کد مطلب: 55873
27. فروردين 1403 - 8:16
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان از مسمومیت شش نهاوندی با قارچ سمّی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، محمدرضا شکوهی اظهار کرد: روز گذشته در شهرستان نهاوند شش نفر که با یکدیگر اقوام بودند، به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شدند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون موردی از مسمومیت با قارچ سمی فصلی نداشته‌ایم و این نخستین مسمومیت در سال‌جاری بوده است، تصریح کرد: از شش نفر بیمار مسموم، یک نفر مرد و پنج نفر زن بوده‌اند که با یکدیگر نسبت فامیلی داشته اما عضو یک خانواده نبوده‌اند.

شکوهی گفت: این بیماران در بیمارستان نهاوند پذیرش شدند که در این رابطه سه نفر از بیماران سرپایی مداوا و سه نفر دیگر به علت مشکلات گوارشی در بیمارستان بستری شده‌اند که تا پایان امروز احتمال مرخص شدن این بیماران نیز وجود دارد.

وی در ادامه یادآور شد: به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که خیلی از آنها سمی هستند و برای پیشگیری از هر گونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند. 

شکوهی با تأکید بر اینکه به توصیه‌های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع قارچ سمی از انواع قارچ خوراکی توجه نکنید، افزود: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

وی ادامه داد: شناسایی انواع قارچ خوراکی از انواع قارچ سمی تنها براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.

شکوهی بیان کرد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی به صورت تأخیری(۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریع‌تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کنید.

وی با تأکید بر اینکه انتقال سریع بیمار مسموم به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها، امکان درمان موفقیت‌آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود، گفت: با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.

شکوهی اضافه کرد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

انتهای پیام

دیدگاه شما