به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، بروز نوعی ضایعه پوستی که به راش یا بثورات پوستی روی کف سر (Scalp Rash) مشهور است میتواند برای برخی آزاردهنده باشد. طیفی از دلایل از عفونتها و واکنشهای حساسیتی گرفته تا بیماریهای پوستی، میتوانند در ایجاد این مشکل نقش داشته باشند و در صورتی که دلیل آن روشن نباشد، درمان نیز با مشکل مواجه میشود.
نشانههای راش پوست سر
راش یا بثورات روی پوست لکههایی موقتی و سرخاند که بروز آنها معمولا با خارش همراه است. بثورات پوستی بر کف سر اشکال و نشانههای مختلفی دارد و میتوانند بالای سر، اطراف آن یا نزدیکی گردن و پشت گوشها آشکار شوند. این احتمال هم وجود دارد که در خط رستنگاه مو ایجاد شوند. محل این بثورات میتواند درباره دلایل آن سرنخهایی ارائه دهد.
اغلب مردم خارش پوست را تجربه کردهاند و از آنجا که نمیتوانیم پوست سر را ببینیم، این خارش سر میتواند نشانه مهمی مبنی بر وجود بثورات پوستی در کف سر باشد. البته افراد ممکن است علاوه بر خارش علائم دیگری هم داشته باشند مثل: لکههای قرمز روی پوست سر، شوره یا پوستههای سفید روی سر، التهاب و قرمزی و پوستی که تحریکشده و ملتهب است.
انواع راش پوست سر و دلایل آن
ــ شوره
شوره سر یا درماتیت سبوره نوعی تحریک پوستی است که روی پوست سر ایجاد میشود و به دلیل رشد بیش از حد قارچهایی به وجود میآید که به طور طبیعی روی پوست سر و سایر نواحی پوستی وجود دارند، اما در شرایطی مانند استرس، تغییرات هورمونی، یا رعایت نکردن بهداشت میتوانند زیادی رشد کنند.
نشانههای اولیه شوره سر عبارتاند از: خارش پوست سر و پوستههای سفید میان موها و روی شانه.
ــ واکنش آلرژیک
اگر پس از تغییر شامپو یا محصولات مو یا بعد از رنگ کردن موها با خارش یا تحریک پوست سر مواجه شدید، ممکن است این یک واکنش آلرژیک باشد که به درماتیت تماسی نیز معروف است. برخی افراد به دلیل واکنش آلرژیک کهیرهای قرمز میزنند.
ــ عفونت قارچی
درماتوفیتوز، کچلی مقطعی یا کرم حلقوی نوعی عفونت قارچی است که به قرمزی و خارش شدید پوست سر منجر میشود. وقتی عفونت کرم حلقوی روی سر ایجاد میشود، لزوما به این معنا نیست که همان الگوی حلقهای را که معمولا با این بیماری مرتبط است، ایجاد کند.
ــ پسوریازیس یا اگزما
پسوریازیس و اگزما دو بیماری پوستیاند که در گروه بیماریهای خودایمنی قرار میگیرند و میتوانند روی پوست سر یا سایر نقاط بدن ظاهر شوند. اگر ابتلای شما به این بیماریها تشخیص داده شده و خشکی، خارش یا التهاب پوست سر دارید، ممکن است دلیلش این بیماریهای خودایمنی باشد.
ــ فولیکولیت
فولیکولیت پوست سر زمانی اتفاق میافتد که فولیکولهای مو ملتهب میشوند. این عارضه برجستگیهای قرمزرنگ، زخمهای پوستهشده زردرنگ و همچنین تب ایجاد میکند و اغلب بثورات مرتبط با آن در خط رستنگاه مو ظاهر میشوند.
فولیکولیتها انواع مختلفی دارند از جمله باکتریایی، ویروسی و قارچی و به همین دلیل برای یک برنامه درمانی مناسب، مشورت با متخصص پوست بسیار مهم است.
ــ آسیب سلولهای عصبی
شرایطی که بر نورونها یا سلولهای عصبی تاثیر میگذارند از جمله دیابت و زونا، میتواند به سوزش یا خارش پوست سر منجر شود.
راههای درمان بثورات کف سر
درمان راشها و بثورات پوست سر و تعیین نحوه درمان خارش سر به علت اصلی خارش پوست سر بستگی دارد. هرچند میتوان برخی روشهای درمانی و راهکارهای بهداشتی خانگی را اجرا کرد، اما مشورت با پزشک متخصص در این زمینه میتواند راهگشا باشد.
برخی از این درمانهای خانگی عبارتاند از: استفاده از شامپوهای ضدشوره، تغییر روال شستوشوی موها و اجتناب از مواد تحریککننده پوست سر مانند شامپوها و محصولات مراقبت از موی قوی یا استفاده از مواد شیمیایی روی پوست سر. توصیه میشود کسانی که موهای مجعد دارند آنها را روزی یک بار بشویند، در حالی که افراد با موهای صاف یا نازک بهتر است یک روز در میان موهایشان را بشویند.
منبع:سلامت نیوز
دیدگاه شما