به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، علی مروتامیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان نهاوند قطب اصلی تولید کلزا در استان همدان بوده و بیش از ۶۰ درصد محصول تولیدی استان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که توسعه آن میتواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کند، افزود: در نهاوند امسال ۳۳۶ هکتار به کشت کلزا اختصاص یافته و نسبت به سال گذشته سطح زیرکشت این محصول دو برابر شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند ادامه داد: میانگین برداشت کلزا در هر هکتار بین چهار تا پنج تن است و پیشبینی میشود در کل شهرستان امسال بیش از ۱۷۰۰ تن کلزار برداشت شود.
وی یادآور شد: این میزان از برداشت با توجه به وجود کارخانه روغن در نهاوند به این مکان برای روغنکشی منتقل میشود به طوریکه کارخانه روغن این شهرستان ظرفیت خرید کل محصول کلزای استان را دارد.
مروتامیری اضافه کرد: این محصول به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری میشود و در حال حاضر قیمت تضمینی هم از سوی دولت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است.
وی با بیان اینکه برنامه وزارت جهادکشاورزی در شرایط کنونی خشکسالی توسعه کشتهای کمآببر است، تأکید کرد: دانه روغنی کلزا با مصرف آب بسیار پایین با وجود ۴۵ درصد روغن در دانه آن باعث افزایش ۲۵ درصدی تولید محصولات در سالهای بعدی میشود.
مروتامیری خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور در بحث تولید روغن با مشکلاتی مواجه هستیم و کشت محصول کلزا علاوه بر اینکه کشور را از واردات دانههای روغنی بینیاز میکند، موجب افزایش درآمد برای کشاورزان خواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند یادآور شد: کشت کلزار در اواخر خردادماه که بحران کم آبی داریم، قابل برداشت است که این از خصوصیات قابل توجه این محصول کمآببر است.
به گفته وی، خاصیت سازگاری با محیط، ارزش تناوبی بالا، کنترل علفهای هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار باکیفیت از مزایای توسعه این محصول است.
دیدگاه شما