار شد و شرکت‌کنندگان در پایان جلسه به بحث و تبادل نظر در خصوص چالش‌ها و راهکارهای توسعه کشت این محصولات پرداختند.
انتظار می‌رود؛ نتایج این همایش در برنامه‌ریزی‌های آینده برای توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان نهاوند مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاه شما