تازه های سایت

کد مطلب: 51747
1. دى 1401 - 8:46
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نهاوند گفت: نشستی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب و جهاد تبیین، به مناسبت روز حوزه و دانشگاه در شهرستان نهاوند برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، حجت الاسلام محسن یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این نشست استاد عبدالحسن خسروپناه عضو هیأت علمی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در خصوص سیر تاریخی وحدت حوزه و دانشگاه صحبت کردند افزود: ایشان مراحل سیر حوزه و دانشگاه را در چهار عنوان تابه امروز بیان کردند.

وی یادآور شد: عبدالحسین خسرو پناه با بیان اینکه مرحله اول، وحدتی که بین حوزه و دانشگاه شکل گرفت، وحدت ترویجی بود و به عبارت دیگر برگزاری جلسات و دورهمی های بین اساتید دانشگاه و طلاب حوزه علمیه که با فضای فکری یکدیگر آشنا شوند و با محورها و روش‌های علمی که هر کدام از این بخش‌ها در جریان است نام بردند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی نهاوند در ادامه بیان کرد: این استاد دانشگاه در ادامه نشست از مرحله دوم نام بردند وافزوند مرحله دوم در مباحث معرفتی و علوم انسانی است در این مرحله با ورود اساتید حوزه‌ها به دانشگاه‌ها عملاً حوزه‌ها با علوم انسانی آشنا شدند و متقابلاً با ورود دروس معارف اسلامی و مباحث فقهی به دانشگاه علومی که مرتبط با این حوزه بودند مورد دقت واقع شدند و نظریات جدید در این باب ارائه گردید.

یوسفی در ادامه افزود: خسرو پناه از رابطه علم و دین در زیر مجموعه همین بخش واقع شده است نام برد و گفت یک ارتباط عمیقی بین مسائل دینی بخصوص در حوزه بحث‌های فقهی و علوم دانشگاهی شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه این استاد در ادامه نشست از مرحله سوم که مبتنی بر بحث‌های فرهنگی و وحدت فرهنگی بین حوزه و دانشگاه بوده است نام برد و گفت: در این مرحله فعالیت‌های فرهنگی بین این دو نهاد گسترش پیدا کرد و مباحث فرهنگی و تمدنی شکل گرفت ازجمله خروجی‌های این مرحله شکل گیری مجموعه اساتید جهانی بود که در ذیل این مجمع مباحث نسبت صنعت و تمدن، فرهنگ و تمدن و تکنولوژی و تمدن است.

یوسفی در ادامه تصریح کرد: عضو هیأت علمی از مرحله چهارم، وحدت حول مباحث اجتماعی است گفت و خاطرنشان کرد که در این مرحله مباحثی که در بستر اجتماع اتفاق افتاده است در راستای گروه‌های جهادی از طرف حوزه و دانشگاه شکل گرفته است که این گروه‌ها متشکل از دانشجویان دانشگاه و طلاب حوزه‌های علمیه بودند در راستای خدمات رسانی در حوزه های پزشکی، آب، برق، ساخت و ساز و هر گونه خدمتی که به صورت جهادی در خدمت جامعه را شامل خواهد شد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی در ادامه بیان کرد: عبدالحسین خسرو پناه از وظیفه حوزه و دانشگاه که جهاد تبیین است نام برد و افزود امروزه دغدغه و وظیفه‌ای که بر عهده حوزه و دانشگاه است بحث حکمرانی دینی است و وظیفه جهاد تبیین حوزه و دانشگاه عمق بخشی به معارف در مقام عمل و سرایت دادن آن در حوزه حکمرانی است که جامعه دینی باید پاسخگو نیازهای جامعه باشند.

یوسفی در ادامه از برنامه‌های اداره تبلیغات اسلامی نهاوند نام برد و یادآور شد: در راستای بحث جهاد تبیین قرارگاهی در اداره تبلیغات نهاوند با عنوان قرارگاه قرآنی جهاد تبیین شکل گرفته است که در ذیل این قرارگاه چند محور ازجمله حوزه مدارس، حوزه دانشگاه‌ها، ادارات، اصناف، مساجد، پایگاه‌های مقاومت، هیئات مذهبی و تدارک برای شکل گیری یک جلسه آزاد اندیشی در سطح نهاوند در زیرمجموعه‌های قرارگاه قرار انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: گفتمان‌های دینی و جلسات آزاد اندیشی و مباحث جهاد تبیین در محیط دانشگاه برای دانشجویان و اساتید در این شهرستان برگزار خواهد شد.

دیدگاه شما